Skjulte symboler viser kærligheden til dit land

14.04.2016

Skrevet af Jonathan

At repræsentere sit land ved en slutrunde må være den ultimative milepæl at nå som fodboldspiller. Til sommer vil der være masser af slutrunder og Nike har gjort det lidt ekstra særligt for deres lande at bære landsholdstrøjen.

Nike har 10 lande der skal deltage ved en slutrunde til sommer og udover at have udviklet innovative spillerdragter til dem alle, har de også smidt lidt ekstra symbolsk landekærlighed med i hver trøje. I galleriet i toppen af artiklen kan du se hvordan i et lille udvalg af trøjerne.

Nikes designere har gjort deres hjemmearbejde. For indvendigt på hver trøje, har de tilføjet et symbol der på hver deres måder repræsenterer landets stolthed. Hos Frankrig, værterne ved årets EM slutrunde, har man tilføjet et hexagon som repræsenterer den store diversitet og det multikulturelle samfund som det moderne Frankrig er sammensat af. Hertil er teksten ”Nos Differences Nous Unissent” tilføjet og betyder Vores forskelle samler os.

I Portugal sætter de endnu engang sin lid til tredobbelte Ballon d’Or vinder Cristiano Ronaldo. Men landet er meget mere end CR7. En af de ting som Portugal er særligt kendte for er søfarten og det var derfor også helt naturligt at printe det historiske navigations værktøj, også kaldet Armillary Sphere, på trøjen.

Du kan læse meget mere om de forskellige trøjer og blive klogere på teknologien og designet bag under vores nyhedssektion.

Ved at klikke på dette link kan du gå shop amok i de nyeste landsholdstrøjer.