Guide: Sådan vælger du de perfekte fodboldstøvler

05.03.2021

Skrevet af Claus

Søgen efter det perfekte par fodboldstøvler kan både være utroligt spændende og til tider uoverskueligt. Især når man navigerer rundt i den uendelige strøm af fodboldstøvle-modeller, såvel som forskellige materialer og knopsystemer. At købe de helt rigtige fodboldstøvler er mere end blot at vælge, hvad der ser bedst ud; det afhænger af din spillestil, fodform og helt generelt dine forventninger til en god fodboldstøvle. Og vi guider dig nøjagtigt gennem disse emner, så du kan vælge den fodboldstøvle, du kan få mest muligt ud af!

Før vi går i gang, kan du med fordel tage et hurtigt kig på vores visuelle guide nedenfor. Den fører dig gennem typerne af knopsystemer til forskellige overfladetyper, såvel som materialer og andre vigtige detaljer, du skal overveje, inden du køber dine nye fodboldstøvler.

Guide at vælge rigtige fodboldstøvler

Vælg de fodboldstøvler der er bedst for dig

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at en fodboldstøvle ikke nødvendigvis gør dig til en bedre spiller. En letvægtsfodboldstøvle giver dig ikke Mbappés fart og Messi fodboldstøvler gør dig ikke til en boldkunstner på en dag. Gode færdigheder opnås gennem dedikeret træning, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis, når det kommer til den pasform og følelse et par gode fodboldstøvler kan give dig. Den mentale fordel du opnår ved at føle dig mere komfortabel og sikker på banen med det rigtige par fodboldstøvler, kan have stor indflydelse på dit spil.

Hvad leder du efter i en fodboldstøvle?

I sidste ende er det et spørgsmål om personlig præference. Måske værdsætter du komforten og den elegante følelse i en fodboldstøvle i læder, som Mizuno eller Puma King. Eller måske giver en letvægtsfodboldstøvle, som Nike Mercurial, dig fordelen ved at lave du føler dig lettere på dine fødder. Fodboldstøvler uden snørebånd, som adidas copa +, giver måske bedre feedback når du skyder. En tynd overdel, som den adidas X kan tilbyde, kan give dig følelsen af at være tæt forbundet til bolden.

Mulighederne er mange alt afhængigt af hvor meget tid, du ønsker at bruge. Et godt udgangspunkt er at sætte dig nogle prioriteter og forventninger, når du navigerer gennem de forskellige fodboldstøvle kategorier og materialer. Tag et kig på vores visuelle guide igen eller prøv vores støvlevælger, som giver dig en god idé om, hvad der kunne være din næste fodboldstøvle.

Fodboldstøvler til forskellige positioner

Der er ingen regler om hvilke fodboldstøvler, der er tildelt forskellige slags spillestil eller positioner. Det betyder dog ikke, at vi skal fuldstændigt ignorere de store brands’ markedsføring, da det kan give os en indikation af, hvad vi kan forvente af visse støvle-kategorier.

Ingen fodboldstøvle passer til alle. Hvad der er vigtigere er, hvordan du foretrækker, at bolden føles mod dine fødder, komforten, vægten osv. En forsvarsspiller kan bruge et par lette Nike Mercurial, og den hurtige kantspiller kan være fint tilfreds med at spille i et par adidas Copa Mundial eller Nike Tiempo, så længe de passer og føles godt!

De bedste fodboldstøvler til din fodtype

Du har endelig besluttet at skaffe dig de mest populære fodboldstøvler. Men hvad der er en god støvle for andre, er måske ikke det bedste valg for dig.

For eksempel er Nike Mercurial-serien ret smal i pasformen, hvilket kan gøre det vanskeligt for fodboldspillere med brede fødder at træde ind i deres sædvanlige størrelse. I stedet for at forsøge at få din fod til at passe ved at gå et nummer op i størrelse, er der måske bedre løsninger med hensyn til den overordnede pasform og følelse. Hvis fodboldstøvlerne ikke føles rigtige første gang du prøver dem, er de muligvis ikke de korrekte for dig.

Uanset fodtype skal en fodboldstøvle sidde så tæt som muligt uden at føles ubehagelig. Det er ganske simpelt ikke værd at ofre den rigtige størrelse og pasform. Hvis dine støvler er for store eller har for meget rum i tåen, kan det sænke feedback og komfort, og værst af alt føre til smertefulde vabler og skader.

Fodboldstøvler til brede fødder

Afhængigt af hvad du leder efter, er nogle af de bedste fodboldstøvler til brede fødder PUMA Ultra , Nike Phantom GT og Mizuno Rebula. Du kan også se JayMikes top 5 bedste fodboldstøvler til brede fødder.

Unisport anmeldelser af fodboldstøvler

Vi lever heldigvis i en tid, hvor du har let adgang til relevant information og vejledning, sådan at du ikke længere er den lokale sportsbutiks salgsrepræsentant, der skal vælge dine fodboldstøvler og størrelse. Den bedste måde at finde dine nye fodboldstøvler er simpelthen at lave din online-research, hvorefter du bør prøve dem, du mener er bedst for dig.

vores YouTube-kanal laver vi vores egne video anmeldelser om populære nye lanceringer. Hvis du har en bestemt fodboldstøvle på radaren, er det sandsynligt, at du finder den i en anmeldelse på vores kanal, som kan hjælpe dig med den mest essentielle information.

Valg af den rigtige størrelse

Hvor tætsiddende du ønsker dine støvler, eller hvor meget plads du vil have i tåen, er helt op til dig. De fleste fodboldstøvler er designet til at være i "true to size", men pasformen kan variere fra mærke til mærke.

Husk, at det øvre materiale strækker sig med tiden; dette gælder mest for klassiske læderstøvler og i mindre grad syntetiske og strikket overdele. Derfor køber nogle bevidst deres støvler mindre for at opnå den mest tætte pasform med tiden. Dette er ikke nødvendigvis noget, vi vil anbefale, da det sandsynligvis ikke bliver den mest behagelige oplevelse. Helt generelt skal du blot vælge den størrelse, der føles både tæt og behagelig ved første indtryk, så skal det nok gå. Du kan også se vores WebTV-guide for at vælge den rigtige størrelse.

Resumé og de sidste tips til valg af fodboldstøvler

- Vælg den rigtige type sål/knopsystem til den overflade, du skal spille på. På den måde får du mest muligt ud af dit spil, forhindrer skader og bevarer din reklamationsret.

- Sæt dine forventninger og prioriteter, når du vælger en fodboldstøvle med hensyn til materiale, vægt, komfort osv.

- Lave dit hjemmearbejde! Find ud af, hvad der giver dig den bedste pasform og følelse, og prøv de nominerede i din lokale butik.

- Gå ikke op i skostørrelse, hvis støvlen føles for smal, der er bedre løsninger til dig. Især hvis du har brede fødder.

- Sørg for at vælge den rigtige størrelse, før du starter personalisering af dem, da dette annullerer din ret til at returnere dem.

- Hvis du ikke er sikker på, at det passer rigtigt, skal du ikke prøve dem udenfor, da dette annullerer din 30-dages returret. Medmindre du selvfølgelig har den unikke Mizuno tilfredshedsgaranti.