Våde græsbaner (SG)

Våde græsbaner har vi alle set os slået af, når vi har spillet på dem, eftersom vi mister greb i banen, når mudder samler sig mellem knopperne. Det er der imidlertid en løsning på, eftersom der udvikles fodboldstøvler med såkaldte SG-såler, hvilket står for "Soft Ground" - altså vådt underlag. Fodboldstøvler til våde underlag er typisk udstyret med færre, længere skrueknopper, end vi normalt ser på fodboldstøvler til græs.

Det betyder, at de kommer længere end i underlaget, og dermed sikrer dig det nødvendige greb, du har brug for, samt at mudder og græs har sværere ved at samle sig under støvlen. Der findes imidlertid også SG-støvler, der kombinerer de lange skrueknopper med de kortere plastknopper, vi kender fra støvler til faste græsbaner, hvilket skal give dig den optimale sammensætning af knopper for forbedret greb i det våde underlag.

Husk på, at fodboldstøvler med SG-sål er designet specifikt til våde, bløde græsunderlag, hvorfor de ikke kan anbefales på almindelige, faste græsbaner eller kunstgræs, da det kan være med til at forårsage skader.