EM 2020 grupper | Den ultimative guide til EM gruppespillet

18.02.2021

Skrevet af Mads

Nu sker det endelig! Efter sidste års store skuffelse over udskydelsen af EM 2020, er vi nu mere end klar til at se Europas bedste landshold konkurrere om den ultimative, kontinentale fodbold-hæder. Denne omfattende guide til EM 2020 gruppespillet præsenterer dig for alle nationerne og deres potentielle nøglespillere. Selvom det er en vanskelig opgave, forsøger vi også at give et bud på startopstillinger for hvert hold samt de forskellige gruppevindere. Så snør støvlerne, og lad os komme i gang!

EM 2020 grupper

Gruppe A (Rom/Baku):

Italien (værter), Tyrkiet, Wales, Schweiz

Gruppe B (København/Sankt Petersborg):

Belgien, Danmark (værter), Rusland (værter), Finland

Gruppe C (Amsterdam/Bukarest):

Holland (værter), Ukraine, Østrig, Nordmakedonien

Gruppe D (London/Glasgow):

England (værter), Skotland (værter), Kroatien, Tjekkiet

Gruppe E (Sevilla/Sankt Petersborg):

Spanien (værter), Sverige, Polen, Slovakiet

Gruppe F (München/Budapest):

Portugal (mestre), Frankrig, Tyskland (værter), Ungarn (værter)

Gruppe A

Italien

Ved første øjekast ser det ud til, at Italien ikke helt kan diske op med samme kvalitet og prominente navne som ved foregående slutrunder. Man skal dog aldrig lade sig narre af ‘Gli Azzuri’ - et klassisk turneringshold, der altid leverer på den store scene og som også vandt samtlige kvalifikationskampe. Roberto Mancinis tropper er særligt kendt for de defensive kvaliteter, hvilket også kom til skue under EM kvalen, hvor Italien kun lukkede 4 mål ind.

Der er dog langt mere til det italienske hold end den stereotype (og ofte udenlandske) ’Catenaccio’ spillestil med fokus på en stringent defensiv. Den taktiske mester, Mancini, har i den grad formået at løfte det italienske hold efter den fejlslagne kvalifikation til VM 2018, og han har nu introduceret en ny spillestil baseret på mere offensiv fodbold - ofte i en flydende 4-3-3 formation med fokus på genpres og boldbesiddelse såvel som flair, fart og teknik.

Til EM 2020 bliver det især spændende at se, hvordan en erfaren rygrad, bestående af spillere som Chiellini, Bonucci, Insigne, Jorginho, Verratti og Immobile, formår at spille sammen med en ny generation af italienske spillere, som eksempelvis Nicoló Zaniolo, Sandro Tonali, Nicolò Barella og Federico Chiesa, med udgangspunkt i denne ‘redefinerede’ italienske spillestil.

Nøglespiller: Ciro Immobile

Den hurtige og ekstremt bevægelige angriber var dominerende i Serie A i sidste sæson med en mål-total på 36, og han vil højst sandsynligt også være at finde blandt ligaens topscorere i denne sæson. Han har endnu ikke oplevet samme succes på landsholdet, men Immobile kan meget vel få en afgørende rolle for Italien ved EM 2020.

Hvordan stiller Italien op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Donnarumma, RB: Di Lorenzo, CB: Chiellini/Acerbi, CB: Bonucci, LB: Spinazzola, CM: Verratti, CM: Jorginho, CM: Barella, RW: Chiesa, LW: Insigne, FW: Immobile

Find din Italien landsholdstrøje lige her

Tyrkiet

I EM Gruppe A finder vi også Tyrkiet, der har en stolt historie, når det kommer til internationale mesterskaber (hvem husker ikke det velspillende Tyrkiet-mandskab, der sikrede sig bronze ved VM 2002?). Det nuværende landshold, ledet af den erfarne Şenol Güneş, ser bestemt også lovende ud - særligt på grund af et par imponerende navne i defensiven. Leicesters Çağlar Söyüncü skiller sig ud som et velkendt navn for mange PL-fans, hvor Serie A-kapaciteter som Merih Demiral og Mert Çetin samt Liverpools nyerhvervelse, Ozan Kabak, også ser meget interessante ud.

AC Milan-stjernen, Hakan Çalhanoğlu, forventes at blive den primære offensive drivkraft ved siden af de flamboyante spillere, Cengiz Ünder og Yusuf Yazıcı fra franske Lille. Det er op til den pålidelige og erfarne targetman Burak Yilmaz, samt Cenk Tosun, at sørge for målene. Det bliver enormt spændende at se, om et ungt Tyrkiet-hold er klar til den store opgave.

Nøglespiller: Hakan Çalhanoğlu

Çalhanoğlu dikterer den tyrkiske offensiv, og han er i øjeblikket en af de bedste offensive midtbanespillere i Europa på grund sine kreative evner og fortrinlige pasningsspil. Derudover er han en dygtig dødbold-specialist, som ofte er i stand til at krølle bolden ind i netmaskerne, når muligheden byder sig.

Hvordan stiller Tyrkiet op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Günok, RB: Nazım Sangaré, CB: Söyüncü, CB: Demiral, LB: Erkin, CM: Tufan, CM: Yazıcı, RW: Kahveci, AM: Çalhanoğlu, LW: Ünder, FW: Tosun

Find din Tyrkiet landsholdstrøje lige her

Schweiz

Det schweiziske landshold har en uheldig tendens til at stemple ud i 1/16 finalerne ved internationale turneringer, men træner Vladimir Petković vil gøre alt for, at det ikke bliver tilfældet til EM 2020. Holdets fundament består af en gruppe spillere, der har spillet sammen i mange år og således kender hinanden særdeles godt på banen. Petković har ligeledes en masse dygtige spillere til rådighed, startende med den erfarne Yann Sommer mellem stængerne. Foran ham finder vi en stærk generation af unge forsvarsspillere, som f.eks. Nico Elvedi, Manuel Akanji og Kevin Mbabu, der til dagligt gør sig i den tyske Bundesliga.

Midtbanen bevogtes af anfører Granit Xhaka samt den stærke Gladbach-dynamo, Dennis Zakaria. Schweiz vil sandsynligvis sætte sin lid til Xherdan Shaqiri og Remo Freuler, når det kommer til de mere kreative udfoldelser på midtbanen. Haris Seferovic, den solide targetman i Benfica, skal forsøge at lede det schweiziske angreb med støtte fra den lynhurtige Breel Embolo eller den pålidelige Admir Mehmedi.

Nøglespiller: Xherdan Shaqiri

På sine bedste dage er Shaqiri nærmest ustoppelig. Han er utrolig uforudsigelig i spil med et fremragende overblik, og han har også vist sig som en effektiv joker i forbindelse med Liverpools genfødsel. Nu har han chancen for at lede Schweiz til den eftertragtede plads i EM 2020 kvartfinalen.

Hvordan stiller Schweiz op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Sommer, CB: Elvedi, CB: Akanji, CB: Rodriquez, CM: Xhaka, CM: Zakaria, RM: Fernandes, LM: Freuler, AM: Shaqiri, FW: Seferovic, FW: Embolo

Find din Schweiz landsholdstrøje lige her

Wales

Semifinalisterne fra 2016 vil gøre alt i deres magt for at overraske os endnu en gang. Ryan Giggs’ tropper besidder en masse kvalitet kombineret med en enorm viljestyrke - som vi også så det for 5 år siden. Mange af spillerne fra dengang, heriblandt Chris Gunter, Ben Davis og Hal-Robson Kanu, er stadig at finde på landsholdet som de erfarne kræfter.

