Vælg din indendørssko: Den store 2021 guide

10.10.2021

Skrevet af Jonathan

Indendørssæsonen er over os og det er blevet tid til at skifte knopperne ud med Non-marking sålen. I dette indlæg kan du få det fulde overblik over, hvilke indendørssko du har at vælge imellem.

Hvad enten du er til Futsal eller den mere traditionelle form for indendørsfodbold, så er du nok allerede godt i gang med at finde ud af, hvilken indendørssko du skal vælge. Skal det være Nikes innovative Gato kollektion eller de spanske konger af indendørs, Joma? Eller skulle du gå helt old school med et par adidas Spezial? Jeg kan ikke træffe valget for dig, men jeg kan hjælpe dig på vej med denne oversigt over indendørssko.

En tommelfingerregel som jeg vil give dig med her på vejen er følgende: Hvis du spiller fodbold og allerede har en foretrukken fodboldstøvle, f.eks. Mercurial Vapor eller PUMA Ultra, så kan jeg varmt anbefale dig at holde dig til den tilsvarende silo i indendørssko. Hvis du derimod ikke har en favorit fodboldstøvle eller kun spiller Futsal eller indendørs, så vil jeg klart anbefale dig at holde dig til de mere traditionelle indendørssko fra Joma eller adidas Spezial.

Få det fulde overblik over alle vores indendørssko lige her

JOMA INDENDØRSSKO

Jomas indendørssko bliver af mange betragtet som de bedste på markedet. Oprindeligt funderet som en fabrikant af sportssko i 1965 har Joma masser af viden og erfaring at trække på. Joma tager gerne rollen som Futsal specialister på sig og Joma Top Flex og Tactico er uden diskussion nogle af de bedste. Med en overdel af læder er Top Flex ekstrem komfortabel, og det føles nærmest som at gå på skyer. Joma Tactico adskiller sig ved at have en tynd vævet overdel, og her bliver det nok mest et spørgsmål om du er til læder eller syntetisk materiale. Hvis du ikke er til læder er Joma Regate også et rigtig godt alternativ i mikrofiber overdel. Den billige løsning, som bestemt også kan gøre det er Joma Dribling. Den efterlader dog ikke helt den samme premium fornemmelse som Top Flex og Tactico.

Vær opmærksom på at Jomas indendørssko er ekstremt store i størrelserne, hvilket betyder at du nok skal gå 0,5-1 ned i størrelsen.

Find hele vores udvalg af Joma indendørssko her

NIKE INDENDØRSSKO

De seneste par år har Nike været særdeles aktive i udviklingen af unikke teknologier til indendørssko. Her kan vi tale om de moderne fanfavoritter Nike Lunargato og React Gato.

Nike Lunargato 2 er nok en af bedste all round indendørs fodboldsko, og den har faktisk været så populær, at Nike valgte at genudgive den fremfor at lade den udgå. Det er naturligvis en smagssag, men vi mener, at den innovative Nike React Gato bør være på enhver liste over de bedste indendørs fodboldsko. Som en sok svøber det ultrabløde flyknit materiale sig komfortabelt om foden. Det tætte fit giver et helt fænomenalt touch, som blot forøges af den rå tekstur, som giver ekstra grip på bolden. Hvad end du vælger Lunargato eller React Gato har du sikret dig en fremragende indenddørssko.

Ligesom andre brands har Nike bygget videre på samme koncept som deres fodboldstøvler. Spiller du allerede i Nike fodboldstøvler, så vil du allerede have en fornemmelse for, hvad de forskellige sko leverer. Tanken er nemlig, at du kan overføre din favorit fra græstæppet direkte over på parketgulvet.

Forneden kan du få en god ide om hvad hver silo repræsenterer:

Mercurial – Eksplosiv fart. En ret smal sko, som sætter den eksplosive spiller i scene. Absolut mest populære sko.

