Champions League aspiranterne fra Schalke 04 har præsenteret deres nye hjemmebanetrøje. Den har vi taget et nærmere kig på her, og du har muligheden for, at se med.

I Bundesligaen er der tradition for at man i de sidste spillerunder af en sæson præsenterer de trøjer som man skal spille i fremover. Igen i år bliver denne tradition holdt i hævd, og den første trøje som er blevet offentliggjort er FC Schalke 04's nye hjemmebanetrøje.

Schalke 04 er som klubnavnet antyder fra 1904. Oprindeligt blev klubben grundlagt som Westfalia Schalke, der spillede i gule og røde trøje. I 1924 blev klubben slået sammen med Schalker Turnverein 1877, og man besluttede at skifte trøjefarve til den, i dag velkendte, kongeblå-farve.

At farven netop blev kongeblå er ikke en tilfældighed. Schalke 04 er fra Gelsenkirchen i Ruhrdistriktet, hvor man traditionelt har haft en stor kulmine-industri. Den første farve som minearbejderne så, da de kom op fra de dybe skakter var himlens blå farve, og derfor valgte man, at tage farven til sig da både klubbens spillere og supportere alle havde deres daglige gang i minerne.

Selvom klubben har over 100.000 medlemmer, og store spillere som Manuel Neuer, Raúl og vores egen Ebbe Sand har spillet i klubben er det ikke lykkedes at hente det tyske mesterskab siden 1958.

Den nye trøje ligger vægt på at ingen er over klubben, og at det er som en samlet enhed at Schalke 04 skal forsøge at tilspille sig det nærmest forheksede mesterskab.

Schalke 04's nye hjemmebanetrøje har en del referencer til klubbens trøjer fra 60'erne og 70'erne. Kraven har fået et klassisk V-snit, og ærmerne ender i en hvid stribe.

Trøjen er naturligvis holdt i den kongeblå farve, men diagonalt på trøjen går der nogle lidt mørkere striber der giver trøjen et flot farvespil og en mere levende fremtoning.

Rundt om Schalke logo er der broderet klubbens fulde navn "FC Gelsenkirchen-Schalke 04 e.V." I selve logoet er der også en reference til den by, hvor Schalke kommer fra. Det blå område lige på indersiden af den hvide cirkel former et "G", der naturligvis står for Gelsenkirchen.

Siden vinteren 2007 har det været det store russiske gasselskab Gazprom der har pladsen på maven af die Königsblaues trøjer.

På de tyske trøjer står der altid klubbens navn på ryggen. Det har Schalke ikke ændret på, men som noget nyt kommer der til, at stå FC Schalke 04, og ikke bare Schalke 04 på ryggen. En anden ændring er at klubnavnet fremover vil stå over, og ikke under tallet. Denne ændring er lavet for, at vise at ingen spiller er større eller vigtigere end klubben.

I trøjens nakke står der "Blau und Weiss, wie lieb' ich Dich". Det er navnet på Schalkes klubsang, og det betyder "blå og hvid, hvor jeg elsker dig".

Trøjen kommer naturligvis i Adidas' uovertrufne ClimaCool materiale, der giver en optimale ventilation og er garant for en høj komfort.

Med to runder tilbage af denne sæsons Bundesliga er Schalke 04 på tredjepladsen der giver direkte kvalifikation til næste års Champions League.

På lørdag kl 15.30 fløjter Günter Perl op på VELTINS Arena, hvor Schalke tager imod hovedstadsklubben Hertha BSC Berlin. Denne kamp markere både en start og slutning for Schalke 04: den nye hjemmebanetrøje bliver taget i brug for første gang, men på den kedelige side spiller Raúl sin sidste hjemmekamp for Schalke. Efter to år i Ruhr-distriktet vælger Raúl at søge nye græsgange.

Trøjen kan allerede forudbestilles nu og den har forventet levering i midten af maj måned.

Schalke 04 - Hjemmebanetrøje 12/13 FORUDBESTILLING 499,-

Hvad synes du om die Knappens nye hjemmebanetrøje? Bliver det i denne trøje at de endelig hiver mesterskabet hjem? Del din mening i den livlige debat.