UEFA Champions League fodbold | Ny knock-out bold fra adidas

14.02.2020

Skrevet af Lasse

Idag vender UEFA Champions League tilbage! Og med dens tilbagevenden, vil den mest ikoniske og prestigefyldte fodboldturnering blive akkompagneret af en ny bold, som er specieldesignet til knock-out kampene i UCL.

Vi har ventet på det her moment i meget lang tid. Hymnen, der giver os alle gåsehud (ja, du ved vist godt, hvilken en vi snakker om), begynder så småt at spille i stuerne hos de mange fodboldfans og -"eksperter" rundt omkring i verden. Den verdensberømte UEFA Champions League-hymne er fortryllende, og der er ingen tvivl om, at spændingen begynder at stige. Men det er jo ikke alt. Med startskuddet på den afsluttende fase af turneringen, som vi har ventet på i et par måneder nu, følger også en ny fodbold fra adidas fremstillet til netop denne fase. Tjek lige billederne af skønheden forneden, inden vi tager et nærmere kig på den.

Fortsættes nedenfor

Traditionen tro er den nye adidas UEFA Champions League fodbold inspireret af byen, hvor finalen bliver afholdt i slut maj. I år er Istanbul finale-byen, og finalen vil nærmere præcist blive afholdt på Atatürk Stadium. For at gå i helt i dybden, så tager fodbolden denne gang faktisk inspiration fra Bosporus, der er et smalt vandstræde med stor international betydning. Bosporus er lokaliseret i det nordvestlige Tyrkiet og dens vigtige betydning kommer sig af, at den skaber skillevejen mellem Europa og Asien, og derfor også deler Tyrkiet i en europæisk- og asiatisk del. Hvis du går helt tæt på, finder du altså en bølget, blålig farve på bolden, der skal symbolisere vandstrædet.

Apropos farverne, så får man følelsen af, at der er blevet tænkt ud af boksen og holdet bag virkelig har været kreative i deres proces omkring designet af bolden. Farverne er overvældende flotte, indeholdende nuancer som man formodentlig oplever ved en solnedgang over Bosporus. Med de sidste pink stråler fra solen og en blå himmel, der så småt begynder at smelte sammen med havets blå, symboliserer CL-bolden et land og en by, der kan forene to verdensdele omkring én ting - kærligheden til fodbolden. Nu giver den lilla-agtige og blålige farve uden tvivl god mening (godt lavet, adi).

Og nu til adidas CL-boldens kendetegn - stjernerne. Som altid er de hvide med det velkendte Champions League stjernebold-logo placeret i midten. Men denne gang overlapper ydrepunkterne af stjernerne i stedet for bare lige at røre ved enden - muligvis for at øge formens holdbarhed.

Med stor symbolisme bag designet af bolden, må vi sige, at adidas har gjort det igen og de har tydeligvis været reflekteret og tænkt sig at skulle tage denne bold til det næste niveau.

Vi kan i hvertfald ikke vente til, at UCL bliver sparket igang. Og med den nye knock-out bold, bliver det utroligt spændende at se hvad det ender med!


Køb den officielle UEFA Champions League kampbold her