Fodboldstøvler med sok

Fodboldstøvler med sok er den nyeste type fodboldstøvler i fodboldens verden. Som Nike selv siger: "En kirurgs handsker stopper ikke ved håndleddet, de går længere op på armen for at øge præcisionen og komforten". Sokken på fodboldskoen fuldender pasformen og gør at man føler sig mere et med støvlerne.

Dynamic fit collar er Nikes betegnelse for den forlængede sok / ankelstøtte på fodboldstøvler.

Dynamic Fit Collar bruges blandt andet på Mercurial Superfly, Hypervenom Phantom III, og Phantom Vision og er den del af støvlen, som fortsætter op over anklen på dine fodboldstøvler. Forlængelsen af fodboldstøvlen er en af de mest markante ændringer og det sokke lignende fit, låser nærmest dine fødder på plads. Dermed føles det som om fodboldstøvlerne bliver en forlængelse af din krop og dine ben. Man bliver automatisk mere opmærksom på fødderne og interaktionen med fodbolden løftes mærkbart.

Primecut silhuet og Techfit Collar er adidas's bud på fodboldstøvler med sok som sikrer din komfort og stabilitet.

Techfit collar finder man blandt andet på X15.2 og X15.3 samt topmodellerne X15.1 og X15+. Primecut sokken bruges på den nyeste generation af Ace16. Primecut silhuetten giver dig perfekt individuel pasform, stabilitet og komfort. Denne teknologi omkring anklen strømliner kontakten mellem fod og støvle, hvilket giver dig et sokkelignende fit udover det sædvanlige. Techfit supportsystemet sikrer dynamisk støtte og stabilitet ved laterale kraftpåvirkninger, som opstår ved vendinger og retningskift. Det låser også din fod, så du får et tæt og behageligt fit, hvilket i samarbejde med støvlens andre teknologier giver en følelse af, at dit ben og støvlen smelter sammen. Støvlen er desuden udstyret med et vævet Techfit supportsystem. Det interne supportsystem og Primecut silhuetten er lavet i et stykke, som udspringer inde fra støvlen omkring midtfoden, hvor det er syet sammen med Primeknit overdelen. På vristen er det vævede materiale også belagt med det ultra tynde 3D lag af syntetisk materiale, så det fungerer som en pløs og giver godt greb i bolden.

Fodboldstøvler med sok fås med andre ord i alle slags prisklasser til både børn og voksne. Der er mange efterspørgelser efter fodboldstøvler med sok til børn, men det er ikke alle modeller som leveres med sok til børn endnu. Fra Nike er det foreløbig Hypervenom Phantom II og Phatal II som bliver produceret til børn. Fra adidas er det ACE 16.1 Primeknit samt ace 16.3 primesh som kommer i børnestørrelser. Er du ude efter indendørssko med sok har Nike og adidas og dækket muligheder. Fra Nike er FootballX kategorien med MercurialX, MagistaX og HypervenomX til børn alle med sok. Alle modellerne kommer med TF (turf) knopper som også egner sig til nogle kunstgræsbaner. Fra adidas findes ace 16.3 også som både indendørsmodel samt TF (turf) til børn.