Historien om Unisport

09.05.2018

Skrevet af Frederik

Unisport er en af Europas førende online forhandler af fodboldstøvler, fodboldtrøjer og andet udstyr, og er samtidig en global medieplatform for fodboldrelateret indhold. Med base i København har Unisport siden 1995 serviceret fodboldspillere, fans og klubber med de bedste fodboldprodukter og med kyndig vejledning herom. Ud over flagship butikker i Paris, Stockholm og København omfatter Unisport også lokale webshops i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland, Tyskland, Frankrig og Østrig - og er endvidere tilgængelig for resten af verden på den engelsksprogede unisportstore.com.

20 års fodboldhistorie

Året var 1995, da Unisport for første gang så dagens lys i lille fodbold-Danmark. Virksomhedens blev stiftet i en lejlighed i Skydebanegade på Vesterbro af iværksætteren Henrik Larsen.
Efter kun et halvt år i Skydebanegade opstod muligheden for at flytte til større lokaler på Istedgade. Allerede dengang kunne man her finde fodboldtrøjer fra hele verden, hvilket var vores store passion. Dagligt tiltrak butikken folk fra hele verden, der gerne ville udforske det store udvalg af fodboldtrøjer.

De mange år ved Vesterbros Torv

I takt med at interessen for fodboldtrøjer og merchandise voksede i Danmark, voksede Unisport med. Efter blot et halvt års tid på Istedgade var vi vokset ud af lokalerne, og da lysten til at prøve kræfter med noget endnu større meldte sig, blev flyttebilen atter kaldt på arbejde. Denne gang gik turen til Vesterbrogade 45 ved Vesterbros Torv.
Der ventede os dog stadig flere udfordringer, og overliggeren blev igen flyttet, da butikken på Vesterbrogade blev udvidet med en ekstra etage. Danmarks første Nike Football-afdeling var nu en realitet. Udvidelsen gav mulighed for at fuldende fodbold-konceptet ved også at have et kæmpe udvalg af fodboldstøvler. Det fik os til at drømme stort, og satte for alvor gang i drømmen om at blive blandt Europas bedste.

Starten på online-eventyret

2002 blev på mange måder et skelsættende år; tiden var inde til også at sælge Unisports produkter på nettet, og vores første site på domænet unisport.dk blev etableret. Online-forretningen startede uden den store succes, men med EM-slutrunden i 2004, en generel høj vækst indenfor e-handel samt udvikling af Unisports website begyndte antallet af kunder stille og roligt at stige.
I midten af 00’erne var der for alvor gang i hjulene, når det kom til e-handel. Der var derfor brug for at opdele virksomheden i webshop og fysisk butik. Formålet var at få et varelager, der var stort nok til at servicere de mange nye kunder. De høje krav var i særlig grad til kundeservice. I sommeren 2006 flyttede vi til Vesterbrogade 15 og 17. Selve butikken fik også ny hjemmebane med placering over for Tivolis hovedindgang i København. En spændende tid begyndte under nye forhold - ikke kun for os, men også for vores evigt voksende gruppe af faste, loyale kunder.
En stigning i antallet af medarbejdere prægede i høj grad det første år på den nye adresse. Herudover blev der konstant tænkt nyt, og det i dag så anerkendte og veludviklede Unisport WebTV-koncept blev stiftet. Vores helt egen WebTV-kanal, hvor anmeldelser af fodboldstøvler, interviews med fodboldspillere og produktvideoer blev uploadet. Alt sammen for at skabe mere værdi for vores brugere og sikre, at de havde den viden, der var behov for, når der skulle vælges nye fodboldstøvler.

Unisport Team Sport

Sideløbende med udviklingen af unisport.dk var tiden inde til endnu en udvidelse - Unisport Team Sport. En ny afdeling henvendt til fodboldklubber og firmaer, som ønskede kyndig rådgivning, når det vigtige indkøb af tøj og holdsæt skulle foretages. Et showroom blev bygget, og Unisport Team Sport lancerede et nyt katalog under ledelse af en af de trofaste ’spillere’ fra den efterhånden store Unisport-trup.

I 2018 lancerede vi Unisport Team Sport som en online service for at gøre det muligt for fodboldklubber, firmahold og seriehold over hele verden at bestille spillertøj med fuld fleksibilitet. Udover at give adgang til et udvalg af premium-trøjer begyndte vi også at tilbyde alle i græsrodsfodbolden at blive sponsoreret af Unisport og få ekstra rabat.

