Sneakers

Sneakers er meget moderne, og er blevet enormt populære i de seneste årtier. Mange forbinder sneakers med hip-hopkulturen, der var noget af de første til at begynde at benytte sneakers. De første sneakers kom på gaden i begyndelsen af 1900’tallet.

De var hovedsagligt brugt af sportsfolk, basketballspillere især, og de første sneakers lignede også meget basketballsko. De basketball inspirerede sko er stadig populære, men siden er der sket en rivende udvikling i forskellige former for sneakers og næsten alle skoproducenter finder hele tiden på nye sneakers, der fornyer sig og mærker som Nike, adidas og Puma er især kendt for deres sneakers. Skoene er fra de helt nye farverige og nyskabende til de klassiske, enkle, vintage-inspirerede sko der både giver et klassisk retro-look, samtidig med man ser moderne ud. Billige sneakers er et vidt begreb, det strækker sig fra sko der er inspireret af løbeskoene eller sportssko til de mere enkle, simple og afslappede sko. Sneakers gør det muligt at skabe sig et mere sporty look uden nødvendigvis at gå rundt i løbetøj og løbesko, og få nogle flere farver på en ellers meget klassisk beklædning.

Før i tiden var mænd bundet til at gå med lædersko, men sneakersne har taget overhalingen og nu går næsten alle i sneakers. Nu hører et par sneakers til i et hvert klædeskab.