I mellemtiden har en nyere generation af spændende, walisiske talenter, såsom Daniel James, David Brooks, Ethan Ampadu, Joe Rodon og Nico Williams, også fundet vej til landsholdet. Stjernespillerne, og formodentlig nøglen til endnu en walisisk fodboldsucces, er dog fortsat den dynamiske duo, Gareth Bale og Aaron Ramsey, som begge peakede i løbet af EM-slutrunden 2016. Selvom ingen af de to måske har helt samme niveau i øjeblikket, kan der ikke herske nogen tvivl om deres spillemæssige kvaliteter og evne til at afgøre fodboldkampe. I skrivende stund har Bale i den grad også tur i den.

Nøglespiller: Gareth Bale

Den lynhurtige waliser har fundet sine fødder igen på lån i Tottenham, og han er utvivlsomt talisman og offensiv leder for det walisiske landshold.

Hvordan stiller Wales op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Ward, CB: Mepham, CB: Rodon, CB: Davies, RWB: N. Williams, LWB: Norrington-Davies, CM: Ampadu, CM: Ramsey, FW: James, FW: Brooks, FW: Bale

Find din Wales landsholdstrøje lige her

EM Gruppe A kampprogram:

11/6: Tyrkiet - Italien; Kick-off kl. 21 (Rom)

12/6: Wales - Schweiz; Kick-off kl. 15 (Baku)

16/6: Tyrkiet - Wales: Kick-off kl 18 (Baku)

16/6: Italien - Schweiz; Kick-off kl. 21 (Rom)

20/6: Italien - Wales; Kick-off kl. 18 (Rom)

20/6: Schweiz - Tyrkiet; Kick-off kl. 18 (Baku)

Hvilke hold går videre fra Gruppe A?

Gruppe-favoritterne fra Italien klarer sig højst sandsynligt videre. Vi gætter, måske en smule overraskende, på at Tyrkiet følger trop og går videre som 2’er.

Gruppe B

Belgien

Vi ser frem til at følge en af Europas stærkeste fodboldnationer gå all-in på at revanchere nederlaget i VM-semifinalen 2018 og i stedet forsøge at sikre sig titlen som Europamestre. Oddsene for dette scenarie ligger også i den lave ende, da det belgiske landshold er fyldt til randen med kvalitet. Det blev understreget endnu en gang i forbindelse med EM-kvalifikationen, hvor Belgien vandt samtlige kampe.

Landstræneren siden 2016, Roberto Martinez, har ligeledes en række luksusproblemer, når han skal udvælge sin start 11’er, men at sætte Thibaut Courtois til at vogte buret er dog ikke et af dem. Den belgiske defensiv er fortsat polstret med de gamle Ajax-drenge, Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, og makkerparret flankeres af forsvarsspillere såsom Jason Denayer, Thomas Meunier og Timothy Castagne.

Når det kommer til midtbanen, er vi nødt til at vende blikket mod Premier League, og særligt Leicester City, som kan prale af både at have Youri Tielemans og Dennis Praet til rådighed. Der er imidlertid ikke nogen tvivl om, at den store stjerne her er Kevin De Bruyne, og han kommer sandsynligvis til at optræde ved siden af den stabile boks-til-boks spiller, Axel Witsel. De offensive kræfter på holdet består bl.a. af Hazard-brødrene, Eden og Thorgal, samt den evigunge Dries Mertens, Yannick Carrasco og brølstærke Romelu Lukaku, som er brandvarm for tiden. Hvis Lukaku får problemer med at finde netmaskerne, har Martinez også Crystal Palace angriberen Michy Batshuayi, som er kendt for at score mange mål på landsholdet, klar i kulissen.

Nøglespiller: Kevin De Bruyne

Man kunne fristes til at udpege Lukaku her, men Kevin De Bruyne er formentlig den bedste midtbanespiller i verden lige nu. Enough said.

Hvordan stiller Belgien op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Courtois, CB: Alderweireld, CB: Denayer, CB: Vertonghen, RWB: Castagne, LWB: T. Hazard, CM: Witsel, CM: De Bruyne, CM: Tielemans, AM: E. Hazard, FW: Lukaku

Find din Belgien landsholdstrøje lige her

Rusland

Det russiske landshold, som gjorde det forrygende til VM på hjemmebane for 3 år siden, bliver i høj grad nødt til at sætte sin lid til en ny gruppe spillere. CSKA Moskva-legender som keeper Igor Akinfeev og forsvarsgeneral Sergei Ignashevich er nu væk, og kun den evindelige Yuri Zhirkov står tilbage som holdets grand old man.

Landstræner Stanislav Cherchesov har haft sit at se til med at erstatte kaptajn Akinfeev, og det bliver højst sandsynligt den nationaliserede Lokomotiv Moskva-keeper, Guilherme, som skal tage sig af målmandsposten. Forsvaret ser ganske solidt ud, og her vil Mario Fernandes, Georgi Dzhikiya, Roman Neustädter, Fyodor Kudryashov, Igor Smolnikov og Yury Zhirkov konkurrere om en plads i startopstillingen. En af de russiske nøglespillere fra 2018, Roman Zobnin, får den centrale plads i maskinrummet på midtbanen sammen med enten Magomed Ozdoyev, Yuri Gazinsky eller Daler Kuzyayev.

Det begynder at se ganske interessant ud, når vi tager et kig på den russiske offensiv. Den nuværende Valencia-kant, Denis Cheryshev, vil forsøge at drive bolden fremad i samarbejde med spillere som Aleksei Ionov og Alan Dzagoev såvel som den teknisk fremragende Aleksandr Golovin, der fik sit gennembrud ved VM 2018. Aleksei Miranchuk, som har været en fin tilføjelse til Atalanta siden skiftet fra Lokomotiv, bliver ligeledes en spændende spiller at følge. Fyrtårnet Artem Dzyuba, som også er holdets nuværende anfører, ligger helt fremme.

Nøglespiller: Artem Dzyuba

Den profilerede angriber vil forsøge at gøre brug af sin enorme fysiske styrke, og sit tilsvarende stærke hovedspil, når han skal agere enmandshær for Rusland. Han sluttede som topscorer i Gruppe I med 9 mål i EM-kvalifikationen foran spillere som Lukaku og Eden Hazard, og Dzyuba må siges at være en intimiderende skikkelse for de fleste forsvar i EM Gruppe B på grund af sin højde og drøjde.

Hvordan stiller Rusland op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Guilherme, RB: Fernandes, CB: Dzhikiya, CB: Neustädter, LB: Zhirkov, CM: Zobnin, CM: Ozdoyev, RW: Miranchuk, AM: Golovin, LW: Cheryshev, FW: Dzyuba

Find din Rusland landsholdstrøje lige her

Danmark

Danmark vil forsøge at gøre det umulige, ligesom i 1992, da titlen som Europamester kom i hus - til de fleste fodboldfans’ store overraskelse. Den nyligt udpegede landstræner, Kasper Hjulmand, tog over fra norske Åge Hareide, som lykkedes med at stabilisere holdet på flere områder. Nu vil Hjulmand gøre alt, hvad han kan for at udvikle holdet yderligere med større taktisk fokus på offensiv fodbold og boldbesiddelse.

Hvis vi tager et kig på de spillere, Hjulmand har til rådighed, så er Kasper Schmeichel naturligvis det ubestridte førstevalg mellem stængerne. Et solidt midterforsvar bestående af Simon Kjær og en af de to PL-forsvarere, Andreas Christensen eller Jannik Vestergaard, vil forsøge at holde modstanderne fra fadet. Back-positionerne udfyldes sandsynligvis enten af Joakim Mæhle, Daniel Wass, Robert Skov eller Jens Stryger Larsen.

