Sådan forbedrer du dig som en midtbanespiller

24.04.2019

Skrevet af Zlatko

Som midtbanespiller har man mange funktioner. Nogle vil kalde dig for motoren, andre for maestro eller endda for playmakeren, hvilket betyder, at du altid skal være et skridt foran alle andre på banen. Joltter har lavet denne video, der giver dig 3 tips, så du kan forbedre dig selv som midtbanespiller.

Tip 1 – Åben krop positionering

Dagens første tip er, at man skal have en åben krop positionering, når man modtager bolden. Det betyder, at din krop skal være pege i den retning, som du gerne vil bevæge dig, når du modtager bolden. Dette vil tillade dig at se, hvad der sker foran dig eller endda spotte fejl i forsvaret, som du kan bruge til din fordel. Du kan modtage bolden på forskellige måder, og Joltter giver både et dårligt og godt eksempel på, hvordan man modtager en bold.

I det første eksempel i videoen stopper han bolden, imens han kigger den forkerte vej mod sit eget forsvar, hvilket betyder, at han ikke har en idé om, hvad der sker bag ham. Derfor skal han nu bruge tid og energi på at vende sig rundt og derefter se, hvad der sker på banen. Den bedst mulige måde at modtage bolden på er ved at lave en mindre cirkel, imens du løber baglæns og modtager bolden. Dette vil hjælpe dig med holde dig orienteret, om hvad der sker foran dig, samtidig med at du er klar til at angribe modstanderne med det samme.

Tip 2 – Afleveringer til dine medspillere

Dette tip handler ikke bare om at spille bolden til dine medspillere, men at tænke over sine afleveringer. Du har måske oplevet, at dit hold stopper et angreb, og bolde ender op hos dig på midtbanen. Du ser at din kantspiller løber i dybden, og i samme øjeblik spiller du bolden til ham, men den ender bagved ham, hvilket stopper kontraen. Det er vigtigt, at dine afleveringer ligger på den rigtige side og foran din medspiller, da det vil gøre spillet hurtigere, især hvis du gerne vil hurtig frem af banen. Det vil også hjælpe dine medspiller, da de vil have spillet foran sig hele tiden, i stedet for at de modtager bolden med ryggen til spillet, og derved skal vende sig og eventuelt miste bolden i vendingen.

Tip 3 – Scoute banen

Som midtbanespiller er du holdets motor, og du skal både vide, hvor dine medspiller og modstandere er hele tiden. Derfor skal du hele tiden kigge dig over skulderen, når du ikke har bolden, og scoute området bag dig. Du opdager måske, at din højre back har taget et godt løb, og du kan, så snart du modtaget bolden, spille den videre til ham. Det at scoute er et godt værktøj, hvis du gerne vil blive en bedre midtbanespiller, da det forbereder dig på, hvad du skal gøre med bolden i det sekund du modtager den. Hvis du gerne vil se gode eksempler på at scoute, så skal du bare se de professionelle på TV. Lig mærke til midtbanespillerne, der konstant drejer hovedet, og scouter området bag ved dem.

Dette var Joltters tips, som helt sikker kan hjælpe dig til at blive en bedre midtbanespiller. Hvis du gerne vil se de gode eksempler fra det første tip, eller se hvordan man scouter, så skal du bare se Jolters video i bunden af guiden.

Som altid kan du forvente en masse flere guides og fedt #unisportlife-content påUnisports YouTube-kanal .