Phantom GT – Komfort og playmaking. En bred sko, som leverer virkelig god komfort og et skarpt touch på bolden. Man kan argumentere for, at den blot er en bredere version af en Mercurial.

Tiempo – Klassisk touch. Her handler det om en helt klassisk indendørssko, som nok er det tætteste du kommer på Jomas indendørssko (og i øvrigt også den super populære LunarGato).

Find alle Nike indendørssko her

ADIDAS INDENDØRSSKO

Når det kommer til adidas indendørssko, så kan (og vil de nok heller ikke) komme udenom adidas Spezial. En sko som har været indbegrebet af indendørsfodbold, ja nok selv endda før du blev født. Skoen der oprindeligt blev produceret som en håndbold sko, blev tyvstjålet af fodboldverdenen og har siden aldrig set sig tilbage. Den dag i dag er adidas Spezial stadig førstevalget hos rigtig mange indendørsspillere. Et andet sikkert valg er futsal klassikeren adidas Mundial Goal. Det er i bund og grund en indendørs version af den ikoniske Copa Mundial, hvilket betyder, at du får noget af det bedste læder, der sikrer fantastisk komfort, touch og holdbarhed.

Ligesom andre store brands har adidas de seneste år satset mere og mere på Futsal segmentet og tilbyder nu et stort udvalg af indendørssko baseret på de populære siloer Speedflow, Predator og Copa, som formår at emulere rigtig meget af det, som folk elsker fra de normale fodboldstøvler.

Køb din næste adidas indendørssko lige her

PUMA INDENDØRSSKO

De seneste år er PUMA støvler blevet sande fanfavoritter, hvilket naturligvis skyldes den høje kvalitet, men også de yderst attraktive priser. Og deres PUMA indendørssko er ingen undtagelse.

Med PUMA IBERO II kommer det tyske brand med deres unikke udvikling til indendørs fodbold. Med det bløde ruskind og den klassiske gummisål har PUMA IBERO de typiske karakteristika i en futsal sko. En anden fremragende indendørssko er freestyleklassikeren PUMA archive lite. Med en let mesh overdel bevares foden i en behagelig temperatur, samtidig med at den sikrer rigtig god kontakt til bolden.

PUMA har også for nyligt præsenteret en ny omgang af deres indendørssko, der ligesom Nike og adidas lægger sig op af deres tilsvarende siloer fra græstæppet. Så hvis du er fan af Ultra eller Future Z kan du tage dem en tur inden dørs.

Find de nyeste PUMA indendørssko lige her

NEW BALANCE INDENDØRSSKO

New Balance er fortsat en relativ ny spiller på fodboldscenen. Det har dog ikke holdt dem tilbage for at udvikle en af de mest anmelderroste indendørssko, nemlig New Balance Audazo V5 Pro.

New Balance Audazo er inspireret af løbesko for at fremme bedre komfort, og rent æstetisk egner de sig også udmærket som et par hverdags sneaker. Premium læder findes på fronten, mens blødt ruskind dækker indersiden og hælen på skoen. Ligesom den nyeste Furon v6 har Audazo et blødt og strækbart materiale placeret under snørebåndene. Dette giver dig en utrolig tæt og fastlåst fornemmelse, når du snører dine sko, hvilket er et stort plus for boldfølelsen.

Angrib indendørssæsonen med New Balance indendørssko lige her

MIZUNO INDENDØRSSKO

Mizuno er de uofficielle konger af lædersko og det er Mizuno Sala siloerne et virkelig godt eksempel på. Faktisk vil jeg gå så langt at sige, at Mizuno Sala hører til blandt den absolutte top i udvalget af indendørssko. Et ekstremt behageligt fit, som anføres af læderoverdelen om forfoden. Den unikke ydersål er en super god kombination af lethed, støddæmpning og godt greb. Og hvis du er fan af Mizuno fodboldstøvler finder du både Morelia og Rebula versionerne som indendørssko.

Find udvalget af Mizuno indendørssko lige her