Den centrale midtbane varetages af den energiske boks-til-boks duo, Pierre Emil-Højbjerg og Thomas Delaney, hvor særligt førstnævnte demonstrerer sine fodboldfærdigheder og vindermentalitet i Tottenham for tiden. Foran dem ligger Christian Eriksen, som fortsat er stjernespilleren på det danske landshold trods situationen i Inter. Angrebet er stadig lidt af et spørgsmålstegn, men det bliver højst sandsynligt en trio bestående af Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite og Kasper Dolberg, som starter på banen og forhåbentlig får succes med at ændre den gængse opfattelse af, at Danmarks angreb er holdets svageste punkt.

Nøglespiller: Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel har i en årrække bevist, at han skal medregnes i diskussionen om verdens bedste målmænd. Måske ikke på helt samme niveau som sin far, men uden tvivl en af de bedste danske målmænd i fodboldhistorien. Den danske EM-indsats afhænger i høj grad af hans hurtige reflekser og store lederevner, når han går forrest i Danmarks kamp for at sikre sig videre avancement til knockout-fasen.

Hvordan stiller Danmark op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Schmeichel, RB: Mæhle, CB: Kjær, CB: Christensen, LB: Skov, CM: Delaney, CM: Højbjerg, AM: Eriksen, FW: Braithwaite, FW: Poulsen, FW: Dolberg

Find din Danmark landsholdstrøje lige her

Finland

Tiden er endelig kommet. Den tidligere skolelærer, Markku Kanerva, og hans finske landshold realiserede en hel nations fodbolddrømme, da det lykkedes dem at kvalificere sig til EM 2020 foran lande som Grækenland og Bosnien. Nu bliver det interessant at se, om det hårdtarbejdende finske landshold har en chance for at skabe endnu en overraskelse i deres første internationale turnering nogensinde.

Finland har afgjort en række gode spillere på holdet. Leverkusen-keeper Lukas Hradecky er det oplagte valg i målet, og foran ham finder vi Paulus Arajuuri og Jona Toivio, der udgør et jernhård defensiv. Jere Uronen og Jukka Raitala håndterer hver deres wingback. Anfører og tidligere Superliga-profil, Tim Sparv, tager kontrol over den centrale midt sammen med Rangers’ Glen Kamara, hvortil Frederik Jensen, Rasmus Schüller, Robin Lod, Joni Kauko og Robert Taylor alle kæmper om de resterende pladser. Længst fremme huserer måltyven Teemu Pukki, som assisteres af Joel Pohjanpalo.

Nøglespiller: Teemu Pukki

Pukki en vital del af det finske landshold, og det er primært på baggrund af hans naturlige målinstinkt, at Finland kunne skrive fodboldhistorie. Den tidligere Schalke og Brøndby-skarpretter, som også blev en velkendt navn i PL i forrige sæson med sine mange mål for Norwich, udnytter sin fart, bevægelighed og kliniske afslutninger til at score mål på stribe.

Hvordan stiller Finland op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Hradecky, RB: Raitala, CB: Toivio, CB: Arajuuri, LB: Uronen, CM: Sparv, CM: Kamara, RM: Lod, LM: Taylor, FW: Pukki, FW: Pohjanpalo

Find din Finland landsholdstrøje lige her

EM Gruppe B kampprogram:

12/6: Danmark - Finland; Kick-off kl. 18 (København)

12/6: Belgien - Rusland; Kick-off kl. 21 (Sankt Petersborg)

16/6: Finland - Rusland: Kick-off kl. 15 (Sankt Petersborg)

17/6: Danmark - Belgien; Kick-off kl. 18 (København)

21/6: Rusland - Danmark; Kick-off kl. 21 (København)

21/6: Group B: Finland - Belgien; Kick-off kl. 21 (Sankt Petersborg

Hvilke hold går videre fra Gruppe B?

Vi gætter på, at Belgien går sikkert videre, mens Danmark napper 2. pladsen for næsen af Rusland.

Gruppe C

Holland:

En legendarisk fodboldnation går efter guldet. ‘Oranje’, som krediteres for at genopfinde fodbolden tilbage i 1970’erne, vandt Europamesterskabet i 1988. Udover denne titel, har hollænderne dog en lidt uheldig vane med akkurat at misse den øverste podieplads. Dette var også tilfældet, da holdet nåede finalen i Nations League sidste år, men måtte se sig slået af Portugal.

Frank De Boer vil gøre alt i sin magt for, at det ikke sker igen. Ligesom med Italien kan Holland måske ikke helt bryste sig af at have det samme stjernestøv i truppen som for 8-10 år siden. En ny gylden generation af hollandske af hollandske spillere har dog gjort sit indtog på den europæiske fodboldscene, og de skulle gerne være klar til at kæmpe med om medaljer.

Den efterhånden ganske erfarne Jasper Cillessen står klar i målet, og foran har vi muligvis verdens bedste midterforsvar i form af Virgil van Dijk (hvis han når at blive fit) og Matthijs de Ligt. Back-pladserne er en smule sværere at udpege, men der er gode chancer for, at enten Daley Blind, Owen Wijndal, Hans Hateboer eller Denzel Dumfries vil udfylde disse. Midtbanen ser også utrolig stærk ud med profilerede navne som Gio Wijnaldum, Marten de Roon, Donny van de Beek og Frenkie de Jong. I angrebet bliver det sandsynligvis en konstellation bestående af Memphis Depay, Steven Bergwijn og PSV-talentet Donyell Malen, som skal stå for målscoringen.

Nøglespiller: Virgil van Dijk

De hollandske fans beder formentlig til fodboldguderne i håbet om, at van Dijk når at blive fit for fight. I så fald må han nok regnes som verdens bedste forsvarsspiller.

Hvordan stiller Holland op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Cillessen, RB: Dumfries, CB: van Dijk, CB: de Ligt, LB: Blind, CM: de Roon, CM: Wijnaldum, CM: de Jong, FW: Bergwijn, FW: Depay, FW: Malen

Find din Holland landsholdstrøje lige her

Ukraine:

8 kampe, 6 sejre og to uafgjorte var resultatet af Ukraines imponerende indsats i EM-kvalen. Den legendariske spiller og træner, Andriy Shevchenko, må siges at have forvandlet Ukraine til en stærk, kollektiv enhed baseret på ganske en kreativ tilgang til spillet. Nu bliver det spændende at se, om ukrainerne kan fortsætte de positive takter til EM.

Den erfarne målmand og landsholdskaptajn, Andriy Pyatov, agerer som holdets naturlige leder, og han spillede ligeledes en vigtig rolle i Ukraines næsten fejlfri kvalifikation. Defensiven ser samtidig fornuftig ud med spillere Oleksandr Karavayev, Eduard Sobol, Mykola Matvienko, Serhiy Kryvtsov samt den unge Vitaliy Mykolenko, som er klar til at gribe chancen.

Udover Pyatov, er det tilsyneladende midtbanen og den dertilhørende dybde, der er et af Ukraines stærkeste kort. Den defensive skraldemand, Taras Stepaneko, forventes at lede slaget på midtbanen med sine effektive tacklinger, alt imens enten Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Viktor Kovalenko eller Viktor Tsyhankov tilfører offensiv kreativitet og en masse boks-til-boks løb. Det bliver højst sandsynligt op til de to næstmest scorende ukrainere (efter Shevchenko, naturligvis), Andriy Yarmolenko og Yevhen Konoplyanka, at assistere holdets angriber i samarbejde med den nationaliserede Shakhtar-spiller, Marlos. Den enlige angriber er Roman Yaremchuk, som har været en habil målsluger for belgiske Gent i flere sæsoner.

