Historien om Unisport

09.05.2018

Skrevet af Frederik

Unisport er en af verdens førende forhandlere af fodboldstøvler, fodboldtrøjer og andet fodboldudstyr. Baseret i København, har Unisport serviceret fodboldspillere, fans og klubber verden over, siden 1995. Ud over flagship butikker i hjertet af Paris, central København og Stockholm, omfatter Unisport også lokale webshops i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland, Tyskland, Frankrig og Østrig - og er endvidere tilgængelig for resten af verden på unisportstore.com.

Har gjort fodbolddrømme til virkelighed siden 1995

Året var 1995, da Unisport for første gang så dagens lys i lille fodbold-Danmark. Virksomheden blev stiftet i en lille lejlighed i København af iværksætter og stor Tottenham-fan, Henrik Larsen.
Efter kun et halvt år i lejligheden opstod muligheden for at flytte til større lokaler på Istedgade. Allerede dengang, kunne man her finde fodboldtrøjer fra hele verden, hvilket var vores store passion. Dagligt tiltrak butikken folk fra hele verden, der gerne ville udforske det store udvalg af fodboldtrøjer.

De mange år ved Vesterbros Torv

Efter blot et halvt års tid på Istedgade var vi vokset ud af lokalerne, og det var tid at flytte igen.. Denne gang gik turen til Vesterbrogade 45.
Overliggeren blev igen rykket, da butikken på Vesterbrogade blev udvidet med en ekstra etage. Danmarks første Nike Football-afdeling var nu en realitet. Udvidelsen gav mulighed for at fuldende fodbold-konceptet ved også at have et kæmpe udvalg af fodboldstøvler. Det fik os til at drømme stort, og satte for alvor gang i drømmen om at blive verdens bedste fodboldbutik.

Starten på online-eventyret

I 2002 besluttede vi at sælge vores fodboldprodukter online, og vores første hjemmeside unisport.dk blev lanceret. Online forretningen havde en ret langsom start, men EM i 2004 gjorde det muligt for os langsomt, men sikkert at øge antallet af kunder.
I midten af 00'erne var online-handlen for alvor eksploderet, og i sommeren 2006 flyttede vi vores kontor til Vesterbrogade 15 og 17. Den fysiske butik fik også ny hjemmebane, lige over for hovedindgangen til det berømte Tivoli i København.
Et stigende antal medarbejdere, og helt nye stillinger blev til. Innovation var nøglen, og det nu berømte Unisport WebTV-koncept blev lanceret. Vores helt egen WebTV-kanal, hvor fodboldstøvle-anmeldelser, interviews med fodboldspillere og produktvideoer blev uploadet. Sidst men ikke mindst, blev et lille hold sammensat til at producere daglige blogs om det nyeste fodboldudstyr. Alt for at tilbyde mere værdi for vores brugere og give den nødvendige viden til en god fodboldoplevelse.

Unisport Team Sport

Efter et par år med løbende udvikling af vores hjemmeside, var det tid til endnu en udvidelse – Unisport Team Sport. En ny afdeling, der betjener fodboldklubber og virksomheder, der søger kyndig vejledning, når de skal handle tøj og holdsæt. Et showroom blev bygget, og Unisport Team Sport lancerede et nyt katalog, ledet af en af de loyale 'spillere' fra det hastigt voksende Unisport-hold.

I 2018 lancerede vi Unisport Kit Builder som en online service for at gøre det muligt for fodboldklubber, firmahold og amatørhold over hele verden nemt at bestille deres holdsæt med fuld fleksibilitet. Udover at give adgang til et premium holdsæts-sortiment, begyndte vi også at tilbyde alle inden for klubfodbold, at blive sponsoreret af Unisport og få premium service til deres hold

Fra Valby til Sydhavnen

Imens den danske Superliga afholdte vinterpause omkring begyndelsen af 2010, arbejdede hele Unisport-truppen hårdt. Denne gang var det et sidste farvel til Vesterbro for både vores lager og kontorer, da vi flyttede til ny hjemmebane på Gammel Køge Landevej i Valby lidt uden for København.
Hastig vækst i Danmark, samt lanceringen af Unisport i Sverige, Norge, Finland og Holland resulterede i et kort ophold på kun tre år. I løbet af vinteren 2013, flyttede vi til vores nye kontor på Bådehavnsgade 38 i Sydhavnen, hvor vores administration stadig er placeret i dag. I anden halvdel af 2018, flyttede vores lager til større faciliteter i Albertslund, for at muliggøre fremtidig vækst af forretningen. I slutningen af 2022 tvang væksten i onlineordrer os igen til at flytte til et større lager. Denne gang valgte vi den dejlige by Køge, der ligger ved kysten og 39 km sydvest for København.

