Dagen hvor vi hylder vores ophav | Nike lancerer et hav af nye trøjer til de europæiske landshold

04.09.2020

Skrevet af Lasse

Endelig! Vi har ventet i utrolig lang tid, men endelig er landsholdene tilbage. Hvad der skulle have været en sommer med EM blev i stedet en sommer med liga-bold og Champions League. Ikke dårligt, men stadig ret mærkeligt! Det medførte dog én skidt ting - vi gik glip af en masse fede landsholdstrøjer. Men nu er det tid til, at vi vender tilbage til planen. Tilbage til, hvad vi alle elsker. Nemlig at heppe på og hylde vores nationale stolthed: Landsholdene!

Og det er, præcis hvad vi skal til nu. Nike lancerer nemlig de europæiske landsholdstrøjer - både hjemme- og udebanetrøjer - til det kommende EM. Vi er endda heldige nok til at få lov at se trøjerne i aktion allerede i Nations League henover de næste par dage. Vi snakker om trøjer til (tag en dyb indånding!): Frankrig, England, Holland, Kroatien, Portugal, Polen, Finland og Tyrkiet. Hvis vi skal være ærlige - der er nogle virkelig flotte trøjer iblandt. Lad os starte ud med et af de lande, der aldrig går galt i byen - Frankrig!

Frankrig

Som sagt - den franske trøje skuffer aldrig. Hjemmebanetrøjen tegner en linje tilbage til omkring 20 år siden, hvor den franske landsholdstrøje havde en rød stribe på tværs af brystet. Denne stribe er nu kommet tilbage og forbinder dermed generationer af store franske spillere; såsom en ung Thierry Henry og den unge Kylian Mbappé. Tilbage i år 2000 vandt Frankrig EM - og de ser ud til at være store favoritter igen. Hvis ikke, så kan de i det mindste bryste sig af at have en af de fedeste udebanetrøjer. For den hvide udebanetrøje med trikoloren ned ad siden er en skønhed!

Fortsættes under billederne

England

Det engelske landshold skaber også et bånd til deres historie gennem de nye trøjer. Specielt hjemmebanetrøjen minder os om nogle legendariske engelske hjemmebanetrøjer, da den har logoet med de tre løver på midten af trøjen. Gennem den nye hjemmebanetrøje vises endnu engang den engelske stolthed - men denne gang på en ny måde. Denne gang er fokusset på at hylde den stigende diversitet i landet, og samtidig formår trøjen at forblive tro mod gamle engelske traditioner. Det samme gælder udebanetrøjen, som også forbliver tro mod den engelske kultur, sjæl og attitude. Med et gennemgående grafisk design af de tre løver og en royal blå farve er udebanetrøjen definitionen på engelsk fodbold og klasse.

Fortsættes nedenfor

Holland

Som du nok kan gætte, er Hollands hjemmebanetrøje i den ikoniske og altid iøjnefaldende orange farve. En farve, som kun de hollandske landshold kan bære - hvilket de oftest gør med stil. Men hvis du kigger tæt nok på fronten af trøjen, så er det ikke bare en orange trøje. Du vil også kunne se en kæmpe løve indprintet i trøjen i en meget subtil sort. En lækker lille detalje. De “Oranje”s udebanetrøje er også elegant og rå. Den er mest af alt sort, men dog med små fine orange detaljer rundt omkring på trøjen. Denne kollektion af hjemme- og udebanetrøjen kommer til at intimidere og skabe frygt overalt, hvor de flyvende hollændere ankommer.

Fortsættes under billederne

Kroatien

Ligesom ved den hollandske trøje, så kan du muligvis gætte, hvordan den kroatiske hjemmebanetrøje til EM kommer til at se ud. Den er præcis ligesom vi er vant til og som vi elsker den. Hjemmebanetrøjen er nemlig i et rødt og hvidt skak-ternet mønster. Det er vist, hvad man kan kalde en klassisk kroatisk hjemmebanetrøje. Finalisterne fra VM 2018 får også det skak-ternede mønster på udebanetrøjen, men i dette tilfælde i sort og grå med små røde detaljer, såsom en rød stribe på siden. En anden vigtig detalje er at mønsteret er en smule mindre end på hjemmebanetrøjen. Stadig meget kroatisk - og ligesom vi kan lide det.