Nøglespiller: Ruslan Malinovskyi

Den energiske midtbanespiller har været en vigtig del af et velspillende Atalanta-hold med sine endeløse løb og store alsidighed på midten. Dertil er han også en dygtig på dødbolde og producerer både mål og oplæg med sit kraftfulde spark.

Hvordan stiller Ukraine op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Pyatov, RB: Karavayev, CB: Matvienko, CB: Kryvtsov, LB: Sobol, DM: Stepanenko, CM: Zinchenko, CM: Malinovsky, RW: Marlos, LW: Yarmolenko, FW: Yaremchuk

Find din Ukraine landsholdstrøje lige her

Østrig

I EM Gruppe C har vi også Østrig, der gennem de seneste år udviklet et solidt koncept og en effektiv spillestil, som til dels minder om de schweiziske naboers. Østrigerne spillede en fænomenal kvalifikationsturnering op til VM i 2018, men endte kun med at hive et enkelt point hjem under slutrunden til stor skuffelse for de forventningsfulde fans. De var spået en overkommelig EM-kval, men det blev hurtigt lidt mere spændende, end holdet havde håbet på. Men på baggrund af vigtige præstationer fra angrebsstjernerne, Marcel Sabitzer og Marko Arnautovic, klarede Østrig skærene og har nu en reel mulighed for at gå videre fra gruppen.

Træner Franco Foda har adskillige dygtige spillere til rådighed. Heinz Lindner er det forventede førstevalg til målmandsposten, og han får støtte af en erfaren bagkæde bestående af spillere som Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Stefan Lainer og Andreas Ulmer. Stjernespilleren David Alaba dominerer venstre side af midtbanen og flankeres enten af Stefan Ilsanker eller Florian Grillitsch ved siden af anfører Julian Baumgartlinger. Hurtigløberen Valentino Lazaro tager sig sandsynligvis af højrekanten. Længere fremme har vi den førnævnte duo, Marko Arnautovic og Marcel Sabitzer.

Nøglespiller: Marcel Sabitzer

Marcel Sabitzer har været en af de mest toneangivende profiler på et spændende RB Leipzig-hold. Her spiller han primært som midtbane/kant, hvorfra han fodrer angriberne med sine fremragende afleveringer, og derudover er han også en ganske farlig frisparksskytte. Der er dog gode chancer for, at Sabitzer er tiltænkt en mere offensiv rolle for Østrig på baggrund sin tilsvarende målfarlighed.

Hvordan stiller Østrig op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Lindner, RB: Lainer, CB: Hinteregger, CB: Dragovic, LB: Ulmer, RM: Lazaro, CM: Baumgartlinger, CM: Ilsanker, LM: Alaba, AM/FW: Sabitzer, FW: Arnautovic

Find din Østrig landsholdstrøje lige her

Nordmakedonien

EM-debutanterne, med tilnavnet ‘Red Lions’, kommer i dén grad til at blive sat på prøve i Gruppe C. Men hvem ved - måske er de i stand til at levere fodboldsensationen og nå til 1/16 finalerne. På papiret ligner det en umulig opgave, men Nordmakedonien har allerede vist os, at de har fodbold-format. Igor Angelovskis mandskab kvalificerede sig til EM playoffs på baggrund af en række stærke præstationer i UEFA Nations League, og med ikonet Goran Pandevs ene scoring mod Georgien i playoff-finalen, sikrede Nordmakedonien sig den historiske billet til EM 2020.

Angelovksis tropper stoler på keeper Stole Dimitrievski som den sikre, sidste skanse. Der er også fin kvalitet at finde på wingback-positionerne i form af Sporting Lissabons Stefan Ristovski til højre, og Leeds-dynamoen Ezgjan Alioski i venstre side. Enten Visar Musliu, Gjoko Zajkov eller Darko Velkovski tager sig af nærkampene i midterforsvaret.

Midtbanen ser ligeledes fornuftig ud med Arijan Ademi, Boban Nikolov og den mere offensivt indstillede Napoli-stjerne Elif Elmas, eller Levantes Enis Bardhi, som udgør den centrale akse. Angrebet er dækket ind med flere erfarne skarprettere, som giver Angelovski et positivt dilemma. Den ubestridte leder er naturligvis legendariske Goran Pandev, som både har opnået flest landskampe og samtidig er den mest scorende makedonske landsholdsspiller i historien. Ved siden af ham ligger enten Ivan Thrichkovski, Aleksandar Trajkovski eller Ilija Nestorovski.

Nøglespiller: Elif Elmas

Goran Pandev kandiderer til pladsen, men det er også tid til at kigge på fremtiden for makedonsk fodbold. Stjernefrøet Elif Elmas bruges primært som indskifter i Napoli, men der hersker ingen tvivl om, at hans fodboldevner er ekstraordinære. Således har han et tårnhøjt teknisk niveau, et fremragende overblik samt et eminent pasningsspil. Hvis Nordmakedonien skal skabe overraskelsen, så er Elmas nøglen.

Hvordan stiller Nordmakedonien op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Dimitrievski, CB: Zjakov, CB: Velkovski, CB: Musliu, RWB: Ristovski, LWB: Alioski, CM: Ademi, CM: Elmas, AM: Bardhi, FW: Pandev, FW: Nestorovski

EM Gruppe C kampprogram:

13/6: Østrig - Nordmakedonien; Kick-off kl. 18 (Bukarest)

13/6: Holland - Ukraine; Kick-off kl. 21 (Amsterdam)

17/6: Ukraine - Nordmakedonien; Kick-off kl. 15 (Bukarest)

17/6: Holland - Østrig; Kick-off kl. 21 (Amsterdam)

21/6: Nordmakedonien - Holland; Kick-off kl. 18 (Amsterdam)

21/6: Ukraine - Østrig; Kick-off kl. 18 (Bukarest)

Hvilke hold går videre fra Gruppe C?

Holland lever op til favoritværdigheden og sikrer sig en plads videre. Vi forudser, at et solidt Ukraine-hold følger trop.

Gruppe D

England

Could it be coming home this time? Et talentfuldt engelsk landshold gjorde alt for, at drømmen skulle realiseres tilbage ved VM 2018. Her tabte holdet kun knebent en finaleplads til et velspillende Kroatien-mandskab, som de nu kommer til at stå over for igen i EM Gruppe D. Nu er briterne ‘back in town’ for at se, om det endelig skulle være deres år, og endnu en gang er de omgivet af massiv hype.

Den populære landstræner, Gareth Southgate, har afgjort holdet til at bakke forventningerne op rent spillemæssigt. Jordan Pickford har været det klare førstevalg i målet i en periode, men han oplever i øjeblikket konkurrence fra både Dean Henderson og Nick Pope. Højrebacken har været et relativt stort luksusproblem for Southgate med navne som Kyle Walker, Kieran Trippier og Trent Alexander-Arnold til rådighed. Harry Maguire, John Stones, Joe Gomez og Wolves-styrmanden Conor Coady kæmper om pladserne i midterforsvaret, og det samme gælder for Luke Shaw og Ben Chilwell i venstre side.

De to centrale positioner på midtbanen går sandsynligvis til mere defensivt indstillede spillere, som Declan Rice og Jordan Henderson, mens angrebet ser ganske uhyggeligt ud for alle de modstandere, der skal op mod the ‘Three Lions’. Her kan englænderne præsentere en enorm bredde med superstjerner som Raheem Sterling, Marcus Rashford, Jadon Sancho og Harry Kane. Højtprofilerede navne som Dominic Calvert-Lewin, Tammy Abraham, Mason Greenwood, Phil Foden, Jack Grealish og Mason Mount står muligvis også klar til at lave de afgørende indhop fra bænken. Simpelthen en dødbringende offensiv!

