Efteråret er over os, og fodboldsæsonen er i fuld gang. Derfor er det vigtigt at holde sig skarp og i god form, så man kan præstere godt i sæsonens sidste og altafgørende kampe. Derfor kigger vi nærmere på fire nye flotte farvevarianter til Nike populære løbesko lige her.

Efteråret er over os, og mens bladene falder af træerne, så fortsætter fodboldsæsonen på fuld kraft. Snart begynder den afsluttende fase af efterårssæsonen, og derfor er der ikke råd til at gå ned på form eller udstyr nu. Hvis man vil spille som en professionel, så er løbe- og styrketræning i moderate mængder et nødvendigt værktøj, og med disse fire løbesko fra Nike, som vi nu kigger nærmere på, er man sikker på at bevare den gode form.

Alle løbeskoene er udstyret med Nikes Shield teknologi, der gør dem egnet til at bruge om vinteren og om efteråret, da de er modstandsdygtige overfor både vand og vind. Samtidig er de også udstyret med refleksmateriale, så de skinner i mørket og du derfor bliver lettere at se. Dermed er der ikke flere gode undskyldninger for at springe løbetræningen over - også selvom vejret viser sig fra sin kedelige side.

Fælles for disse fire forskellige løbesko er også de farver, som Nike har udstyret skoene med. Ligesom vi har set det på den nyeste Nike Hi-Vis kollektion, så har løbeskoene Volt-farver, så man er sikker på at blive set. Dermed vil det passe perfekt at snøre en af de her løbesko på fødderne til en lunte-tur, inden man trækker et par af de elegante Hi-Vis støvler på fødderne og får gang i fodbolden.

Nike Free 5.0+ er en løbesko, hvor der er lagt vægt på både komfort og stabilitet. Ved midterfoden løber de teknologisk avancerede FlyWires, som holder foden på plads og undgår, at man skrider rundt i skoen. Samtidig er Flywire-teknologien med til at holde vægten nede. Det giver en komfort, der gerne skulle få skoen til at føles som en sok på foden. På overdelen finder man det tynde og meget åndbare mesh-materiale, der gør skoen meget behagelig at løbe med.

Skoen er beregnet til, at man får de forbedrende egenskaber ved barfodsløb uden, at det går ud over beskyttelse af skoen. Selvom det er en løbesko, så skal man vænne sig til at løbe langt i den, da den ikke har ligeså stor affjedring i midtersålen, som man kender det fra andre løbesko. Det giver tilgengæld forøget styrke i fødder og underben, hvis man træner med omtanke. På samme tid er det den udgave af Nike Free, hvor midtersålen er tykkest og hvor der er størst forskel imellem hælen og spidsen af tåen med 8 milimeters forskel. I forhold til andre Nike Free sko har denne version således en større affjedring.

Løbeskoen er udviklet af Nikes ingeniører, der i starten af det nye årtusinde fandt ud af, at en række af Stanfords dygtigste atleter trænede barfodede. På baggrund af det gik man i gang med at udvikle en sko, der føltes naturlig og let - ligesom bare fødder. Efter at have studeret videobevægelser af både mænd og kvinders fødder under barfodsløb, udviklede Nike den meget fleksible og lette Nike Free, som siden hen har gået sin sejrsgang rundt omkring i verden.

Med denne Nike Free er man også helt sikker på at blive set selv i mørket. På snuden er det elegante stribede design nemlig refleksivt.

Hvis du gerne vil have den nye Nike Free 5.0 +, så kan du se meget mere lige her - pris 849 kr.

Hvis der er en løbesko, der er klassisk, så er det denne Nike Air Pegasus+ 30. Som navnet antyder, så er den nuværende udgave den 30.udgave af løbeskoen på 30 år. Der er med andre ord tale om en jubilæums-klassiker, som Nike har udviklet gennem generationer og hele tiden fornyet for at tilfredsstille behovet for den moderne løber.

Skoen udmærker sig ved at være en klassisk løbesko med masser af både komfort og affjedring. Når man løber af sted er der masser af stødafdæmpning takket været den bløde Cushlon-mellemsål, hvor der i hælen også er en Zoom Air pude. Cushlon udmærker sig ved at være ganske blød, responsiv og have fokus på stødabsorbering når du lander. Samtidig er der lagt vægt på et særdeles komfortabelt fit med den indvendige hælkappe, som udover god stabilitet også sikrer en god komfort.

Ligesom vi kender det fra mange af Nikes andre løbesko, så har amerikanerne arbejdet på at sænke vægten på Nike Air Pegasus +30. Derfor er overdelen lavet af et meget let mesh-materiale, der både giver suppert og ventilation samtidig med at det reducerer vægt.

Også på denne Nike Air Pegasus er der masser af reflekser, til når mørket sænker sig. De smarte pletter i det moderne design er ud over at se godt ud, også en god sikkerhedsforanstaltning, så man er sikker på at blive set.

