Målmandshandsker til kunstgræs

08.04.2017

Skrevet af Katrine

Vi får mange spørgsmål vedrørende målmandshandsker til kunstgræs – formentlig fordi mange målmænd oplever, at deres handsker bliver slidt meget hurtigt. Derfor fortæller jeg her lidt om, hvilke muligheder du har, hvis du bruger mange timer på kunstgræsbanen.

Kunstgræs er en meget hårdere overflade, end naturgræs er, og det slider meget på handskerne, når du for eksempel kaster dig, griber boldene og særligt når du skubber dig selv op fra jorden med hånden. Nogle brands laver målmandshandsker specifikt til kunstgræs og andre hårde overflader. Disse handsker har typisk en bedre holdbarhed, men latexen tilbyder ikke et tilnærmelsesvis lige så godt greb som almindelige handsker.
Andre brands laver fantastiske træningshandsker, som er billigere og mere holdbare end deres tophandsker.

Hvilke handsker skal jeg vælge?
Som altid afhænger dit valg af handsker af dit niveau, dit budget og dine preferencer. Min anbefaling er dog, at du giver dig selv to par handsker. Afhængig af dit budget har du så nogle forskellige muligheder:
1. Hvis du har råd, anbefaler jeg, at du køber to identiske par tophandsker. Et par bruger du til træning, og et par bruger du til kampe. Når du begynder at føle, at dine kamphandsker er slidte, gør du dem til dine træningshandsker og køber et nyt par handsker til kampe. På den måde har du altid et par friske kamphandsker og særdeles tilfredsstillende træningshandsker.
2. Hvis den første mulighed er for dyr, anbefaler jeg, at du køber ét par tophandsker til kampe og et par billigere mere slidstærke målmandshandsker til kunstgræs og træninger. På denne måde behøver du ikke bekymre dig om, om du slider et par dyre handsker på kunstgræs eller andre hårde overflader. Til gengæld skal du kunne omstille dig fra ét par handsker til et andet på ugentlig basis, hvilket kan være en udfordring for nogen.
3. Den tredje mulighed er den billigste, og den involverer, at du køber to identiske par billige, slidstærke handsker. Gør det ene par til træningshandsker og det andet til kamphandsker. Så behøver du hverken bekymre dig om at slide dyre handsker hurtigt eller omstille dig fra ét par handsker til et andet. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke får samme greb eller komfortlabilitet som i en tophandske.

Plej dine handsker
Jeg bliver ved med at fortælle målmænd, at det er vigtigt at gøre en indsats for at holde handskerne rene og klæbrige. Dette gælder naturligvis i endnu højere grad, når det kommer til målmandshandsker til kunstgræs. Vask dine handsker hver gang, du har brugt dem. Hæng dem til tørre på en bøjle og lad dem hænge indtil næste træning eller kamp. Det vil forlænge dine handskers levetid mærkbart.

Læs den fulde guide om handskepleje her