Du kan finde Unisport online Teamsport her

Fra Valby til Sydhavnen

Mens Superligaen var gået på vinterpausen i starten af 2010, var hele Unisport-truppen på hårdt arbejde. Denne gang var det et endeligt farvel til Vesterbro for både lager og kontor, da vi flyttede til en ny hjemmebane på Gammel Køge Landevej i Valby.
Hastig vækst i Danmark samt lancering af Unisport i både Sverige, Norge, Finland og Holland gjorde, at Valby kun blev vores base i 3 år. I vinteren 2013 kunne vi indvie vores nye, flotte lokaler på Bådehavnsgade 38 i Københavns Sydhavn. Her har vi været lige siden. Efter VM 2018 flyttede vi vores lager til større faciliteter i Albertslund.

Unisport Flagship Stores

Lige før jul i 2015 åbnede vi dørene for vores helt nye Flagship Store i hjertet af København. Formålet var ikke kun at skabe en premium butik, men også rammerne for en unik fodboldoplevelse. Med konstant skiftende temaer i vores Initiative Zone, et fodboldmuseum ved trapperne, touchskærme for udforskning af produkter og en prøvebane til vores støvler havde vi transformeret vores digitale fodboldoplevelse og kombineret den med de bedste aspekter af en fysisk butik.
Under VM 2018 steg vores salg i Frankrig. Vi fandt derfor en perfekt lokation i Paris, hvor vi i starten af 2019 besluttede, at dette skulle være stedet til vores anden butik. Vi åbnede dørene i Unisport Paris på Rue Berger i Les Halles-området i maj 2019 - lige inden VM i kvindefodbold i Frankrig.
Samtidigt med åbning af butikken Paris, så lancerede vi også en ny, visuel identitet. Vi erstattede vores klassiske logo med et nyt og mere moderne. Du kan læse mere om udviklingen af det nye Unisport-logo her
I december 2021 var det tid til, at åbne dørene for vores 3. fysiske butik i Europa. Denne gang var lokationen Sverige – nærmere bestemt på Sergels torg, Sveavägen 2 i Stockholm. Med vores nye 300 kvm. store flagship-butik, var vi klar til, at byde de svenske fodboldelskere velkommen til en helt ny verden af fodbold. Åbningen af butikken blev fejret i stor stil, over 3 dage, med sjove fodboldaktiviteter lige fra Street fodbold til Speed shooting konkurrencer og meget mere.

Prisvindende e-handel

Vi har modtaget Brugerprisen tre gange - i 2011, 2012 og 2017. Brugerprisen går til den virksomhed, der modtager flest stemmer fra forbrugerne. I 2012 vandt vi også Social Commerce, som en stor anerkendelse af vores arbejde med at kombinere e-handel og de sociale medier.
I 2013 blev det både til B2C-prisen og E-Handelsprisen Guld som Danmarks bedste webshop. På baggrund af sidstnævnte skulle vi forsvare Danmarks ære på den store, internationale scene. I kamp med de største og bedste fik vi europæisk bronze, og blev altså kåret som Europas 3. bedste webshop.
I 2014 var det igen tid til at komme på scenen. Denne gang blev Cross Border-prisen hevet hjem. Og samme bedrift gentog vi i 2016. Det samme år vandt vi bedste webshop i Sverige og blev placeret som Top 3 webshop i Norge. Et bevis på, at vores koncept var bæredygtigt i andre lande end Danmark, og alle priser er en stor anerkendelse af vores team, som hver dag knokler for at gøre en forskel.

Fra 1995 til verdens bedste fodboldbutik

Det startede med fodboldtrøjer i 1995, og i dag finder du fodboldtrøjer fra enhver afkrog af verden, et bredt udvalg af fodboldstøvler og alt andet inden for fodbold-gear. Vores trup er vokset til mere end 100 medarbejdere. Vi har en WebTV-kanal med mere end 650 millioner visninger, Instagram-, Snapchat-, YouTube-, TikTok- og Facebook-konti med mere end 7 millioner følgere i alt, såvel som et dagligt flow, der hjælper dig med at holde dig opdateret på de nyeste og mest fantastiske fodboldprodukter.
Vi er i konstant udvikling og bestræber os altid på at forbedre os, så vi kan blive verdens bedste fodboldbutik. Vi mangler stadig nå vores endelige mål, og måske gør vi det aldrig. Én ting er dog sikkert: Alt, vi gør, er for at sikre dig den bedste oplevelse. Før, under og efter dit besøg hos os. Vi vil inspirere hele verden med vores passion for fodbold
Dét er #unisportlife