Bliv klar til EM

Alt du behøver at vide om VM 2022 i Qatar.

Reading time: 4 min

Seerne vil sidde klistret til skærmen, og tilskuerne vil se nogle af de bedste kampe, når VM 2022 i Qatar starter i november. Der har været meget snak om at have en turnering i november, men faktum er, at den skal spilles, og vi ser frem til at se verdens bedste fodboldspillere fra hele verden samlet til en måneds fodboldfest.

Der er mange spørgsmål om turneringen, og her finder du alle svarene på dine spørgsmål om VM 2022 i Qatar. Vi starter med en Q&A, fordi mange af dine spørgsmål er hvor, hvornår og hvem. Så lad os starte denne Q&A med en nem.

Sp: Hvor spilles VM 2022?

Sv: VM 2022 spilles i Qatar

Mange kendte allerede svaret på dette spørgsmål, men skulle du være en af ​​de få, så ved du det nu, men kender du også svaret på det næste spørgsmål?

Sp: Hvornår er VM 2022

A: Fra mandag den 21. november til søndag den 18. december.

I den første kamp mandag den 21. november vil værtsnationen, Qatar, faktisk ikke være med i kampen. Men hvem skal så spille åbningskampen?

Q: Hvem spiller i åbningskampen ved VM 2022?

A: Senegal vs. Holland

Værtsnationen Qatar skal spille mod Ecuador i den tredje kamp samme dag.

VM-finalen 2022 spilles søndag den 18. december. Sikke en fin julegave at få en guldmedalje med hjem. Men hvor spilles finalen?

Sp: Hvor afholdes VM 2022-finalen?

A: Lusial Stadium i Qatar.

Der er mange penge på spil, hvis du bliver første, anden eller tredje. Her kan du se præmiepengene, hvis du ender med en medalje, når VM er overstået.

Sp: Hvad er præmiepengene til World Cup 2022?

Sv.: Vinderne vil modtage $42 millioner, andenpladsen vil modtage $30 millioner og tredjepladsen vil tage $27 millioner hjem.

Der er mange hold, der konkurrerer om medaljerne, men ved du, hvor mange hold, der er med til VM 2022.

Sp: Hvor mange hold er med til VM 2022?

A: 32 hold.

Som du allerede ved, finder VM 2022 sted i Qatar. Men hvor mange stadioner har æren af ​​at være vært for en kamp? Læs den komplette guide til VM-grupperne her.

Sp: Hvor mange stadioner er der ved VM 2022?

A: 8, Al Bayt Stadium, Khalifa International Stadium, Al Thumama Stadium, Ahmad Bin Ali Stadium, Lusail Stadium, Ras Abu Aboud Stadium, Education City Stadium og Al Janoub Stadium.

Den største kapacitet er Lusail Stadium, som rummer 80.000 tilskuere. Nummer to er Al Bayt stadion med 60.000, mens resten alle har omkring 40.000 pladser.

For at få gang i en fodboldkamp behøver du egentlig kun én ting - den vigtigste ting. En fodbold. For hver VM-turnering er der en ny bold, i år er ikke anderledes. Så spørgsmålet er enkelt, men svært:

Sp: Hvad er navnet på den officielle fodbold ved VM 2022

A: Al Rihla

Hvis du vil sparke til den samme bold som Neymar, Van Dijk, Pogba, Messi og mange andre superstjerner, er det faktisk muligt.

Igennem årene har der været mange forskellige VM-sange. Nogle af dem har levet videre i årevis, mens andre har levet et kort liv i hovedet på fodboldfans. Har du nogen idé om, hvad den officielle sang til VM 2022 hedder?

Sp: Hvad er navnet på den officielle VM-sang for 2022?

Sv: Hayya Hayya (Better together)

Holdene og tilskuerne i Qatar vil sandsynligvis høre denne sang mange gange, når de kommer ind på stadionerne. De 32 hold, der konkurrerer, er fra 6 forskellige regioner. Kan du nævne de 32 hold?

Sp: Hvem har kvalificeret sig til VM 2022?

A: Qatar, Tyskland, Danmark, Brasilien, Frankrig, Belgien, Kroatien, Spanien, Serbien, England, Schweiz, Holland, Argentina, Iran, Sydkorea, Japan, Saudi-Arabien, Ecuador, Uruguay, Canada, Ghana, Senegal , Portugal, Polen, Tunesien, Marokko, Cameroun, USA, Mexico.

De 32 hold er inddelt i 8 forskellige grupper fra A til H. Her kan du se de forskellige grupper ved VM 2022:

  • Gruppe A: Qatar, Ecuador, Senegal, Holland
  • Gruppe B: England, Iran, USA, Ukraine/Skotland/Wales
  • Gruppe C: Argentina, Saudi-Arabien, Mexico, Polen
  • Gruppe D: Frankrig, Australien/UAE/Peru, Danmark, Tunesien
  • Gruppe E: Spanien, Costa Rica/New Zealand, Tyskland, Japan
  • Gruppe F: Belgien, Canada, Marokko, Kroatien
  • Gruppe G: Brasilien, Serbien, Schweiz, Cameroun
  • Gruppe H: Portugal, Ghana, Uruguay, Sydkorea

En lille sjov fact er, at dette er det sidste VM med 32 hold. I 2026 vil hele 48 nationer være repræsenteret ved turneringen, der spilles i USA, Mexico og Canada. Apropos sjove fakta. USA fik andenpladsen i at være vært for VM 2022, men tabte til Qatar.

Som du kan se, er der mange hold, der konkurrerer om titlen. Nogle har vundet VM før, men hvem er favoritterne til at vinde titlen i år. Vi har set nærmere på favoritterne og nogle af outsiderne.

Brasilien: Det er umuligt at tale om VM og ikke nævne Brasilien som en af ​​favoritterne til at løfte trofæet, når vi når den 18. december. De var øverst i tabellen i den sydamerikanske kvalifikationsfase uden at tabe en eneste kamp og lukkede kun fem mål ind i hele konkurrencen. Næsten hver position har en superstjerne eller en spiller fra en af ​​de største klubber i verden, og stjernen over dem alle er selvfølgelig Neymar.

Frankrig: De regerende Verdensmestre fra 2018 er klar til at forsvare deres titel. Ligesom Brasilien vandt de deres gruppe uden at tabe en eneste kamp. Deres hold er stærkt på alle positioner og kan meget vel kåre sig selv to gange verdensmestre i slutningen af ​​december.

Allez Les Bleus. Se alle vores franske trøjer og meget mere her

De sidste fire mestre er alle kommet fra Europa. I 2006 var det Italien, 2010 Spanien, 2014 Tyskland og 2018 Frankrig. Er det tid til, at et hold uden for Europa løfter trofæet?

Der er mange gode hold, der vil presse favoritterne til deres yderste. Hvordan går Tysklands ind til VM? Kan Messi og Argentina endelig få fingrene i trofæet? Vil lille Danmark overraske alle? Eller er trofæet "Coming home"?

Se alt det fede merchandise fra VM 2022. Unisport VM-shoppen

Der er mange ubesvarede spørgsmål i øjeblikket, men vi ved, at alle fodboldfans på planeten Jorden ser frem til november, når turneringen starter.