Vælg din indendørssko: Den store oversigt

28.10.2016

Skrevet af Jonathan

Indendørssæsonen er over os og det er blevet tid til at skifte knopperne ud med Non-marking sålen. I dette indlæg kan du få det fulde overblik over, hvilke indendørssko du har at vælge imellem.

Hvad enten du er til Futsal eller den mere traditionelle form for indendørsfodbold, så er du nok allerede godt i gang med at finde ud af, hvilken indendørssko du skal vælge. Skal du gå med Nikes innovative FootballX kollektion, vælge de spanske konger af indendørs, Joma, eller skulle man bare gå helt old school med adidas og deres Speziale? Jeg kan ikke træffe valget for dig, men jeg kan hjælpe dig på vej med denne oversigt over indendørssko.

En tommelfingerregel som jeg vil give dig med her på vejen er følgende: Hvis du spiller fodbold og allerede har en foretrukken fodboldstøvle, f.eks. Mercurial Vapor eller PureControl, så kan jeg varmt anbefale dig at holde dig til den tilsvarende silo i indendørssko. Hvis du derimod ikke har en favorit fodboldstøvle eller kun spiller Futsal eller indendørs, så vil jeg klart anbefale dig at holde dig til de mere traditionelle indendørssko fra Joma eller sko som TiempoX eller Speziale.

Få det fulde overblik over alle vores indendørssko lige her.

JOMA INDENDØRSSKO

Jomas indendørssko bliver af mange betragtet som de bedste på markedet. Oprindeligt funderet som en fabrikant af sportssko i 1965 har Joma masser af viden og erfaring at trække på. Joma tager gerne rollen som Futsal specialister på sig og deres Top Flex er uden diskussion helt klart en af de bedste (hvis ikke den bedste) sko på markedet. Med en overdel af læder er Top Flex ekstrem komfortabel og det føles nærmest som at gå på skyer. Jeg vil til enhver tid anbefale Top Flex, men Super Regate er også et rigtig godt alternativ i mikrofiber overdel (hvis man ikke rigtig er til læder). Et billigere alternativ, som bestemt også kan gøre det er Sala Max, som også er lavet med en mikrofiber overdel. Den efterlader dog ikke helt den samme premium fornemmelse, som Top Flex.

Vær opmærksom på at Jomas indendørssko er ekstremt store i størrelserne, hvilket betyder at du nok skal gå hele 1,5-2 størrelser ned.

Finde hele vores udvalg af Joma indendørssko her.

NIKE FOOTBALLX

FootballX repræsenterer Nikes helt store indtog i indendørsfodbold, futsal og street fodbold. Konceptet er bygget op på samme måde som deres fodboldstøvler med MercurialX, MagistaX, HypervenomX og TiempoX. Hver silo har en Proximo – tilsvarende til Superfly, Obra, Phantom og Legend og en Finale – tilsvarende til Vapor, Opus og Phinish. Spiller du allerede i Nike fodboldstøvler, så vil du allerede have en fornemmelse for, hvad de forskellige sko leverer. Tanken er nemlig at du kan overføre din favorit fra græstæppet direkte over på parketgulvet. Kender du ikke til Nikes 4-silo så kan du få en god ide om, hvad de hver silo repræsenterer her:

Mercurial – Eksplosiv fart. En ret smal sko, som sætter den eksplosive spiller i scene. Absolut mest populære sko.

Magista – Komfort og playmaking. En bred sko, som leverer virkelig god komfort og et lækkert, dæmpet touch på bolden (Min klare favorit).

Hypervenom – Agilitet og skarpe vendinger. En relativ stiv overdel, som er lavet for at holde din fod helt fastlåst, så du kan lave ekstremt skarpe vendinger og hurtige fodskifte.

Tiempo – Klassisk touch. Her handler det om en helt klassisk indendørssko, som nok er det tætteste du kommer på Jomas indendørssko (og i øvrigt også den super populære LunarGato fra Nikes tidligere FC247 kollektion).

Vælg dine Nike indendørssko fra FootballX kollektionen her.

ADIDAS INDENDØRSSKO

Når det kommer til adidas indendørssko, så kan (og vil de nok heller ikke) komme udenom adidas Speziale. En sko som har været indbegrebet af indendørsfodbold, ja nok selv endda før du blev født. Skoen der oprindeligt blev produceret som en håndbold sko, blev tyvstjålet af fodboldverdenen og har siden aldrig set sig tilbage og den dag i dag er Speziale stadig førstevalget hos rigtig mange indendørsspillere.

Hvad er interessant ved adidas er, at de ligesom Nike de seneste år har satset mere og mere på Futsal segmentet og tilbyder nu et stort udvalg af indendørssko baseret på deres ACE16, MESSI16 og X16 kollektioner. Iblandt dette udvalg har særligt ACE 16.3 Primemesh modellen gået hen og vist sig at være en fanfavorit. Noget atypisk, da modellen ikke er produceret som en topmodel. Det gode ved Primemesh modellen er, at den formår at emulere rigtig meget af det, som folk elsker fra Primeknit modellen, dog er prisskiltet langt mere gunstigt at arbejde med.

Køb din næste adidas indendørssko lige her.

PUMA INDENDØRSSKO

Hos PUMA er det særligt Invicto Fresh og Invicto Sala som skinner igennem. Invicto Fresh er indendørssvaret på evoSPEED Fresh. Lavet med samme mesh overdel, for at bevare foden i en behagelig temperatur, samtidig med at den sikrer rigtig god kontakt til bolden, hvilket er særligt relevant i Futsal. Invicto Sala er lavet i en kombination af ruskind og blødt læder, som er udviklet meget specifikt til indendørsfodbold. Læsten er relativt bred og giver en god kontakt til underlaget.

Find de nyeste PUMA indendørssko lige her.

NEW BALANCE INDENDØRSSKO

New Balance har for nyligt præsenteret en ny omgang af deres indendørssko, der ligesom Nike og adidas lægger sig op af deres tilsvarende siloer fra græstæppet. New Balance er ret nye på markedet og selv om deres Visaro og Furon fodboldstøvler rent faktisk er ret imponerende, så kan man godt mærke at New Balance ikke er specialister i indendørsfodbold. Som jeg skrev indledningsvist, så vil det bestemt give mening for dig at vælge enten Visaro Control eller Furon 2.0 Dispatch, hvis du allerede spiller med dem på græs.

Angrib indendørssæsonen med New Balance indendørssko lige her.

MIZUNO INDENDØRSSKO

Mizuno er de uofficielle konger af lædersko og det er Sala Premium 2 et virkelig godt eksempel på. Faktisk vil jeg gå så langt at sige at Sala Premium hører til blandt den absolutte top i udvalget af indendørssko. Et ekstremt behageligt fit, som anføres af læderoverdelen om forfoden. Den unikke U4IC ydersål er en super god kombination af lethed, støddæmpning og godt greb. Eneste lille minus ved skoen er at lockdown kunne være en smule bedre og det trækker selvfølgelig lidt ned i forhold til de alle bedste indendørssko derude.

Find udvalget af Mizuno indendørssko lige her.