Find de perfekte målmandshandsker│Unisports ultimative guide til målmandshandsker

12.03.2021

Skrevet af Katrine

Det giver mere eller mindre sig selv, at målmandshandsker er det vigtigste fodboldudstyr for enhver målmand (sammen med et par gode fodboldstøvler, naturligvis). Der er flere ting at have for øje, når du er på jagt efter et par nye målmandshandsker. I denne omfattende guide til køb af målmandshandsker tager Unisport dig igennem de vigtigste ting, du bør overveje i processen.

Hvilke målmandshandsker skal jeg vælge?

Der er en del forskellige mærker at vælge imellem, når det kommer til målmandshandsker. Du kan eksempelvis vælge dine nye handsker fra et af de helt store sportsbrands, som Nike, adidas og PUMA, eller du kan kigge nærmere på mere specialiserede målmandshandske mærker såsom Uhlsport og Reusch.

Nike målmandshandsker

Nike bliver troligt ved med at sætte en enorm høj standard for udviklingen af målmandshandsker, og handskerne fra Nike er uden tvivl nogle af de bedste. Særligt kan letvægtshandskerne med Nike Vapor Grip 3 fremhæves, da de tilbyder dig et solidt greb om bolden, et ergonomisk fit og grundlæggende en fremragende håndtering.

Se vores udvalg af Nike målmandshandsker

adidas målmandshandsker

Et par målmandshandsker fra adidas er et stort skridt på vejen i retningen mod flere clean sheets. Handsker fra adidas kommer i et væld af flotte farvekombinationer og cuts med de seneste teknologier, som fjerner irritation ved syninger og udvider handskens gribeområde. Således kombinerer adi målmandshandskerne komfort og funktionalitet på smukkeste vis.

Tag et kig på vores store udvalg af adidas målmandshandsker lige her

PUMA målmandshandsker

Mange af verdens bedste målmænd sværger til PUMAs målmandshandsker, og det er let at forstå hvorfor. Handskerne har et højt komfortniveau og et optimalt greb med flere latex-lag, der giver en effektiv stødabsorbering af bolden. PUMA handskerne tilbyder samtidig en stærk håndtering under dårlige vejrforhold.

Udforsk vores store sortiment af PUMA målmandshandsker

Uhlsport målmandshandsker

Hopper vi videre til de mere specialiserede målmandshandske brands, er Uhlsport et oplagt valg, når du skal investere i et par nye målmandshandsker. Det tyske mærke fokuserer næsten udelukkende på at udvikle de absolut bedste handsker på markedet, og de er kendt for deres høje kvalitet og unikke latex-teknologi med blødt og tykt, men utrolig slidstærkt skum.

Tjek vores udvalg af Uhlsport målmandshansker ud her

Reusch målmandshandsker

Reusch har fremstillet målmandshandsker i mere end 80 år, og brandet har altid formået at udvikle og perfektionere deres målmandshandsker gennem årene med de seneste teknologier. Med handskernes stilfulde designs, fremragende greb og sublim komfort, står Reusch på mål for nogle af de bedste målmandshandsker på markedet.

Se et bredt udvalg af Reusch målmandshansker lige her

Select målmandshandsker

Danske Select tilbyder altid den højeste kvalitet, når det kommer til fodboldudstyr, og det gælder naturligvis også for deres målmandshandsker. Selects handsker er lavet med fokus på både komfort og funktionalitet, og de giver dig et stærkt greb og fremragende kontrol med bolden under alle forhold.

Find dine nye Select målmandshandsker

Hvilket cut skal jeg vælge?

Ingen guide til målmandshandsker uden at nævne cut. Når du skal finde dine nye handsker, skal du vælge mellem en række forskellige cuts. Herunder kan du se nogle få tommelfingerregler, der gør sig gældende for de forskellige cuts:

Flat cut er et traditionelt cut, hvor sømmene sidder uden på latexen, og hvor håndfladen og fingrene er helt flade. Det giver en stor gribeflade med god plads i fingrene. Hvis du ønsker et løsere fit, er flat cut typisk et glimrende valg.
Negative Cut er et nyere cut, hvor sømmene er på indersiden af latexen. Dette cut giver et tæt fit og samme sublime boldkontrol, som havde du bare hænder.
Roll Finger Cut er et meget populært cut, hvor latexen er rullet omkring fingrene, hvilket giver en større mængde latex og en bedre latex-til-bold-kontakt. Dette cut giver ligeledes et tæt fit og en god boldkontrol.
Hybrid Cuts er typisk meget forskellige, men de har alle det til fælles, at de kombinerer forskellige cuts for at optimere grebet.

Hvilket cut der er det helt rigtige for dig, handler meget om præferencer, og du er måske nødt til at prøve dig lidt frem for at finde ud af, hvilket cut du virkelig foretrækker.

Læs den fulde guide om, hvordan du vælge det rette cut her.

Hvilken latex skal jeg vælge?

Latexen er en enormt vigtig egenskab på målmandshandsker. Det kan dog godt virke som lidt af en jungle at skulle finde rundt i de mange forskellige typer.
Vigtige tommelfingerregler, som er gode at huske, er:

 • Jo blødere latex, jo bedre greb
 • Jo hårdere latex, jo bedre holdbarhed
 • Jo tykkere latex, jo mere beskyttelse
 • Jo tyndere latex, jo mere boldføling
 • Ofte er de forskellige typer af latex delt ind i Soft Grip, Super Soft Grip, Mega/Giga Grip og Contact/Supreme Grip - og lidt for sig selv, Aqua Grip.

