Danmark retrotrøje | Hummel genskaber trøjen fra 1983

09.05.2022

Skrevet af Sandra

Retrotrøjer er noget vi sætter stor pris på, især når de bliver genskabt. Og denne landsholdstrøje er bestemt ikke en undtagelse. Hvis man absolut skal genskabe en af Danmarks gamle landsholdstrøjer, så ville trøjen fra 1983 helt klart være i toppen af trøjen der skulle laves et remake af.

Danmark Hjemmebanetrøje 1983

Måske du ikke lige en gammel nok til selv at have set denne trøje i sin prime time, men det har dine forældre helt sikkert - denne trøje fra 1983 er i hvert fald en trøje som de fleste husker. Men hvad er det egentlig der er så specielt ved lige præcis denne gamle Danmark landsholdstrøje? Det skal vi nok fortælle dig - Den uforglemmelige trøje er især kendt fra en specifik kamp tilbage i september 1983. Her vandt Danmark første gang på Wembley mod England. Denne sejre gjorde blandt andet også Danmark til favoritter til ‘European Finals’ i Frankrig. Kampen endte 0-1 til Danmark efter et straffesparksmål scoret af Allan Simonsen i 37. minut.

Remaken af den nye trøje er en tro kopi af den gamle - en rød trøje med striber langs trøjen i en mørkere rød og hvide hummel logoer langs siderne, samt ærmerne. Trøjen er limited edition og derfor findes der ikke spor mange af dem - så du må hellere skynde dig hvis du skal have fingrene i sådan en trøje. Hummel har også valgt at lave trøjen endnu mere speciel ved at tilføje nummer ‘8’ bagpå - måske ved du allerede hvem det er, men nummer 8 blev båret af Søren Lerby. Så det er bare endnu en grund til at få fingrene i trøjen! Tag et kig på remaken nedenfor!

Køb Danmark Hjemmebanetrøje 1982 remake trøjen hos Unisport lige her!