Hvilke målmandshandsker skal du vælge? Pasform og greb.

10.09.2015

Skrevet af Jonathan

Vi bruger generelt rigtig meget energi på at tale om fodboldstøvler og fodboldtrøjer. Det er selvfølgelig helt naturligt når de udgør de vigtigste redskaber for os fodboldspillere. Der er dog én mand på banen, som har en enkelt ting han måske går endnu mere op. Jeg snakker selvfølgelig om målmandshandsker. Og det sætter vi lidt fokus på nu.

Hvis du er en erfaren målmand, så har du nok helt tjek på, hvilke målmandshandsker du har det bedst med. Måske har du også helt tjek på de forskellige teknologier; hvilket cut du har det bedst med, hvilken latex konstruktion du bedst kan lide, hvor meget beskyttelse du vil have og hvilket fit der passer dig bedst. Men måske føler du dig lige tilpas nok forvirret, til at du skal bruge vores hjælp.

Lad det være sagt med det samme; at finde rundt i alle de forskellige teknologier, som bliver benyttet i målmandshandsker kan være rigtig forvirrende, men jeg vil alligevel prøve at føre dig gennem nogle af de mest essentielle pointer når du skal vælge dine målmandshandsker. Gennem de kommende uger vil jeg sætte fokus på de forskellige ting og i dette indlæg vil jeg fokusere på selve konstruktionen af en målmandshandske, altså det man kalder for cuttet.

Gå ind og vælg dine næste målmandshandsker lige her.

Hovedsageligt har cuttet indflydelse på to ting: Pasformen og greb om bolden. Der findes adskillige måder at gribe denne del an på, men de mest anvendte er: Flat/Traditional cut, Rolled/Gunn cut, Negative cut eller Hybrid cut. Inden for disse konstruktioner findes der yderligere et hav af modificerede varianter

Flat/Traditional cut er den helt traditionelle konstruktion med en flad håndflade og en bagside. Fingrene er syet sammen på siderne med ydre syninger og giver en helt traditionel følelse af en handske.

Blandt de handsker kan du blandt andet finde:

PUMA evoPOWER Super

Precision Schmeichology Flat Palm

Negative cut betyder i bund og grund at sømmene er placeret indvendigt. Det giver et tætter fit omkring fingrene og et mere naturligt greb om bolden.

Blandt de handsker kan du blandt andet finde:

Uhlsport Egonomic 360 Supergrip HN

Uhlsport Fangmaschine Absolutgrip Finger Surround

Precision Schmeichology 5 Negative Contact

Rolled/Gunn cut er en konstruktion som giver mest mulig latex til bold kontakt. Her er håndfladens latex viklet rundt om fingrene og giver dermed et større område med greb om bolden. Denne konstruktion betragtes i øjeblikket som den mest populære hos målmænd.

Blandt de handsker kan du blandt andet finde:

Precision Classic Rollfinger

Reusch Reload Supreme G2

Reusch Receptor Deluxe G2

Sells Wrap Elite Aqua

Hybrid cut er i bund og grund et mix af forskellige cuts. Her bliver Negative cut og Rolled cut ofte kombineret for at give et endnu tættet fit omkring fingrene.

Blandt de handsker kan du blandt andet finde:

Precision Schmeichology 5 Hybrid

Uhlsport Pro Comfort Textile

I dette indlæg har jeg kigget på nogle af de forskellige cuts, som bliver brugt i målmandshandsker. I næste omgang vil jeg tage et kig på selve den latex som brandsene bruger. Hvordan kan du selv bedst lide at dine målmandshandsker sidder: Helt tæt eller godt beskyttet?