De er tilbage - F50 støvlerne er landet | Tag med ned af Memory Lane med Unisport

01.12.2020

Skrevet af Lasse

Unisport og adidas har skabt en fodboldstøvle sammen. Og det er ikke bare en hvilken som helst støvle - det er en F50, der hylder nogle af de mest legendariske F50-støvler; F50 adizero Chameleon og F50 adizero Crazylight. Så tilslut dig vores hyldest til 10 år med fart og lethed, samt et 10 års jubilæum for den første F50 adizero, når vi nu dykker ned i historiebøgerne med disse Unisport eksklusive støvler. Tilgængelige på torsdag, d. 3. December kl. 10:00 - om bare TO DAGE!

Hvis du ikke allerede vidste det, så har vi et ømt punkt for fodboldstøvler her hos Unisport. Måden hvorpå de hele tiden ændrer sig, udvikler sig og fornyer sig med nye teknologier, er bare fedt! Nogle af de vildeste støvler gennem historien er selvfølgelig F50 fra adidas.

Før Verdensmesterskaberne i 2010 i Sydafrika lancerede adidas F50 adizero, hvilke Lionel Messi viste frem i en spektakulær skinnende lilla farve - og den hed 'Chameleon'. Og i 2014 lancerede adidas F50 adizero ved navn 'Crazylight', som blandt andet Gareth Bale havde på. Begge støvler var de letteste på markedet dengang de lancerede og begge støvler revolutionerede fodboldstøvle-verden.

Nu gør disse legendariske støvler et comeback. For Unisport og adidas har slået sig sammen og skabt et meget eksklusiv par støvler, der hedder F50 Memory Lane! Tjek støvlerne ud på billederne nedenfor og læs mere om dem bagefter!

Fortsættes nedenfor

Det første spadestik til dette samarbejde blev faktisk allerede taget sidste år. Dengang talte adidas og Unisport sammen om at lave en vanvittig støvle til alle støvle-nørderne derude. Og så spurgte vi os selv: “Hvilke støvler har været de mest revolutionerende i nyere tid?”. F50 adizero Chameleon og F50 adizero Crazylight dukkede op i vores tanker med det samme - vi var simpelthen nødt til at lave noget med de her! Når du har kigget lidt mere på billederne ovenfor, så forstår du hvorfor vi var nødt til det! Og så kan vi gå i detaljen med teknologierne.

Overdelen på adidas F50 Memory Lane er faktisk en overdel der er præcis magen til den overdel, som man kunne finde på F50 adizero fra 2010. Den overdel hedder Sprintskin og er utrolig tynd, fleksibel og en overdel, der faktisk giver dig lidt ekstra greb på bolden. På indersiden af overdelen fra 2010 har vi Sprintweb. Det er et slags skelet til overdelen for at den kan holde sig oppe og ikke faldt sammen, fordi den er så tynd. Derudover giver det også stabilitet og struktur til din fod og støvlen. Støvlen er og var altså så tynd, at Sprintweb er nødvendigt.

Den originale sål fra 2010 hed 'Sprintframe'. Den var også vanvittig tynd og en stor del af grunden til at F50 adizero kunne være så let. Nogle steder var den kun 1 millimeter tynd. Men den havde stadig alt den stivhed, som du skulle bruge for at kunne accelererer ordentligt. En vannvittig sål, men vi har dog valgt at bruge en nyere version på F50 adizero Memory Lane. Her finder vi nemlig sålan, som vi kender den fra X Ghosted +. Den hedder 'Speedframe' og indeholder Carbitex teknologien, som giver dig en meget eksplosiv følelse. Og den har også den 3D-støbte hælstruktur, der yder en stabil pasform og låser din fod selv under eksplosiv acceleration.

Vi er virkelig begejstrede omkring F50 Memory Lane. Og prikken over i'et er, at den skal bæres af Son Heung-Min fra Tottenham og Kadidiatou Diani fra PSG. Disse støvler er helt eksklusive at finde hos Unisport. Og hvis du vil sikre dig er par, så skal du være hurtig. Der er nemlig kun 400 par på verdensplan!

adidas F50 Memory Lane er tilgængelige fra den 3. December kl. 10.00 her hos Unisport. Klik her, når tiden er inde.