Nøglespiller: Harry Kane

Man kan nævne stort set hele holdet her, men hvis England skal have success, er ‘Hurricane’ nødt til at finde sit vanlige topniveau frem. Han er endnu en gang at finde blandt topscorerne i PL i denne sæson, og han bliver bare ved med at imponere. Som en interessant udvikling i Kanes spil, noterer han sig nu også for en masse oplæg til sine holdkammerater. Dermed understreger han endnu en gang, hvorfor modstanderne bliver nødt til at have fokus på ham.

Hvordan stiller England op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Pickford, RB: Alexander-Arnold, CB: Maguire CB: Stones, LB: Shaw, DM/CM: Henderson, DM/CM: Rice, AM: Sterling, FW: Sancho, FW: Kane, FW: Rashford

Find din England landsholdstrøje lige her

Skotland

Skotland formåede ikke at kvalificere sig direkte til EM-slutrunden - i stedet vandt de begge deres playoff-kampe mod hhv. Serbien og Israel. Meget ligesom Wales, beror den skotske taktik på en stærk enhed og en konkurrencementalitet udover det sædvanlige. Skotterne har imidlertid også et par interessante individualister, som er i stand til at sætte deres aftryk på turneringen. De passionerede skotske fans, også kendt som the ‘Tartan Army’, er spændte på at se, om Skotland har hvad det kræves for at avancere til knockout-fasen.

Den tidligere Chelsea-forsvarer, Steve Clarke, er manden ved roret, og han sætter sin lid til den garvede David Marshall i buret. Forsvaret vil sandsynligvis bestå af flere navnkundige PL-profiler i form af Kieran Tierney og Scott McTominay (i en noget mere defensiv rolle end hos United) såvel som Declan Gallagher eller Scott McKenna. Kaptajn og stjernespiller Andrew Robertson er klar til at tage sine effektive løb i venstre side, mens Wednesday-spilleren Liam Palmer er udset til at varetage den højre wingback. Midtbanegeneralen fra Aston Villa, John McGinn, udgør sammen med Callum McGregor og Ryan Jack en energisk konstellation inde centralt. Ryan Christie, Leigh Griffiths og Oli McBurnie konkurrerer med det nytilkomne offensive håb, Lyndon Dykes, om de to pladser i front.

Nøglespiller: John McGinn

Verdensklasse-backen Andy Robertson er naturligvis et oplagt valg her, men John McGinns betydning for Skotland er imidlertid også massiv, da han er udset til at være den dominerende dirigent for skotterne. Hvirvelvinden McGinn har set fremragende ud for the ‘Villains’ på baggrund af hans store alsidighed, enorme arbejdsrate, beslutsomhed og kreativitet såvel som koldblodighed foran kassen. McGinn har det hele.

Hvordan stiller Skotland op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Marshall, CB: McTominay, CB: Gallagher, CB: Tierney, RWB: Palmer, LWB: Robertson, CM: Jack, CM: McGinn, CM: McGregor, FW: Dykes, FW: Christie

Kroatien

Som vi har nævnt tidligere, viste Kroatien deres store styrke under VM 2018 ved at nå hele vejen til finalen. Det var en imponerende bedrift for Zlatko Dalic og hans ekstremt talentfulde Kroatien-mandskab. Nu, 3 år senere, er Kroatien ved at gennemgå et mindre generationsskifte, men har samtidig formået at holde på størstedelen af kernen af erfarne spillere.

Målmanden Danijel Subasic, som var en af nøglespillerne under VM, bliver nu erstattet af enten Dominik Livakovic eller Lovre Kalinic på kassen. Sime Vrsaljko og Borna Barisic forventes at varetage back-pladserne med Tin Jedvaj og Darko Bradaric som potentielle back-ups. Domagoj Vida og Dejan Lovren forsøger at fastholde partnerskabet i det centrale forsvar til fordel for yngre spillere såsom Duje Caleta-Car og Marin Pongracic.

Dalic kan vælge mellem adskillige alternativer på midten. Centralt har vi dog Ballon d’Or vinderen fra 2018, Luka Modric, som den enerådige hersker. Mateo Kovacic vil højst sandsynligt starte inde ved siden af Modric, mens det er mere usikkert, hvorvidt Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Marko Rog eller Mario Pasalic napper den sidst plads. Den kroatiske offensiv er ligeledes oversvømmet med talentfulde spillere, som eksempelvis Nikola Vlasic, Ivan Perisic, Josip Brekalo, Ante Rebic, Andrej Kramaric, Ante Budimir og Bruno Petkovic, hvilket gør det en smule vanskeligt at udpege de potentielle startere for Kroatien.

Nøglespiller: Luka Modric

Han er stadigvæk den ultimative leder for Kroatien, og selvom dåbsattesten siger 36 til september, er Modric fortsat et regulært fodboldfænomen. Den klejne midtbanespiller er inkarnationen af en kreativ spilfordeler med et fremragende overblik og et formidabelt pasningsspil, som er i stand til at afgøre kampe på et splitsekund grundet hans talrige fodboldevner.

Hvordan stiller Kroatien op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Livakovic, RB: Vrsaljko, CB: Lovren, CB: Vida, LB: Barisic, CM: Modric, CM: Kovacic, CM: Brozovic, AM: Vlasic, FW: Perisic, FW: Petkovic

Find din Kroatien landsholdstrøje lige her

Tjekkiet

Tjekkisk fodbold peakede for lidt mere end 15 år siden til EM 2004 med en gylden generation bestående af legender som Pavel Nedved, Tomas Rosicky, Jan Koller, Petr Cech og turneringens topscorer, Milan Baros. Nuværende landstræner Jaroslav Silhavi og co. håber nu på lignende præstationer til dette års udgave af EM.

Det bliver naturligvis en vanskelig opgave med gruppen taget i betragtning, men der er utvivlsomt en masse kvalitet til stede i den nuværende landsholdstrup. Målmanden Tomas Vaclik har vist sig som en fornuftig erstatning for Petr Cech, mens Vladimir Coufal fra West Ham bringer en masse power til højrebacken. Jakub Brabec og Tomas Kalas tager sig sandsynligvis af midterforsvaret med Fenerbahces Filip Novak i venstre side. Den tjekkiske midtbane virker umiddelbart som holdets stærkeste element med kapaciteter som Vladimir Darida, Tomas Soucek, Alex Kral, Antonin Barak, Jakub Jankto, Lukas Masopust, Borek Dockal og Jan Kopic.

De centrale kraftværker, Soucek og Kral, vil gøre deres bedste for at dominere fysisk, mens anfører Darida, Jankto og Masopust forventes at stå for de mere kreative udfoldelser på midten. Leverkusen-angriberen Patrik Schick får ansvaret for målene. Michael Krmencik, Matej Vydra and Zdenek Ondrasek er klar til at erstatte ham, hvis Schick ikke formår at få netmaskerne til at blafre.

Nøglespiller: Tomas Soucek

Den høje midtbanemand har en stor fysisk tilstedeværelse på fodboldbanen, og han er samtidig glimrende til at distribuere bolden effektivt. Som et andet vigtigt aspekt i hans spil, har Soucek gentagne gange vist sig at være en stærk afslutter, og hans overordnede mål-total for West Ham er ganske imponerende, når man tager hans position i betragtning. Mange af målene kommer på baggrund af hans kraftfulde hovedstød, hvilket også giver Tjekkiet et farligt våben i forbindelse med dødbolde til EM.