Unisport Flagship Stores

Sidst i 2015, slog vi dørene op til vores helt nye Flagship Store, i hjertet af København. Formålet var ikke kun at skabe en premium butik, men en helt unik fodboldoplevelse. Med konstant skiftende temaer, et fodboldmuseum ved trappen, touchskærme til at udforske produkter og et prøvebur i støvlerummet, har vi taget vores digitale fodboldoplevelse og kombineret den med de bedste dele af fysisk detailhandel.
Under VM 2018 begyndte vores salg i Frankrig for alvor at stige. Og da vi fandt en perfekt beliggenhed i Paris i begyndelsen af 2019, besluttede vi, at dette skulle være hjemstedet for vores anden flagskibsbutik. Vi åbnede dørene til Unisport Paris på Rue Berger i Les Halles-området i maj 2019 - lige inden kvindernes VM i Frankrig.
Samtidig med at vi åbnede dørene til vores butik i Paris, besluttede vi at lancere en ny visuel identitet, og erstattede vores klassiske logo med en ny og moderne version. Du kan læse mere om udviklingen af nye Unisport-logo her
I december 2021 var det tid til, at slå dørene op for vores 3. fysiske butik i Europa. Denne gang var stedet Sverige – nærmere bestemt på Sergels Torg, Sveavägen 2 i Stockholm. Med vores nye flagship store på 300 kvm er vi klar til at byde de svenske fodboldelskere velkommen til en helt ny verden af fodbold. Åbningen af butikken blev fejret i stor stil, over 3 dage, med sjove fodboldaktiviteter lige fra street-fodbold og meget mere.

Prisvindende e-handel

Vi har modtaget Brugerprisen tre gange - i 2011, 2012 og 2017. Brugerprisen går til den virksomhed, der modtager flest stemmer fra forbrugerne. I 2012 vandt vi også Social Commerce, som en stor anerkendelse af vores arbejde med at kombinere e-handel og de sociale medier.
I 2013 blev det både til B2C-prisen og E-Handelsprisen Guld som Danmarks bedste webshop. På baggrund af sidstnævnte skulle vi forsvare Danmarks ære på den store, internationale scene. I kamp med de største og bedste fik vi europæisk bronze, og blev altså kåret som Europas 3. bedste webshop.
I 2014 var det igen tid til at komme på scenen. Denne gang blev Cross Border-prisen hevet hjem. Og samme bedrift gentog vi i 2016. Det samme år vandt vi bedste webshop i Sverige og blev placeret som Top 3 webshop i Norge. Et bevis på, at vores koncept var bæredygtigt i andre lande end Danmark, og alle priser er en stor anerkendelse af vores team, som hver dag knokler for at gøre en forskel.
I 2018 ramte vi de magiske 1 million følgere på YouTube og fik den gyldne '1 million YouTube Award'. Efterfulgt af i 2020 hvor vi fik den sølvfarvede YouTube-pris for at nå 100.000 følgere på vores franske YouTube-kanal, mindre end et år efter, at vi startede kanalen.

Fra 1995 til verdens bedste fodboldbutik

Det hele startede med en passion for fodboldtrøjer i 1995, og i dag finder du fodboldtrøjer fra alle verdenshjørner og et kæmpe udvalg af fodboldstøvler og udstyr, plus alle de livsstilsprodukter, fodboldspillere har brug for. Vores team er vokset til mere end 250 ansatte. Vi har en WebTV-kanal med mere end +850 millioner visninger. Vi har flere konti på sociale medier, herunder globale og lokale Instagram- og Facebook-konti, globale TikTok- Snapchat- og Twitter-konti og to YouTube-kanaler. Alle sammen resulterer i mere end +8 millioner følgere i alt, og de leverer et dagligt nyhedsfeed for at holde dig opdateret om de nyeste og bedste fodboldprodukter.
Vi er i konstant udvikling og stræber altid efter at forbedre os - på vores mission om at inspirere alle i verden med vores passion for fodbold. Og det vigtigste for os er, at hjælpe med at gøre dine fodbolddrømme til virkelighed. Lad os få det til at ske.