Fingerbeskyttelse: Go eller no go?

17.03.2017

Skrevet af Katrine

Fingerbeskyttelse til målmandshandsker er en feature, mange unge målmænd har glæde af. Er du i tvivl, om du har brug for fingersave, så læs med her, hvor giver dig nogle tips til at finde ud af, om du har brug for fingerbeskyttelse til dine målmandshandsker.

Jeg får mange spørgsmål angående fingersave og fingerbeskyttelse til målmandshandsker. Hvad er fingersave? Skal jeg bruge fingersave? Hvilken fingersave er bedst? Bruger de professionelle målmænd fingerbeskyttelse til målmandshandsker? Læs videre og få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvad er fingersave?
Fingersave eller fingerbeskyttelse er en feature i målmandshandskens fingre, som giver beskyttelse mod forstuvninger og brud. Det består typisk af en form for skinner, der i de fleste tophandsker kan fjernes helt eller delvis på enkelte fingre, så du får netop den beskyttelse, du har brug for.

Skal jeg bruge fingersave?
Om du skal bruge fingersave afhænger af mange ting. Det giver sig selv, at du skal bruge fingersave, hvis du bedst kan lide det, eller hvis du har skrøbelige fingre og tit får skader. Alligevel er der mange, der oplever at vokse fra fingersave. Fingerbeskyttelse til målmandshandsker er altså oplagt til yngre målmænd, som har brug for lidt ekstra beskyttelse, men mange ældre målmænd vælger typisk fingerbeskyttelsen fra til fordel for den fleksibilitet og boldkontrol, man får, når man spiller uden fingersave.

Se her, hvordan du vælger det rette cut til målmandshandsken

Hvilken fingersave er bedst?
Der findes et utal af målmandshandsker med fingerbeskyttelse, og det kan være svært at udpege den bedste. I bund og grund gør alle slags fingersave det samme, men ser forskellige ud. De fleste ser ud som på billedet nedenfor. Altså en skinne der forhindrer fingeren i at bøje bagover, men tillader fingeren at bøje i naturlige positioner. Der findes dog også enkelte typer fingersave, som er formet som et net af plastic. Uhlsport Bionik har denne teknologi. Fordelen ved denne type er, at den er mere fleksibel og giver bedre bevægelighed. Til gengæld kan man ikke fjerne den fra enkelte fingre og skal altså have den på alle fingre.

Bruger professionelle målmænd fingerbeskyttelse?
Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at der ikke findes én eneste professionel målmand, der bruger fingersave. Men langt størstedelen bruger handsker uden fingerbeskyttelse, fordi de foretrækker fleksibiliteten frem for beskyttelsen.