Siden Sovjetunionens opløsning i 1991 har Rusland deltaget ved VM som en selvstændig Republik. Herfra har de blot formået at kvalificere sig to gange. Senest i 2002 i Japan/Korea. Dette års VM er altså første gang i 12 år at vi får Rusland at se på den store scene. Adidas har nu præsenteret landsholdets udebanetrøje - og sikke en udsigt vi har fået.

Med Ruslands nye udebanetrøjer forsøger Adidas virkelig at flytte grænserne for en fodboldtrøje - både på design og teknologi. Rusland er en stolt nation, som altid har forsøgt at være med, hvor det sker. Et af de områder har i mange år været Ruslands rumprogram og det er netop her at Adidas har fundet inspiration til designet på trøjen.

Syntes du også den nye Rusland trøje er ude af denne verden? Find den her - kun 549,-

Med unikke billeder fra Ruslands satellit, 'Electro-L' #1, har Adidas således modificeret omridset af Jordens overflade til at passe trøjen. Ifølge Adidas' designere skal denne udsigt repræsentere den samme udsigt, som Yuri Gagarin, verdens første mand i rummet, så Jorden fra. En rimelig cool tanke, hvis vi selv skal sige det.

Mens Adidas tog en tur til rummet, for at designe trøjen, så blev de trods alt blevet på jorden da de skulle lave de tekniske specifikationer. Det har dog ikke holdt dem fra at overgå dem selv. Således vejer denne trøje blot 320 gram, hvilket er hele 40% mindre (510 gram) end Ruslands landsholdstrøje ved EM i 2012. Tanken med en lettere trøje er at spillerne vil have meget nemmere ved at håndtere de fysiske udfordringer der kan være ved at spille i varmt vejr.

Syntes du også den nye Rusland trøje er ude af denne verden? Find den her - kun 549,-

Denne landsholdstrøje er ligeledes blevet designet ved at bruge Adidas' adizero teknologi, som gør trøjen langt mere behagelig at have på, da den vejer mindre og sidder bedre. Trøjen er ligeledes lavet med et specielt kompressivt materiale, der strækker sig på de områder, hvor der er mest behov for det. Det giver spillerne et langt bedre åndredrag og støtte til musklerne.

Kraven har fået Ruslands karakteristiske blå/hvid/rød farver, mens den hvide farver skal lede tankerne hen på astronauternes rumdragter og de hvide skyer, som de kan se oppefra. Dermed er det helt tydeligt at begge Ruslands landsholdstrøjer ved det dette VM har samlet inspiration fra de stolte præstationer de Sovjetunionske astronauter formåede i 1960'erne.

Syntes du også den nye Rusland trøje er ude af denne verden? Find den her - kun 549,-

Det nye udebanesæt fra Rusland vil uden tvivl sætte sit præg på VM-turneringen i Brasilien og er på mange måder et symbol på at have modet til at flytte grænser. Hvad synes du om Ruslands rum-inspirerede udebanetrøje? Hvilken af Adidas udebanetrøjer er din favorit? Fortæl os hvad du synes her, på Twitter og Facebook.