Sådan giver du dine handsker et langt liv

17.11.2016

Skrevet af Katrine

Synes du ikke, dine handsker lever længe nok? Mister de gribeeffekt for hurtigt? Smuldrer latexen efter få træninger? Handskens holdbarhed afhænger af, hvordan du plejer dem. Følg disse tre råd, og du er allerede meget langt.

Jeg bliver ofte mødt af spørgsmål omkring en handskes levetid og holdbarhed, og de spørgsmål er meget svære at svare på. Tophandskerne har ofte en meget fin skum, som giver et sublimt greb, men det giver ikke en særlig slidstærk handske. Omvendt er nedgraderingerne typisk mere slidstærke, men har et dårligere greb. Som udgangspunkt har de fleste tophandsker nogenlunde samme holdbarhed, så hvis du ønsker en handske, der både har et fantastisk greb og en lang levetid, så skal du i gang med at passe godt på den.

Vask dine handsker efter hver træning/kamp

Dette er faktisk det mest essentielle punkt - og det mest tidskrævende. Det kan virke som et større projekt at følge de mange manualer, der findes om handskevask, og derfor er mit råd meget enkelt: Tag handskerne med i bad, skyl dem under bruseren, spray evt lidt handskevask på skummet, læg handsken på gulvet, vask dit hår, saml handskerne op og gnub dem rene. Hvis du gør det til en vane efter hver træning, så giver du dine handsker et markant længere liv. Du kan selvfølgelig sagtens rengøre handskerne uden den særlige handskevask, men den giver en mere dybdegående rengøring og bevarer grebet i skummet.

Tip: Hvis du en dag ikke har tid til at rengøre handskerne, kan du altid prøve at bestikke en holdkammerat. Sæt en sodavand på højkant, og der skal nok opstå kamp om, hvem der skal have lov til at rengøre dine handsker.

Fortsættes herunder

Hæng dine handsker til tørre - hver gang

Når du er igennem handskevasken, er det meget vigtigt, du hænger handskerne til tørre. Hvis du lægger handskerne på en radiator, tager skummet skade, og du mister hurtigt gribeeffekt. Hvis du lægger handskerne til tørre på en bænk, skal handskerne bruge lang tid på at tørre, og de vil ikke være klar til træning dagen efter. Hvis handskerne ikke har haft nok tid til at tørre og stadig er meget våde til næste træning eller kamp, vil du tydeligt mærke, at handskens gribeeffekt er dårligere. Gør i stedet som eksempelvis Kasper Schmeichel og hav en bøjle med dig, som du kan hænge dine handsker på.

Hold dine handsker let fugtige

For at dine handsker får de bedste levevilkår, er det vigtigt, de aldrig tørrer ud. Handskerne trives bedst, når de ikke er for tørre eller for våde, så prøv at holde dem let fugtige det meste af tiden. Det kan du gøre ved altid at have lidt vand og et håndklæde med på banen, så du kan sørge for, at handsken har de optimale forhold.

Se håndklæder, handskevask og Glove Glu her

Du kan også se vores store udvalg af målmandshandsker her.