Hvordan stiller Tjekkiet op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Vaclik, RB: Coufal, CB: Brabec, CB: Kalas, LB: Novak, CM: Kral, CM: Soucek, AM: Darida, RW: Masopust, LW: Jankto, FW: Schick

Find din Tjekkiet landsholdstrøje lige her

EM Gruppe D kampprogram:

13/6: England - Kroatien; Kick-off kl. 15 (London)

14/6: Skotland - Tjekkiet; Kick-off kl. 15 (Glasgow)

18/6: Kroatien - Tjekkiet; Kick-off kl. 18 (Glasgow)

18/6: England - Skotland; Kick-off kl. 21 (London)

22/6: Tjekkiet - England; Kick-off kl. 21 (London)

22/6: Kroatien - Skotland; Kick-off kl. 21 (Glasgow)

Hvilke hold går videre fra Gruppe D?

Vi tror på, at England og Kroatien klarer sig videre fra gruppen som de første to hold.

Gruppe E

Spanien

Den førende fodbold-supermagt for 10 år tilbage, og det eneste landshold nogensinde til at vinde 3 store internationale trofæer i streg, er fortsat under ombygning. De gamle dage, hvor vaskeægte fodboldlegender såsom Xavi, Andres Iniesta, Xabi Alonso og David Silva brillerede på banen, er for længst forbi. Erfarne ledertyper som Sergio Ramos, Sergio Busquets og Jesus Navas optræder stadig på det spanske landshold, men Luis Enrique bliver i høj grad nødt til at stole på en nyere gruppe spillere, hvis Spanien skal nå langt i turneringen.

Med mange succeser under bæltet, virker Luis Enrique bestemt som den rigtige mand til at føre Spanien ind i en ny og spændende fodboldfremtid, og tager man udgangspunkt i Nations League-braget mod Tyskland i November, er det bestemt en lys fremtid, spansk landsholdsfodbold går i møde. Spanierne lammetævede tyskerne 6-0 og fik de krævende spanske fodboldfans til at mindes de gode gamle dage med taktiske dispositioner baseret på boldbesiddelse og offensive kvaliteter.

I målet er det lykkedes David de Gea at holde den underpræsterende Kepa stangen, og i midterforsvaret finder vi krigeren Ramos, som sandsynligvis kommer til at spille ved siden af Villarreals Pau Torres. Enrique kommer til at vælge mellem spillere som Jordi Alba, José Gaya, Sergio Reguillon, Dani Carvajal og Sergio Roberto på back positionerne.

Imponerende navne som Rodri, Saul, Koke, Busquets, Marcos Llorente, Thiago, Sergio Canales og Fabian Ruiz står i kø for at få fat i en af pladserne på den centrale midtbane, mens de yngre stjerneskud Ansu Fati, Ferran Torres, Mikel Oyarzabal, Dani Olmo, såvel som maskinen Adama Traore, vil forsøge at snuppe en af fløjene. Den enlige angriber oppe foran up bliver enten den stabile målræv Gerard Moreno eller topklub-nomaden, Alvaro Morata.

Nøglespiller: Thiago

Sergio Ramos er en af de bedste forsvarsspillere i fodboldhistorien, og han er den ubestridte leder på det spanske landshold. Spilleren med ansvaret for at orkestrere den spanske midtbane og offensiv er dog Thiago, som var intet mindre end fænomenal for Bayern i sidste sæson. Han har bestemt ikke fået nogen ønskestart i Liverpool, men hans evner som en midtbanekreatør i verdensklasse er unægtelige.

Hvordan stiller Spanien op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: De Gea, RB: Navas, CB: Ramos, CB: Torres, LB: Alba, DM: Rodri, CM: Thiago, CM: Koke, RW: Torres, LW: Oyarzabal FW: Moreno

Find din Spanien landsholdstrøje lige her

Sverige

Sverige spillede en stærk VM-slutrunde for 3 år siden, hvor de nåede kvartfinalen, og træner Janne Andersson har formået at fastholde en stor del af kernen af de svenske spillere. De blå-gule beror på en solid kollektiv enhed, hvilket også medførte en succesfuld EM 2020 kvalifikation. Derudover har en ny generation af talentfulde spillere fundet vej til landsholdet, hvilket giver Sverige mulighed for endnu en gang at sikre sig videre avancement i en international turnering.

Det store spørgsmål vedrørende Sverige er: kommer Zlatan Ibrahimovic til at spille? Den kontroversielle targetman, som bliver 40 i år, er endnu en gang en dominerende faktor i hans elskede Serie A, hvor han fortsætter med at score mål på samlebånd for AC Milan. Zlatan er en gudsbenådet fodboldspiller og individualist, som aldrig stopper med at forbløffe os. Men er han en værdifuld tilføjelse til det svenske kollektiv? Det er straks sværere at svare på.

Robin Olsen er manden mellem stængerne bag en erfaren bagkæde bestående af spillere som Mikael Lustig, Marcus Danielsson, Victor Lindelöf and Pierre Bengtsson (den tidligere landsholdskaptajn, Andreas Granqvist, er skadet og ser umiddelbart ud til at have udspillet sin rolle). Albin Ekdal, Kristoffer Olsson og ikonet Sebastian Larsson kontrollerer den centrale midtbane, mens spillere som Emil Forsberg, Viktor Claesson, Ken Sema og Dejan Kulusevski forventes at levere holdets offensive input. Solide Marcus Berg sætter sig på en af pladserne i angrebet sammen med enten Sociedad-stjernen Alexander Isak eller Robin Quaison. Det afhænger selvfølgelig af, om Zlatan spiller.

Nøglespiller: Dejan Kulusevski

Selvom han primært bruges i en jokerrolle hos Juve, har det tidligere Brommapojkarna-talent udviklet sig til et af Europas mest spændende talenter på den offensive midtbane - særligt på baggrund af hans fart og atletiske formåen såvel som hans fremragende teknik, kliniske afslutninger og distributionsevner. Kulusevski bliver således enormt interessant at følge under turneringen.

Hvordan stiller Sverige op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Olsen, RB: Lustig, CB: Danielsson, CB: Lindelöf, LB: Bengtsson, RM: Kulusevski, CM: Ekdal, CM: Olsson, LM: Forsberg, FW: Berg, FW: Isak (Zlatan)

Find din Sverige landsholdstrøje lige her

Polen

Polen sluttede, ganske overraskende, som nummer sjok i deres gruppe under VM 2018. Jerzy Brzeczek har nu erstattet den tidligere landstræner, Adam Nawalka, efter den store VM-fiasko, og han er indtil videre lykkedes med at genopbygge et stærkt fundament og samtidig integrere en ny flok spillere på holdet, hvor flere af dem gør sig i engelsk fodbold.

Brzecek er dækket ind på målmandsposten, idet han har to stærke keepere til rådighed i form af Wojciech Szczęsny og Lukasz Fabiański. Defensiven ser ligeledes solidt ud med midterforsvaret Kamil Glik og Jan Bednarek, som optræder ved siden af de pålidelige backs, Tomasz Kędziora, Bartosz Bereszyński, Maciej Rybus og Arkadiusz Reca. Den centrale akse udgøres af spillere som Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Mateusz Klich og Napoli-stjernen, Piotr Zieliński.

Kigger vi på den polske offensiv, er der særligt ét navn, der overstråler de andre; Robert Lewandowski. Det er fuldkommen vitalt, at Lewandowski er på toppen under EM 2020, hvis polakkerne skal have en chance for nå til 1/16 finalerne og videre endnu. Arek Milik, Kamil Grosicki, Krzysztof Piatek og den nye Dynamo Moskva-stjerne, Sebastian Szymański, er alle vigtige spillere, men den polske succes afhænger primært af Lewandowskis målnæse. Han har en lidt uheldig tendens til at falde ud af de store turneringer, men hans talent for at score mål er uforligneligt.

