Våde græsbaner (SG)

SG-støvler er den anden type af fodboldstøvler, der er designet til brug på naturligt græs. SG står for Soft Ground og støvlerne er tilpasset spil på våde og bløde græsunderlag, som vandede og regnvåde baner. SG-støvler har som oftest lange skrueknopper for at forbedre grebet på det bløde underlag. På visse støvler er skrueknopperne kombineret med plastknopper, men på andre er der kun skrueknopper. Hos Unisport finder du et stort udbud af SG-støvler, så du kan blive klædt på til alle slags underlag.

Læs mere
Våde græsbaner (SG)
Kompakt Normal
Filter

Våde græsbaner har vi alle set os slået af, når vi har spillet på dem, eftersom vi mister greb i banen, når mudder samler sig mellem knopperne. Det er der imidlertid en løsning på, eftersom der udvikles fodboldstøvler med såkaldte SG-såler, hvilket står for "Soft Ground" - altså vådt underlag. Fodboldstøvler til våde underlag er typisk udstyret med færre, længere skrueknopper, end vi normalt ser på fodboldstøvler til græs.

Det betyder, at de kommer længere end i underlaget, og dermed sikrer dig det nødvendige greb, du har brug for, samt at mudder og græs har sværere ved at samle sig under støvlen. Der findes imidlertid også SG-støvler, der kombinerer de lange skrueknopper med de kortere plastknopper, vi kender fra støvler til faste græsbaner, hvilket skal give dig den optimale sammensætning af knopper for forbedret greb i det våde underlag.

Husk på, at fodboldstøvler med SG-sål er designet specifikt til våde, bløde græsunderlag, hvorfor de ikke kan anbefales på almindelige, faste græsbaner eller kunstgræs, da det kan være med til at forårsage skader.