Fodboldstøvler

Et stort udvalg af fodboldstøvler online hos Unisport

Lige meget hvilket niveau, du spiller på, så er det altid en fordel at have det rigtige udstyr. Når du skal vælge de rigtige fodboldstøvler, så handler det meget om hvem du er og dine fødders form. Men det handler også om hvordan du ønsker at støvlens pasform skal være. Nogle kan lide at støvlen sidder komfortabelt og giver en god støtte til foden. Dette er specielt vigtigt, hvis man bruger sine støvler til at træne i. Andre spillere foretrækker at gå på kompromis med komforten, så de kan købe en lettere fodboldstøvle. En lettere støvle kan give dig en følelse af frihed og større følelse med bolden, og mange foretrækker at spille kampe med en letvægtsstøvle. Alle har deres behov og det er derfor vigtigt at finde den rette fodboldstøvle.

I denne kategori vil du kunne finde et stort udvalg af fodboldstøvler! Vi har fodboldstøvler fra alle de kendte mærker, hvor man blandt andet kan nævne Nike, adidas og PUMA. Men vi har også fra en lang række andre mærker såsom Umbro, Mizuno og New Balance. Uanset dine behov, så er vi mere end sikre på, at vi har noget til dig i vores store udvalg af fodboldstøvler, som vil passe dig perfekt. Vi tør sige dette med en stor overbevisning, da vi respekterer dine behov, og samtidigt er stolte over det udvalg, som kan dække alle tænkelige behov.

Vælg de rigtige fodboldstøvler

For at gøre din beslutningsprocess meget nemmere, vil vi guide dig igennem de vigtigste faktorer, du skal huske, når du er på udkig efter et par nye fodboldstøvler.

Hvad er forskellen på de forskellige knopsystemer

Først og fremmest skal man tage højde for, hvilket underlag fodboldstøvlerne skal bruges på. Hvis man vælger forkert, så kan det ikke kun have en negativ effekt på deres ydeevne. Men det vil også påvirke din reklamationsret, hvis de skulle gå i stykker.

FG Fodboldstøvler til almindelig græsbaner

Vi anbefaler FG støvler til almindelige græsbaner. FG er også kendt som det mest almindelige knopsystem. FG er kort for ‘Firm Ground soleplates’, som er kategorien for almindelige græsbaner. Knopperne på FG støvlerne er designet til at trænge ind i græsset og dermed give dig bedst muligt greb, samtidig med at presset bliver fordelt ligeligt i knopperne, hvilket giver en bedre stødabsorbering.

SG Fodboldstøvler til bløde græsbaner

Hvis du for det meste, eller ofte, spiller på våde eller bløde græsbaner, så anbefaler vi, at du bruger fodboldstøvler med SG knopper. SG står for ‘Soft Ground’ og er derfor bedst egnet til våde græsbaner. Knopsystemet har færre, men længere knopper, som er designet til at gribe fast i det våde underlag og dermed give dig et bedre greb i banen. Desuden undgår du, at du samler dele af græsset eller jord mellem knopperne. Dog kan SG støvler kun bruges på våde baner grundet de lange knopper, som oftest er lavet af metal og giver mindre stødabsorbering, hvis de bliver brugt på almindelige græsbaner. Dette kan være rigtig ubehageligt og give skader i foden eller led.

AG Fodboldstøvler til kunstgræsbaner

Hvis du ikke spiller på almindelige græsbaner, hvor FG eller SG støvler kan bruges, så spiller du højst sandsynligt på en kunstgræsbane. Hvis dette er tilfældet, så skal du bruge fodboldstøvler med et AG knopsystem. AG er forkortelse for ‘Artificial Grass’ og er naturligvis det bedste valg til fodbold på kunstgræsbaner. AG støvler er karakteriseret ved at have flere og mindre knopper, som forøger stødabsoberingen og giver et bedre greb på den kunstige overflade.

IC Fodboldstøvler til indendørs baner og overflader

Futsal bliver mere og mere populært, og vil du gerne dominere indendørs banerne, så skal du have et par futsalsko med en IC sål. IC er en forkortelse for ‘Indoor Courts’ og sålen er designet til at give dig bedst muligt greb, uden at det smitter af på underlaget.

TF Fodboldstøvler til grusbaner

Det sidste knopsystem, du kan overveje, er TF, som er designet til grus og ældre kunstgræsbaner. Normalt har TF ingen rigtigt knopper, men en robust sål, som passer til underlaget.

Hvilket materiale skal jeg vælge

Nu skulle det være muligt for dig at kende forskel på de forskellige knopsystemer. Men nu skal vi sætte fokus på de forskellige overdele. Fodboldstøvler findes i en lang række af forskellige overdele, hvor de mest almindelige er læder, mikrofiber og vævet materiale. Her vil vi forklare forskellene blandt overdelene, samt fordelene ved dem.