Fortsættes nedenfor

Portugal

Rød, grøn og guld. Det er opskriften på en fremragende hjemmebanetrøje til det Portugisiske landshold. De forsvarende Europamestre, og ej at forglemme Cristiano Ronaldo, kommer til at se vanvittig godt ud i den nye hjemmebanetrøje - en trøje, der er lavet til at hylde den portugisiske stolthed. Men ‘A Seleção’ får ikke kun en fremragende hjemmebanetrøje. Udebanetrøjen får din kæbe til at falde til jorden. Inspireret af landets gade-kunst kommer udebanetrøjen i en blågrøn farve med sorte, røde og grønne striber på tværs. Disse striber skaber en sammenhæng med hjemmebanetrøjen. Alt i alt kommer disse trøjer til at give et meget moderne look til det portugisiske landshold.

Fortsættes under billederne

Polen

Den nye kollektion af Polens hjemme- og udebanetrøje hylder fortidens legender, da den er lavet for at hylde det polske landshold fra '82. Dengang endte Polen som nummer tre til VM, hvilken er en af deres største bedrifter nogensinde. Ved EM i '16 opnåede Polen sin bedste placering ved et EM. Og nu er de tilbage med en af de farligste angribere i verden, i form af Robert Lewandowski, som er klar til at slå bedrifterne fra '16 og '82. Både hjemme- og udebanetrøjen vil bære de klassiske polske farver rød og hvid, men vigtigst af alt vil begge trøjer have det centrale logo, ligesom den engelske hjemmebanetrøje. En detalje, som vi er vilde med hos Unisport!

Fortsættes nedenfor

Finland

Den finske hjemmebanetrøje er en af vores favoritter! Med et stort blåt kryds på den hvide trøje, er denne trøje noget som vi sent vil glemme. En af detaljerne, som vi elsker er, at det blå kryds skifter fra mørkeblå til lyseblå, fordi det skal forestille den finske nattehimmel. Og derfor skal Nike-swooshet og Finlands logo forestille stjerner på himlen. Udebanetrøjen er meget klassisk i en mørkeblå farve med kongeblå på ærmerne. Den samme farve som du finder på det finske flag. Udebanetrøjen vil også indeholde guldknapper - igen, for at symbolisere stjernerne på nattehimlen.

Fortsættes under billederne

Tyrkiet

Sidst men ikke mindst har vi de tyrkiske hjemme- og udebanetrøjer. Og hvis vi skal være bundærlige - vi har muligvis gemt det bedste til sidst. De tyrkiske fans og spillere har længe kaldt på en klassisk traditionel trøje, men med en lille moderne detalje. Og deres bønner er blevet hørt. Både hjemme- og udebanetrøjen er virkelig nogle skønheder! Som vi så med den polske og engelske trøje, er logoet rykket ind til midten af trøjerne. Og det samme gælder Nike-swooshet og nummeret på fronten af trøjen. Hjemmebanetrøjen er primært i hvid, men med en stort rød stribe på tværs af brystet. Det samme design gælder udebanetrøjen - udover at den vil være bordeaux-rød istedet for hvid. Til sammen giver det to meget flotte trøjer!

Fortsættes nedenfor

Det var det hele! En masse flotte, vilde, klassiske og fede trøjer. En trøje til enhver slags - uanset smag. Og selvfølgelig var det her bare en kort introduktion til de mange nye hjemme- og udebanetrøjer til de europæiske lande. Hvis du vil se mere til trøjerne - eller måske købe en af dem - så besøg vores EM-side. Hvis ikke, så er jeg sikker på at vi kommer til at se meget mere til de her trøjer i fremtiden - både på banen og på gaderne.

Køb din yndlings landsholdtrøje lige her!