Albanien

Albaniens vej til Europamesterskabet 2016 startede med lodtrækningen d. 23 februar 2014. Her blev det offentliggjort, at de skulle op mod Portugal, Danmark, Serbien og Armenien. Kvalifikationskampene startede i september 2014, og Albanien fik en overraskende, og historisk sejr, på 1-0 over gruppefavoritterne fra Portugal efter mål af Bekim Balaj. I anden kamp skulle de op mod Danmark på det ny-renoverede Elbasan Arena, og Albanien var faktisk foran helt indtil det 82. minut hvor Lasse Vibe fik reduceret til slutresultatet 1-1. Tredje kamp var mod Serbien, og det var ikke en hvilken som helst kamp. Kampen blev fløjtet af i det 42. minut efter uroligheder på- og uden for banen. Det endte dog med en skrivebordsejr på 3-0 til Albanien.

I fjerde kamp mod Armenien, spillede det Albanske landshold hjemme. De kom dårligt fra start, da de var bagud efter 4 minutter på et selvmål af Mërgim Mavraj. Han fik dog rettet op på fejlen, da han i det 77. minut headede reduceringen i nettet til 1-1. Fire minutter senere var det indskifteren Shkëlzen Gashi, som sørgede for alle tre point, da han i de døende minutter, scorede til 2-1. Sejren betød, at Albanien lå på en delt 2. plads med Danmark. Det var første gang, at det albanske landshold er sluttet på en 2. plads ved en kvalifikation. De fortsatte den overraskende gode stime, ved at slå Frankrig i en venskabskamp på Elbasan Arena. Efter en uafgjort mod Danmark, havde Albanien sikret sig Play-Off pladserne, så selvom holdet tabte til Portugal og Serbien formåede de at vinde over Armenien 3-0 og havde derfor kvalificeret sig til EM 2016.

Albanien's landshold, har aldrig kvalificeret sig til en slutrunde, før sommerens EM i Frankrig. Vi har derfor ikke de højeste forventninger til de albanske drenge, men glæder os meget til at se hvad de kan byde på. Holdets kaptajn, Lorik Cana, spiller til dagligt i den franske klub Nantes og er næsten på hjemmebane når holdet skal møde Rumænien, Schweitz og værtsnationen Frankrig i gruppe A.

Hvis du vil støtte debutanterne fra Albanien, kan du skaffe din albanske fodboldtrøje lige her på Unisport. Vi tilbyder tryk af navn og nummer, så du kan vælge om du kan vil have dit eget navn eller din favoritspiller på ryggen.