Hvis du gerne vil have den nye Nike Air Pegasus +30, så kan du se meget mere lige her - priser fra 849 kr.

Hvor Nike Air Pegasus er en gammel Nike løbesko klassiker, så er Nike Lunarglide +5 en nyklassiker, der hurtigt har bevist sit værd på markedet. Med Nike Lunarglide +5 får man en løbesko, der både er let, har god støtte og som samtidig også har en række af Nikes seneste teknologier indkorporeret i sig bl.a. med Nikes Flywire teknologi og det komfortable Lunarlon skum.

Nikes Flywire-teknologi giver en sko, der udmærker sig med en unik komfort, en god støtte og ikke mindst rigtig fin ventilation. Dermed egner denne sko sig både til de hurtige løbeture inden fodboldtræning, men også de længere og hårdere træningsture i vinterkulden, når formen skal genoprettes.

Sålen på skoen er lavet med Lunarlon-skum, der løber over hele foden, og som giver et behageligt, men samtidig også fremadskuende løb. Det er lidt mere fast end Cushlon, og har mere fokus på energiudnyttelse. Nike Lunarglide +5 har affjedring i hele sålen, hvilket også gør skoen optimal til neutrale, supinerende samt mild og moderat pronerende løbere.

Ligesom de andre sko, så kan man også være sikker på at blive set med Lunarglide +5. Den har selvfølgelig også indbygget reflekser i det i forvejen moderne og dynamiske design.

Hvis du gerne vil have den nye Nike Lunarglide +5, så kan du se meget mere lige her - pris 934 kr.

En løbesko, der helt sikkert også vil tiltale mange er Nikes Lunareclipse + 3. Det er videreudvikling af en neutral og stabil træningssko, der egner sig til at bruge på hårde underlag som asfalt, da den har en god affjedring i sålen, hvor man ligesom Lunarglide også finder Lunarlon-skummet.

Lunarecplise har også Nikes teknologisk avancerede Dynamic Support. Denne teknologi dækker over at mellemsålen har forskellige hårdheder for at sikre en god aflastning. På ydersiden af skoen er sålen således en anelse blødere end indersiden, der gradvist har et fastere mellemsålsmateriale. Det gør den velegnet til folk med let/moderat overpronation, hvor foden falder indad efter, at man er landet på hælen. Samtidig har Lunareclipse en ekstern hælkappe, der også sikrer stabilitet.

På denne løbesko har Nike også valgt at bruge den avancerede Flywire-teknologi, der er små tråde, der strammes om foden, så man får et tæt og komfortabelt fit, når man binder snørrebåndene. Og ligesom de andre løbesko, så er Lunareclipse også kompatibel med Nike+, så man via sin smartphone eller det specielle Nike GPS ur kan få alle oplysninger om hvor hurtigt og langt man har løbet, så man er sikker på, at ens form bliver bedre og bedre for hver skridt man tager.

På Nike Lunareclipse +3 bliver man heller ikke snydt for reflekser, der giver skoen en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Især når man løber i mørke i byer vil det rigtig godt med reflekserne på skoen.

Hvis du gerne vil have den nye Nike Lunareclipse +3, så kan du se meget mere lige her - priser fra 1104 kr.

En af de ting, som kendetegner Nikes løbeskos serier er, at de fås i et utal af forskellige farver, så man har mulighed for at finde en sko, der passer lige præcis til ens stil. Så hvis man for eksempel ikke bryder sig om de nye farvevarianter til efteråretes mørke, så kan man også uden problemer kaste sig over mere klassiske farver, som den sorte Nike Free 5.0+. Eller kombinere den sorte farve med lidt gult eller blåt alt efter hvad man bedst kan lide.

Der er også masser af valgmuligheder, hvis man er på udkig efter en af de lækre Nike Free Trainer. Med ugangspunkt i den sorte farve, kan man kombinere det med en frisk gul farvevariant. Eller man kan tage den mere afdæmpede lyseblå farvevariant. Hvis man gerne vil have mange farver kan man også tage udgaven i Sort, neon og lilla, der både er enkel og stilet, men også frisk og moderne.

Med disse fire forskellige løbesko fra Nike, som vi har kigget lidt nærmere på her, så er der ingen undskyldning for ikke at holde formen ved lige henover vinteren. Ikke alene er skoene teknologisk udviklede til, at være bedst for ens krop alt efter hvordan man løber og gerne vil løbe, de er også udviklet til at modstå vinterens kolde og klamme hånd. Vi har nævnt det før, og vi bliver nødt til at gøre det igen - der er slut med gode undskyldninger for at ligge i hi hele vinteren.

Med disse fire forskellige løbesko fra Nike er der masser af muligheder for at holde formen ved lige, selv når vinteren viser sig fra sin allerværste sider. Hvad synes du om de fire løbesko? Og hvordan holder du selv formen ved lige? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.