Nøglespiller: Robert Lewandowski

Måske den bedste 9’er i verden.

Hvordan stiller Polen op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Fabiański, RB: Kędziora, CB: Bednarek, CB: Glik, LB: Rybus, RM: Grosicki CM: Krychowiak, CM: Zieliński, LM: Szymański, FW: Lewandowski, FW: Milik

Find din Polen landsholdstrøje lige her

Slovakiet

Slovakiet overmandede Nordirland i forlænget spilletid i en af playoff-finalerne, og nu er slovakkerne klar til endnu en gang at kæmpe med næb og kløer i en ellers vanskelig gruppe. Styrmanden er Štefan Tarkovič, som har været en del af landsholdet siden 2013 og således kender sit ganske godt. Slovakiet har en masse erfaring, men er det tilstrækkeligt for at klare sig videre?

Fulham-målmanden Marek Rodak er førstevalg i målet. Der er gode chancer for, at de to slovakiske evergreens, Peter Pekarík and Tomáš Hubočan, hver især tager sig af en af back-pladserne til fordel for David Hancko og Róbert Mazáň. Midterforsvaret er sværere at udpege, men verdensklasse forsvareren fra Inter, Milan Škriniar, er selvfølgelig selvskrevet. Enten vil Norbert Gyömbér, Ľubomír Šatka, eller måske Denis Vavro, nappe den resterende plads.

Den dygtige spilfordeler og gamle Superliga-kending, Stanislav Lobotka, vil forsøge at diktere spillet fra sin position som dybtliggende playmaker, mens den dynamiske duo med Juraj Kucka og den mangeårige landsholdsprofil, Marek ‘Hanekammen’ Hamšík, spiller lidt længere fremme. Her banker Patrik Hrošovský dog også på for en plads. Kanterne Robert Mak, Vladimir Weiss, Lukáš Haraslín og Albert Rusnák bringer en masse fart til holdet og udgør et af Slovakiets primære, taktiske våben. På toppen er der ikke helt den samme kvalitet at spore, hvorfor Tarkovič sandsynligvis vil overveje at spille med Kölns Ondrej Duda, i stedet for kvalifikations-helten Michal Ďuriš, som enlig angriber.

Nøglespiller: Milan Škriniar

Škriniar er arvtageren fra Liverpool-legenden Martin Škrtel i det centrale forsvar, og han er utvivlsomt stjernespilleren for Slovakiet. Han er den fødte forsvarsspiller på grund af hans veltimede tacklinger, fremragende clearinger og markerings-spil samt en jernhård fysik. Som den naturlige leder både på og udenfor banen, vil Slovakiet læne sig op af Škriniar i håbet om en successfuld slutrundet.

Hvordan stiller Slovakiet op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Rodak, RB: Peter Pekarík, CB: Šatka, CB: Škriniar, LB: Tomáš Hubočan, DM: Lobotka CM: Kucka, CM: Hamšík, LW: Mak, RW: Rusnák, FW: Duda

Find din Slovakiet landsholdstrøje lige her

EM Gruppe E kampprogram:

14/6: Polen - Slovakiet; Kick-off kl. 18 (Sankt Petersborg)

14/6: Spanien - Sverige; Kick-off kl 21 (Sevilla)

18/6: Sverige - Slovakiet; Kick-off kl. 15 (Sankt Petersborg)

19/6: Spanien - Polen; Kick-off kl. 21 (Sevilla)

23/6: Slovakiet - Spanien; Kick-off kl. 18 (Sevilla

23/6: Sverige - Polen; Kick-off kl. 18 (Sankt Petersborg

Hvilke hold går videre fra Gruppe E?

Vi tror på, at Spanien går videre, mens vi har Sverige som svage favoritter til at snuppe 2. pladsen foran Polen.

Gruppe F

Portugal

Portugal er første hold i den stærkeste af alle EM 2020 grupper, og de forsvarende mestre vil gøre alt for at genvinde trofæet og titlen som Europamestre. Sammen med VM næste år, er det en af de sidste chancer for en aldrende, men stadig fænomenal, Cristiano Ronaldo at vinde endnu en international turnering. Præstationerne under EM kvalifikationen var ikke altid lige overbevisende med landstræner Fernando Santos i spidsen for holdet. Til gengæld endte Portugal øverst på skamlen i UEFA Nations League efter at have slået Holland i finalen, og dermed beviste portugiserne endnu en gang, at de har en særlig evne, når det kommer til de store turneringer.

Santos har som sædvanlig et utroligt stærkt hold til disposition - startende med erfarne Rui Patricio som det klare førstevalg på målmandsposten. City-esset Ruben Dias og den evigunge José Fonte vil højst sandsynligt indgå i defensiven sammen med João Cancelo og Raphael Guerreiro. En dynamisk 3-mands midtbane bestående af spillere som William Carvalho, Danilo og Bruno Fernandes giver portugiserne en stor fordel, mens et angreb med Bernardo Silva, João Félix og Cristiano Ronaldo stort set ikke fås bedre. Udskiftere såsom Diogo Jota, André Silva, Gonçalo Guedes og Trincão, samt de to hurtige Wolves-fløje, Pedro Neto og Daniel Podence, understreger hvor mange offensive strenge, Portugal har mulighed for at spille på.

Nøglespiller: Cristiano Ronaldo

Det forudsigelige valg, men hvem ellers? CR7 er, og vil nok altid være, en af de bedste spillere i historien. Ja, Bruno Fernandes har været stærk for United og João Félix begynder at ligne en fremtidig spiller i verdenseliten. Men Cristiano er bare... Cristiano.

Hvordan stiller Portugal op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Patricio, RB: Cancelo, CB: Fonté, CB: Dias, LB: Guerreiro, CM: Fernandes, CM: Carvalho, CM: Danilo, RW: Silva, LW: Félix, FW: Ronaldo

Find din Portugal landsholdstrøje lige her

Frankrig

De nuværende verdensmestre er muligvis det mest konsistente hold i turneringen på papiret, men samtidig er franskmændene også omgivet af de største forventninger. Selvom Didier Deschamps brugte en lang liste af spillere i løbet af EM 2020 kvalifikationen, har han også været i stand til at holde sammen på store dele af det hold, der kunne lade sig kåre som verdensmestre for 3 år siden. Og det er i dén grad et stjernespækket mandskab.

Les Bleus’ stærkeste opstilling er stadig med Hugo Lloris på mål med Steve Mandanda som den evige suppleant. Ligesom det er tilfældet i Barcelona, har Clément Lenglet formået at forvise Samuel Umtiti til bænken, og Lenglet starter sandsynligvis ved siden af det sikre kort, Raphael Varane, i det centrale forsvar. Bayern-backerne, Lucas Hernandez og Benjamin Pavard, forventes at tage sig kærligt af modstandernes fløjspillere ligesom i 2018. En pt. velspillende Paul Pogba samt fan-favoritten N’golo Kanté optager ⅔ af den centrale midtbane. Spørgsmålet er, hvorvidt Adrien Rabiot, Corentin Tolisso, Mohammed Sissoko, Tanguy Ndombele, Houssem Aouar, eller måske stjerneskuddet fra Rennes, Eduardo Camavinga, kommer til at optræde ved siden af makkerparret.

