Scor hovedstødsmål som CR7

06.11.2019

Skrevet af Milan

Cristiano Ronaldo er en spiller, der uden tvivl har det hele. Drible-færdigheder, afleveringsnøjagtighed, kropskontrol, udholdenhed, styrke, hastighed - og evnen til at hoppe ekstremt højt og nikke bolden i nettet. Har du nogensinde drømt om at score hovedstødsmål som CR7? Hvis ja, så tjek vores tips nedenfor, da vi har forsøgt at bryde det så simpelt som muligt ned og forklare, hvordan den bedste i verden gør det og hvad der skal til.

Tip 1: Stå med ansigtet mod det sted, du vil heade bolden

Først og fremmest - hvad udgør egentlig et godt hovedstød? I videoen nedenfor forklarer Will John, at en god tommelfingerregel er, at du altid skal sørge for at bruge din pande og nikke igennem i stedet for at heade bolden med toppen af dit hoved, lukke øjnene eller bare storme ind.

Når det kommer til at heade som CR7, er det imidlertid en helt anden historie. Først er du som ovennævnt nødt til at stå med ansigtet mod det sted, hvor du prøver at styre bolden hen. På den måde, når du så hopper op for at ramme bolden, får du momentum og kan via al din fart og kraft nikke bolden i den forsøgte retning. Hvis bolden kommer fra fløjen (som den ofte gør), skal du holde fokus og forberede dig på at hoppe op til det sted, hvor du vil heade bolden, tage dine skridt fremad og bogstaveligt talt smadre igennem, som skulle du knuse et bræt med dit hoved - og husk på at holde øje med bolden - hele tiden. Temmelig enkelt, ikke?

Tip 2: Brug 'kig væk finten' - og så afsted

Og det skal forstås præcis som du læser det. Hvis du har været vidne til nogle af de mange mål, som CR7 har scoret med hovedet, har du måske en pænt god ide om, at hele opsætningen er lige så vigtig som nøgle-tipsene nævnt ovenfor. Med det sagt står CR7 aldrig rigtig stille og venter på, at bolden bliver sparket ind, hopper virkelig højt op og header bolden i mål. Du har måske bemærket, hvordan han bevæger sig før scoringen, og det er netop derfor, du er nødt til at snyde din modstander ved at kigge væk, før du begynder at løbe - enten ved at gå baglæns, til venstre, højre om og derefter hoppe op og nikke bolden i mål. Det er virkelig ikke så kompliceret, som det måske lyder - små 6-8 trin, hvor du narrer din modstander vil gøre det. Så, kort opsummeret; sørg for at snyde din modstander ved at kigge væk, lav et par trin - igen med fokus på at narre forsvarsspilleren, hop op og head bolden i nettet. ¡Siiiiii!

Det var det, mine damer og herrer. Dette var tipene fra Will John om, hvordan man header som CR7, og som du forhåbentlig nu har indset, behøver du ikke være i stand til at hoppe 78 cm i luften som Ronaldo. Bare følg trinnene, eller se videoen forneden, så skal du nok smække mål ind med hovedet som CR7, før du ved af det.


Hold øje med flere 'How-To' blogs i fremtiden og mere svedigt #unisportlife indhold på vores YouTube-kanal