  Soft Grip latex egner sig primært til begyndere og junior-spillere. Latexen er ganske holdbar og behagelig, men dens gribeevne er typisk ikke i top. Det kan dog være med til, at unge målmænd arbejder med at forbedre deres greb.
  Super Soft Grip latex er opgraderingen af Soft Grip. Den er velegnet til ambitiøse begyndere og øvede målmænd. Grebet er markant bedre end Soft Grip latex, og komforten og holdbarheden er lige så god.
  Mega/Giga Grip latex er en toplatex, som bliver brugt på mange tophandsker og på næsten alle takedowns. Grebet er bedre end Super Soft Grip. Latexen er klæbrig og komfortabel, men ikke så holdbar som Super Soft Grip og Soft Grip.
  Contact/Supreme Grip latexen har det absolut bedste greb og den er enormt klæbrig og blød. Naturligvis er denne latex den dyreste, men desværre også den mindst holdbare. Nogle brands tilføjer små granulater for at fremme grebet endnu mere.
  Aqua Grip latex er fantastisk, når regnen øser ned. Det er en rigtig god ide at tilføje et par handsker med Aqua Grip til handskekollektionen, så man er rustet til de svære forhold.

  Den helt rigtige latex afhænger af dit niveau og dit budget. Læs vores fulde guide om latex til målmandshandsker lige her.

  Skal jeg vælge handsker med fingerbeskyttelse?

  Fingersave, eller fingerbeskyttelse, er en egenskab, som nogle målmandshandsker har, oftest Flat Cut-handsker. Den kommer i forskellige afskygninger, men fælles for dem alle er, at de beskytter dine fingre mod unaturlige positioner.
  Fingersave tilføjer fantastisk beskyttelse til fingrene, men det koster på andre parametre. Handsker med fingerbeskyttelse er nemlig mindre fleksible, og du vil måske føle, at du mangler kontrol og fleksibilitet.
  Nogle målmandshandsker har en særlig type fingerbeskyttelse, som kan fjernes, hvis du ønsker det. På nogle handsker kan du endda fjerne skinner fra enkelte fingre i stedet for alle på en gang. På den måde kan du vælge, hvor du har mest brug for beskyttelse, og genvinde en del kontrol og fleksibilitet.

  Vil du vide mere om fingerbeskyttelse? Læs vores store guide her.

  Hvilke handsker skal jeg bruge på kunstgræs?

  Det er ingen hemmelighed, at kunstgræs og målmandshandsker ikke er perlevenner. De hårde overflader kan nemlig forkorte din handskes levetid. Derfor er det særligt vigtigt, at du tager dig kærligt af dine handsker og vasker dem ofte, så de forbliver rene og friske.
  Når det er sagt, skal det også siges, at der er andre vigtige ting at overveje, når du køber nye handsker. Hvis du ofte spiller på kunstgræs, bør du overveje at købe to par målmandshandsker. Et par, du bruger til kampe og et par, du bruger til træning. Afhængig af dit budget kan du vælge to identiske par eller en god kamphandske og en billigere træningshandske.

  Bruger du mange timer på kunstgræs? Denne guide giver dig alle de svar, du søger om målmandshandsker.

  Hvordan vasker jeg bedst mine handsker?

  Det er meget vigtigt, at du tager dig rigtig godt af dine målmandshandsker. Handsker er ikke ligesom fodboldstøvlerne, som du bare kan vaske, når de er beskidte. Handskerne skal vaskes meget ofte og allerhelst hver gang, du har brugt dem. Gør det derfor til din allervigtigste vane at hive handskerne med i badet efter træning, vask dem forsigtigt, vrid dem og hæng dem derefter på en bøjle og lad dem tørre indtil næste gang du skal bruge dem. På den måde holder du den friske, fugtige og klar til at præstere i meget lang tid.

  Læs vores fulde guide om, hvordan du tager dig kærligt af dine målmandshandsker.

  Hvilket tilbehør har jeg brug for?

  Brug for eller måske mere bare glæde af? Foruden målmandshandsker og fodboldstøvler har en målmand i realiteten ikke brug for noget. Men det betyder ikke, at der ikke er en masse tilbehør, en målmand kan have stor glæde af. For eksempel er det altid en god ide at medbringe et håndklæde til handskerne i tilfælde af regn. Sells Technical Aqua er en genistreg til det formål. Andre meget brugbare genstande er eksempelvis fingertape, handsketasker og Glove Glu.

  Hvis du vil vide mere om målmandstilbehør, så tag et kig på denne guide.

  Målmandshandsker til børn

  Når det gælder målmandshandsker til børn, er det nødvendigt at overveje de forskellige størrelser. Størrelserne for målmandshandsker til børn ligger normalt mellem 4 og 7, mens størrelserne for målmandshandsker til voksne som udgangspunkt går fra ca. 8 til 12. Nedenfor finder du et hurtigt overblik over størrelserne for handsker til børn i forskellige aldersgrupper:

 • Størrelse 4 - 6-7 år
 • Størrelse 5 - 8-9 år
 • Størrelse 6 - 10-11 år
 • Størrelse 7 - Større børn
 • Du finder et udvalg af målmandshandsker til børn i mange forskellige størrelser lige her.

  Kig forbi Unisports målmandsshop, og se vores fulde udvalg af målmandshandsker