De 10 bedste/fedeste fodboldstøvler i 2016

28.12.2016

Skrevet af Jonathan

2016 har på mange måder været et forfærdeligt år. Vi har mistet store personligheder som Harambe, Muhammad Ali og nu også Prinsesse Leia! Nu prøver jeg at se lidt på den lyse side og tæller ned på Unisport HQs Top 10 fodboldstøvler i 2016.

10. PUMA evoTOUCH SE

PUMA formåede i den grad at blæse os omkuld da de tidligere på året introducerede deres første fodboldstøvle med sok: evoTOUCH. Siden hen er vores hype over støvlen faldet en smule, men det skal ikke tage deres plads på vores Top 10 liste fra dem. PUMA har skabt noget rigtig interessant med deres evoTOUCH, og med lidt justeringer kan den gå hen og blive en bestseller på markedet.

Læderoverdelen, kombineret med en af de bedste sokker, gør evoTOUCH til en unik oplevelse for fødderne. Eneste minus (som til gengæld også er et stort minus) er den noget rummelige forfod, som gør støvlen til en lidt for klodset oplevelse. Jeg er sikker på at PUMAs team er godt i gang med at rette op på det.

9. Nike Mercurial Superfly What the Mercurial

Det her er nok rent design mæssigt min absolutte favorit i 2016. "What the..." konceptet blev i foråret overført til Nikes Mercurial silo og inspirationen var taget fra nogle af de mest ikoniske Mercurial modeller gennem tiden. Denne "What the Mercurial" blev kun produceret i 3.000 par på verdensplan og den blev revet væk fra hylderne på under en time. Og man kan forstå hvorfor. Vi smider den ind på en velfortjent 9. plads over årets fodboldstøvler .

8. Umbro UX Accuro

Måske årets helt store overraskelse. Ikke desto mindre skal vi anerkende noget når det fortjener det. Umbro har i den grad givet deres UX silo en seriøs opgradering med deres Accuro model. Støvlen blev præsenteret med mottoet ”Deadly Comfort” (Jeg aner stadig ikke, hvad det betyder!). Heldigvis har Umbros folk brugt deres energi på at udvikle en fodboldstøvle, som rent faktisk leverer fantastisk komfort og boldføling med en ekstrem blød syntetisk overdel. Og så er prisen i den grad til den venlige side.

Se vores fede udvalg af fodboldstøvler på udsalg lige her.

7. Nike Tiempo Legend 6 Pirlo

Sådan en lækkerhed som Pirlos signaturstøvle, skal selvfølgelig også til enhver tid med på en Top 10 liste. Hele designet og oplevelsen af denne Tiempo Legend 6 Pirlo var så gennemført at den simpelthen bare satte alle andre signaturstøvler, der nogensinde har været, til skamme. No Pirlo, No Party – med andre ord; ingen Top 10 liste uden Pirlo.

6. Nike Magista Obra 2 Anti-Clog

Hele lanceringen af Magista Obra 2 var langt fra lige så hypet, som den første Magista. Det var naturligvis heller ikke lige så revolutionerende denne gang. Ikke desto mindre så skal der ikke herske nogen tvivl om at Nikes 2. generation af Magista Obra var en klar opgradering! Nike har fikset problemerne omkring hælen, med en opdateret Dynamic Fit Collar og så har komforten i støvlen virkelig fået et nyk opad.

Som et ekstra lag, valgte Nike også at udgive deres nyeste innovation, Anti-Clog, i den nye Magista Obra 2 og det er blot ekstra grund til at hype lanceringen af Magista Obra 2. Alt i alt en af de støvler, som er uundgåelig at tale om i 2016.

5. Nike Hypervenom Phinish

En af årets helt store skuffelser i 2015 var opdateringen af Hypervenom. Nike formåede praktisk talt at tage en af deres bedste fodboldstøvler på markedet og næsten ødelægge den. En klog mand sagde dog engang at du skal fejle nu for at opnår succes hurtigere. Og det kan man sige at Nike gjorde med deres Hypervenom, for i år bragte de så sjælen tilbage i deres Hypervenom. Derfor kommer den opdaterede 2016 udgave af Hypervenom Phinish med på vores Top 10 liste. Heldigvis (!), reagerede de hurtigt i Nike og fik bragt den velkendte NikeSkin tilbage på overdelen af Hypervenom. De har stadig lidt at arbejde på med designet, men vores kærlighed for Hypervenom er vendt stærkt tilbage igen...

4. adidas X16+ PureChaos

Vi bevæger os ind på podiepladserne. Lige uden for Top 3 har vi placeret adidas’ 16+ PureChaos. Nogle af verdens absolut giftigste angribere optræder i denne støvle lige fra Diego Costa til Karim Benzema og Thomas Müller. Og man forstår hvorfor. PureChaos er en virkelig stabil fodboldstøvle, der leverer på alle parametre. TechFit sokken leverer ekstrem god support omkring anklen, PureCut Sock systemet fjerner oplevelsen af generende snørebånd og så er fittet dejligt tæt og komfortabelt på samme tid. Og så er det altid et plus at støvlen ser godt ud – og i den tidligere lancerede Dark Space Pack har den virkelig alt.

3. Nike Mercurial Superfly V

Siden 1998 har Nikes Mercurial silo ligget i en absolutte top af fodboldstøvler. Det er stort set ingen fodboldstøvler, som har haft den samme kontinuitet af kvalitet, som Nike har pumpet ind i deres Mercurial. I år fik vi en opdatering af Superfly og den går direkte ind på en 3. plads på vores Top 10 liste. Indrømmet, nogle kan tilpasse sig den nyudviklede sål og andre kan ikke, men hvis man hører blandt dem som kan lide den, så vil man også placere støvlen helt i toppen! Samtidig giver de tilføjede ”Speed Ribs” både et visuelt lækkert udtryk og et præstationsfremmende element, som bare spiller.

Jeg kunne lige så godt have valgt at smide Mercurial Vapor ind på denne plads, men jeg er fan af Dynamic Fit Collar og derfor falder valget i sidste nede på Superfly – men er du mere til den mere traditionelle form, så kan du lige så godt vælge Vapor.

2. adidas ACE 17.1 Primeknit

På 2. pladsen finder vi adidas’ ACE 17.1 Primeknit. Det er ikke meget tid vi har haft til at teste støvlen af, men de første indtryk er over al forventning. I særdeleshed føles den nye sokkonstruktion helt fantastisk og giver et tættere og mere personligt fit end vi har set det tidligere. ACE 17.1 vil måske af nogen blive betragtet som en nedgradering til PureControl, men det må du for guds skyld ikke gøre. ACE 17.1 er en fodboldstøvle der i den grad fortjener sin plads på markedet og, hvis du skal have en god start på 2017 – så SKAL denne model være i dine overvejelser!

Se vores store udvalg af fodboldstøvler på siden lige her