Fodboldstøvler med læder overdel

Igennem fodboldhistorien er læder den mest anvendte overdel, hvor der oftest er tale om enten kalve- eller kænguru læder. Det er nemt at spotte fordelene ved fodboldstøvler med læderoverdel. Den naturlige overdel former sig efter foden, hvilket giver en mere personlig og ekstremt komfortabel pasform. Læder giver sig, og derfor er det vigtigt at huske, at støvlen vil udvide sig efter brug. Du skal altid huske på dette, når du skal vælge størrelse. Det er vigtigt at gå efter en tætsiddende pasform frem for en bred støvle med meget plads, da læderstøvler giver sig. Når det kommer til ydeevne, så giver læder et smidigt og elegant touch med bolden, og skulle dette være blandt de kriterier, du har på listen, så kan du være helt sikker på, at de bliver mødt med et par læderstøvler.

Fodboldstøvler med mikrofiber/syntetisk overdel

Mikrofiberoverdele på fodboldstøvler er noget, der har udviklet sig meget gennem de seneste par år, og mange mikrofiberstøvler efterligner læder på mange aspekter. Men du skal ikke blive forvirret, for de er også forskellige på mange andre aspekter. Først og fremmest vil mikrofiber ikke udvide sig på samme måde som læderstøvler. Dette er vigtigt at huske, når du vælger størrelse. Den generelle pasform vil forblive den samme gennem fodboldstøvlens levetid, og du skal derfor gå efter en tæt pasform. Dog kan du forvente, at mikrofiberoverdele vil forme sig efter foden, og efterlade en komplet personligt pasform.
Når det kommer til touch på fodboldstøvler med mikrofiberoverdele, så er den mere præcis end f.eks. læderfodboldstøvler. Derudover er mikrofiberoverdele kendte for at være lettere end læderoverdele. Så hvis du leder efter lette og præcise fodboldstøvler, så skal du helt klart overveje mikrofiberoverdele.

Fodboldstøvler med vævet overdel

En af de nyeste innovationer på markedet er introduktionen af vævede overdele. Før du begynder at forestille dig fodboldstøvler af vævet garn, så lad os få en ting på det rene - overdelen består faktisk af vævet mikrofiber og ikke garn! Men det, som en vævet overdel tilbyder, er faktisk meget unikt. På grund af den vævede overdel, kan du forvente dig en fantastisk frihed, når det kommer til bevægelse af dine fødder, da overdelen følger hver enkelt lille bevægelse. Skal du have et par fodboldstøvler, der giver samme følelse som at have sokker på, så skulle du helt klart overveje at købe fodboldstøvler med en vævet overdel.

Vælg den rigtige størrelse til dine fodboldstøvler

Hvis du har læst med hertil, så er du forhåbentlig klar på at læse en smule mere. Vi har indtil videre nævnt størrelse sporadisk. Men det er uden tvivl det vigtigste aspekt, når du skal købe nye fodboldstøvler online. Vi kan ikke garantere dig, at du vil få fat i den korrekte størrelse. Men vi kan være med til at øge din chance for det gevaldigt. Først og fremmest skal du være opmærksom på, at de fleste fodboldstøvler bliver produceret i to varianter - en til børn og en til voksne. Børnefodboldstøvler er angivet inde på hjemmesiden, og Børn vil være noteret i navnet på de forskellige modeller. Resten af fodboldstøvlerne på hjemmesiden vil være i voksenstørrelser, medmindre andet er noteret.

Den ultimative størrelsesguide til fodboldstøvler

Når vi nu har sagt, at vi gerne vil forbedre dine odds, når du skal vælge den rette størrelse til dine fodboldstøvler, så lavede vi ikke sjov. Vi har målt alle fodboldstøvler i vores udvalg og indtastet alle resultater i vores egen størrelsesguide. Når du befinder dig på en produktside og kigger på en specifik fodboldstøvle, så vil størrelsesguiden være tilgængelig lige under det felt, hvor du vælger størrelse. Hvis du stadig har brug for vejledning, så er du mere end velkommen til at kontakte vores kundesupport på enten telefon, e-mail eller livechat!

Gør dine støvler personlige

Vil du gerne gøre noget ekstra ved dine fodboldstøvler? Som noget helt specielt, så kan du personalisere dine fodboldstøvler hos Unisport. Når du skal bestille dine fodboldstøvler, kan du vælge at få dit navn på dem - op til 12 bogstaver. Udover det, så kan du også vælge at få trykt et flag på. Du kan vælge mellem 71 flag, så du kan vise dig frem på banen.

Sådan gør du dine støvler rene, så de holder længere

Fodbold er under konstant pres. De skal ikke kun bære hele din kropsvægt, når du sprinter, laver retningsskift, hopper eller laver glidende tacklinger. De skal også kunne klar, at du sparker til bolden og bliver tacklet. Dette betyder, at støvlerne er under ekstremt pres hele tiden. Vi kan ikke garantere, at dine støvler vil holde hele livet. Men vi vil gerne give dig nogle tips i forhold til rengøring og pleje, så deres levetid bliver forlænget.
Korrekt behandling er essentielt for at få mest muligt ud af dine fodboldstøvler. Hold dine støvler pæne og gør dem rene efter hver træning eller kamp ved at følge disse fem trin:

