Danmark er klar til EM | Se de nye landsholdstrøjer fra hummel her!

22.03.2021

Skrevet af William

hummel lancerer ikke bare én, men hele tre nye trøjer på samme tid. De er inspireret af 80’erne og den danske nationalsang. Danmark er virkelig blevet klar til sommerens EM-slutrunde og vi kan snart ikke vente længere!

Til sommer skal Europamesterskaberne i fodbold spilles i 12 forskellige lande - heriblandt i Danmark, som for første gang skal være værter for en større fodboldslutrunde. Der skal spilles fire kampe i Parken. Tre gruppekampe og en ottendedelsfinale. Vi håber inderligt, at der kommer til at være tilskuere på plads.

For vi kender alle følelsen. Danmark er til en slutrunde. Spillerne går på banen i en række. De bærer nationens farver med stolthed. I rødt og hvidt skal de repræsenterer os alle sammen mens hele verdens øjne hviler på dem. Og denne gang er de på hjemmebane - så nu skal der altså virkelig synges igennem, når “Der er et yndigt land” spiller.

Ny dansk landsholdstrøje

Netop den danske nationalsang er en vigtig del af den nye danske landsholdstrøje. Den er nemlig blevet inkorporeret i trøjens design, så spillerne altid kommer til at bære sangen med sig på banen. Det lyder vildt, ikke? Lad os forklare hvordan det kan lade sig gøre. Men først kan du nyde billederne af hjemmebanetrøjen.

Fortsætter under billederne

Danmarks hjemmebanetrøje

Til at starte med kan vi fortælle, at trøjen er inspireret af de ikoniske trøjer fra EM 1984 i Frankrig, der var den første slutrunde med dansk deltagelse. Dem, der husker den slutrunde, husker nok hvordan de danske drenge tryllebandt alle med deres sprudlende offensiv i sejrene over Jugoslavien og Belgien - og ikke mindst nederlaget til Spanien, hvor Elkjær (med hul i bukserne) missede det sidste spark i straffekonkurrencen og Danmark røg ud som bolden i den franske sommernat. Danmark printede sig dog ind på nethinden af alle med deres positive spil og de farverige 80’ere vil for altid være legendariske.

Nåh, nok om fortiden. Lad os tale om de nye trøjer - og hvordan de er inspireret af fortiden. Vi starter med hjemmebanetrøjen, som sjovt nok er rød. Noget, man lægger mærke til, er de hvide ærmer - som vi også så i 1984. Og ligesom på den seneste landsholdstrøje fra VM i 2018, så har trøjen også nogle blå detaljer, der giver den et ekstra pift. Men den store fortælling og detalje ved den nye landsholdstrøje er at finde på maven. Her ses en grafik, der skal forestille lydbølger. Lydbølger, der kommer fra en optagelse fra Parken, hvor næsten 40.000 danske fans synger “Der er et yndigt land” inden en landskamp.

Lydbølgen kan også ses på indersiden af nakken. Prøv at syng nationalsangen for dig selv og se, om du synger den på samme måde som man gør i Parken!

Du kan købe den nye Danmark hjemmebanetrøje hos Unisport i dag!

Se billeder af udebane- og målmandstrøjen og læs mere om dem nedenfor.

Danmarks udebanetrøje

Men det er ikke kun den røde hjemmebanetrøje, der er lanceret. Der er også en udebanetrøje og en målmandstrøje. Lad os starte med at tale om udebanetrøjen. Den er primært hvid. Som vi har set så mange gange før. Men ligesom med hjemmebanetrøjen, så har den også blå detaljer omkring skuldrene og kraven. Fronten på trøjen har også lydbølgen, men den sidder mere diagonalt skråt på denne. Og så kan lydbølgen også ses inde i nakken.

Danmarks målmandstrøje

Danmarks målmandstrøje er sort. Det har vi også set på den seneste landsholds-kollektion. Og her var den sorte målmandstrøje voldsomt populær blandt de danske roligans. Den har de samme detaljer som den røde hjemmebanetrøje. Dog er de blå elementer udskiftet med røde.

Vi glæder os helt ustyrligt til sommerens EM-slutrunde. De danske drenge kommer til at være blandt de bedst klædte på banerne. Og mon ikke, at nationalsangen og støtten fra de danske fans kan bringe dem langt i turneringen?

Du kan vise din støtte til det danske landshold sammen med Unisport!

Køb Danmarks landsholdstrøje ved at klikke lige her