Olivier Giroud er stadig en mulighed som den ensomme ulv oppe foran, men Deschamps vil sandsynligvis basere taktikken på mere fart og en hurtigere boldomgang. Her er superstjernen Kylian Mbappé naturligvis selvskrevet, og det samme er Antoine Griezmann. Enten Anthony Martial, Kingsley Coman, Ousmane Dembélé eller Gladbachs Marcus Thuram kommer til at udfylde den sidste plads i angrebet. Det er bestemt en imponerende liste af angribere, som burde være klar til at håndtere presset.

Nøglespiller: Kylian Mbappé

Mbappé er blevet udråbt af adskillige fans og fodboldeksperter som den primære Ballon d’Or vinder de næste mange år frem, når Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på et tidspunkt lægger støvlerne på hylden. Med en vanvittig accelerationsevne, exceptionelle driblefærdigheder og stor kølighed foran kassen, har Mbappé også alt, hvad der skal til, for at han kan indtage tronen som verdens bedste fodboldspiller i en ikke så fjern fremtid.

Hvordan stiller Frankrig op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Lloris, RB: Pavard, CB: Varane, CB: Lenglet, LB: Hernandez, CM: Pogba, CM: Kanté, CM: Rabiot, FW: Mbappé, FW: Griezmann, FW: Martial

Find din Frankrig landsholdstrøje lige her

Tyskland

‘Die Mannschaft’ skuffede stort til VM 2018, men Joachim Löw sidder stadig trygt i trænersædet, og han har nu givet det tyske landshold lidt af en overhaling. Tidligere nøglespillere som Mats Hummels, Jérôme Boateng og Thomas Müller er alle blevet ‘pensioneret’ for at gøre plads til et nyt kuld af talentfulde tyske spillere. Tyskland kvalificerede sig til EM 2020 foran Holland, og de effektive tyskere bør altid regnes blandt favoritterne i de store, internationale turneringer.

Anfører Manuel Neuer holder fortsat fast i målmandsposten foran Barcelonas Marc-André Ter Stegen, og RB Leipzig-backen Lukas Klostermann samt Robin Gosens håndterer sandsynligvis de defensive flanker. Matthias Ginter og Niklas Süle tager sig af kampene i det centrale midterforsvar, mens Antonio Rüdiger banker på for en startplads. En afbalanceret 3-mands midtbane, med enten den solide Toni Kroos, den alsidige Joshua Kimmich, den velspillende kreatør Ilkay Gündogan eller den bomstærke Leon Goretzka, er en af de absolut bedste i turneringen.

Serge Gnabry, som har en fremragende måltotal i landsholdsregi, napper en af pladserne i offensiven. Chelsea-duoen Timo Werner og Kai Havertz vil forsøge at sætte sig på de resterende pladser, men de haltende præstationer i PL kan dog vise sig at bane for vej for enten Julian Brandt, Julian Draxler, Marco Reus eller Leroy Sané i start 11’eren.

Nøglespiller: Serge Gnabry

Det tidligere Arsenal-talent har været genfødt siden hans tilbagevenden til tysk fodbold, og han har været i fantastisk form for Bayern, hvor han har udviklet sig til en af de farligste fløjspillere i Europa. Men hans lynhurtige antrit, teknik og atletiske evner, driver han gæk med diverse forsvarsspillere, inden han sparker på mål og markerer sine scoringer med sin klassiske madlavnings-fejring.

Hvordan stiller Tyskland op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Neuer, RB: Klostermann, CB: Ginter, CB: Süle, LB: Gosens, CM: Kimmich, CM: Kroos, CM: Gündogan, FW: Gnabry, FW: Werner, FW: Sané

Find din Tyskland landsholdstrøje lige her

Ungarn

Hvad Holland gjorde for fodbolden i 1970’erne, gjorde Ungarn 20 år tidligere. Den engang så glorværdige fodboldnation revolutionerede spillets fundament og taktiske tilgang med hjælp fra blandt andre legenden Ferenc Puskás - alle tiders topscorer i det 20. århundrede. Ungarn spiller netop deres EM-hjemmekampe på det nye stadion, Puskás Aréna, til stor glæde for de ungarske fans. Ungarn har dog været ganske uheldige med lodtrækningen, og de levnes ikke store chancer for at gå videre fra gruppen. Men som bekendt kan alt jo ske til EM.

Italienske Marco Rossi sidder ved styrepinden, og hans erfaring med at træne på højeste niveau må siges at være ret begrænset. Det samme gør sig gældende for den ungarske trup, der ikke helt har samme erfaring som eksempelvis EM 2016-holdet, hvor spillere som Gabor Kiraly (med de ikoniske bukser), Zoltan Gera og Roland Juhasz tørnede ud for the ‘Magyars’. Den ungarske spiller med flest landskampe gennem tiderne, Balázs Dzsudzsák, spiller nu i den næstbedste række i ungarsk fodbold, hvorfor det heller ikke er sandsynligt, at han kommer til at lede landsholdet på banen.

En kerne bestående af den stærke Leipzig-keeper, Peter Gulacsi, forsvarsspillerne Adam Lang, Attila Szalai og Willi Orban såvel som de dygtige midtbanespillere, Adam Nagy, Dominik Szoboszlai, Zsolt Kalmár and Filip Holender, skal gøre det meste af arbejdet. Adam Szalai, Rolland Sallai og Nemanja Nikolic er angriberne med ansvaret for at skaffe de nødvendige mål, hvis Ungarn skal have en chance for at gå videre i turneringen.

Nøglespiller: Dominik Szoboszlai

Den mest profilerede spiller på det ungarske hold er også den yngste, og det var på grund Szoboszlais sene sejrsmål i playoff-finalen mod Island, at Ungarn kvalificerede sig til EM 2020. Det lovende midtbanetalent blev derudover den dyreste ungarske spiller i historien, da han for nylig skiftede til tyske RB Leipzig fra samarbejdsklubben RB Salzburg i Østrig. Der var imidlertid endnu større klubber ude med snøren efter Szoboszlai, som alle håbede på at sikre sig hans store arbejdsrate, bevægelighed, fremragende overblik samt dødbringende afleveringer ind i boksen.

Hvordan stiller Ungarn op til EM 2020?

Mulig startopstilling:

GK: Gulacsi, CB: Orban, CB: Lang, CB: Szalai, RM: Fiolla, CM: Nagy, CM: Szoboszlai, CM: Kalmar, LM: Holender, FW: A. Szalai, FW: R. Sallai

Find din Ungarn landsholdstrøje lige her

EM Gruppe F kampprogram:

15/6: Ungarn - Portugal; Kick-off kl. 18 (Budapest)

15/6: Frankrig - Tyskland; Kick-off kl. 21 (München)

19/6: Ungarn - Frankrig; Kick-off kl 15 (Budapest)

19/6: Portugal - Tyskland; Kick-off kl. 18 (München)

23/6: Tyskland - Ungarn; Kick-off kl. 21 (München)

23/6: Portugal - Frankrig; Kick-off kl. 21 (Budapest)

Hvilke hold går videre fra Gruppe F?

Det er svært at spå om udfaldet for dette års dynamitgruppe. Vi tror dog på, at Frankrig klarer sig videre til 1/16 finalen, mens Portugal og Tyskland konkurrerer om 2. pladsen og direkte avancement.Alt i alt kan vi vist roligt konstatere, at vi har nogle uhyre spændende EM 2020 grupper, samt en masse fremragende fodboldkampe, at se frem til, når det bliver sommer. Nedtællingen er begyndt!

Hvis du er på udkig efter mere information omkring EM-slutrunden, så læs med i denne EM 2020 guide.

Du kan også besøge Unisports egen EM 2020 side lige her.