1) Du skal bruge følgende udstyr. En spand eller balje med vand, et håndklæde og en blød børste. Vi anbefaler af naturhår. Hvis du spiller med læderstøvler, så skal du også bruge læderbalsam.
2)Dyp børsten i vandet og start med at skrubbe. Sørg for at fjerne al snavs - især hvor overdelen og sålen mødes.
3)Tag et håndklæde og tør støvlen af.
4)Lad støvlerne stå og blive helt tørre naturligt. Du skal f.eks. ikke stille dem og ad en radiator eller i et varmeskab. Dette vil skade støvlerne - især læderstøvler, da læderet kan tørre helt ud. Et godt trick kan være at sætte avispapir eller køkkenrulle ned i støvlerne, så det overskydende vand kan blive suget ud.
5) Hvis du spiller med læderstøvler, så er det en god idé at bruge læderbalsam. Brug en mængde, der svarer til en tommelfingernegl og sæt på børsten. Derefter skal du børste hele støvlen, så din læderbalsam dækker den. Lad balsamen sidder i 12-24 timer. Vi anbefaler, at du anvender læderbalsam 1-2 gange om måneden.

Stort udvalg af fodboldstøvler fra de største mærker

Hos Unisport har vi et stort udvalg af fodboldstøvler fra forskellige mærker. Men hvad hedder topmodellerne? Hvis du vil vide mere, så læs videre.

Nike fodboldstøvler

Nike er klart blandt de mest populære mærker i verden. I 1971 lancerede Nike deres første fodboldstøvle, The Nike Football Boot, der var den første til at have det ikoniske Swoosh-logo. Siden dengang har Nike vokset sig til at blive et af de mest populære blandt spillere og kunder. Nike har sponsoreret nogle af de største spillere i verdenshistorien - heriblandt Ronaldo, Ronaldinho og Thierry Henry. Topmodellerne hos Nike hedder Hypervenom, Mercurial, Phantom Vision og Tiempo.

adidas fodboldstøvler

adidas blev grundlagt i 1949, men det var først i 1953, at de lancerede deres første fodboldstøvle, Argentinia. Siden er adidas blevet verdenskendte for deres høje kvalitet og innovative evner. Topmodellerne hedder Copa, Nemeziz, X og Predator.

PUMA fodboldstøvler

PUMA lancerede deres første fodboldstøvle, SUPER ATOM, i 1952. Støvlen var den første med skrueknopper. Siden 1952 er der sket meget med PUMA. I dag er der ikke mere SUPER ATOM blandt topmodellerne. I stedet hedder de Future, ONE og King - alle verdensklasse fodboldstøvler.

Mizuno fodboldstøvler

Mizuno er et japansk firma, der blev grundlagt i 1906. Firmaet er måske ikke blandt de mest kendte på den europæiske fodboldscene, men hvis man går op i kvalitet, så burde Mizuno være med i overvejelserne. Der bliver lagt mange mandetimer i hver enkelt støvle, der alle er lavet i materialer af ekstraordinær kvalitet. Topmodeller hos Mizuno er Morelia og Rebula.

New Balance fodboldstøvler

Selvom New Balance er relativt nye på markedet i fodboldverden, så er de stadig blandt toppen af producenterne. Med deres erfaring inden for løbesko, har de lanceret en række komfortable støvler med god pasform. Modellerne hos New Balance hedder Furon og Tekela.

Under Armour fodboldstøvler

Under Armour er et amerikansk firma grundlagt i 1996. Selvom det ikke er et gammelt firma, så har Under Armour fået anderkendelse for deres innovative stil. Topmodellerne hedder Magnetico og Spotlight.

Umbro fodboldstøvler

Engelske Umbro er grundlagt tilbage i 1924. Umbro begyndte at producere deres egne fodboldstøvler i 1986 og har været på fødderne hos nogle af de største engelske spillere, heriblandt Alan Shearer og Michael Owen. Umbro er kendt for deres kvalitetsvarer og er en vigtig spiller inden for verdenen af fodboldstøvler. Umbro har modeller som UX Accuro, Velocita og Medusae, som du kan finde her hos Unisport.

Køb dine fodboldstøvler online hos Unisport

Har du læst al ovenstående tekst omkring fodboldstøvler, så ved du allerede mere end de fleste og kan stort set begynde, at kalde dig selv for fodboldstøvle-ekspert. Og netop dette er et vores mål med vores detaljerede beskrivelser, at hjælpe vores brugere med at få mest mulig viden, inden for det store fodbold-landskab. Selvom vi altid gør vores bedste for at hjælpe vores brugere med den nødvendige information, så kan det dog ske, at vi har misset relevante informationer eller at der er noget vi simpelthen ikke har beskrevet præcist nok.
Skulle dette være tilfældet, så kan du altid kontakte vores kundeservice som vil være behjælpelige med at besvare eventuelle spørgsmål. Du kan finde kontaktoplysningerne i vores footer, nederst på hjemmeside. Nu er der ikke mere tilbage, end at finde dine yndlings fodboldstøvler, tilføje dem til indkøbskurven og gøre dig klar til at erobre banen.