Et powerhouse collab | Mød den nye Jordan x Paris Saint-Germain kollektion

13.09.2018

Skrevet af Zlatko

Det amerikanske basketball og lifestyle-brand, Jordan, har i dag offentliggjort deres collab med de franske mestre, Paris Saint-Germain. Du kan få alt fra støvler til trøjer, sneakers, trænings- og lifestyle-udstyr. Udforsk den fulde Jordan x Paris Saint-Germain kollektion her.

13.09.2018 er en vild dag i mode- og fodboldverdenen. En af frontløberne i både sports- og modebranchen, Jordan, har etableret et samarbejdet med det måske mest hyped hold i verden: Paris Saint-Germain.

Samarbejdet mellem de to parter har udformet sig til en vild kollektion, der både indeholder performance- og lifestyle-produkter, hvilket inkluderer to speciel edition Champions League-kamptrøjer, fodtøj og beklædning. Kamptrøjerne er lavet ud fra Nike Vaporknit Match designet og indeholder en clean sort og hvidt colourway med røde detaljer, som bliver brugt som klubbens 3.- og 4. trøje. Målmandstrøjen kommer i en fuld infrarød farve, hvilket er en hyldest til Jordan-brandets originale farve. Ligesom kamptøjet, så indeholder lifestyle-udstyret, der blandt andet har hættetrøjer, Paris basketballtrøje, jakker og meget mere, også et rent sort og hvidt design.

“We’re excited to unite these two passionate communities by putting the Jumpman on the chest of Paris Saint-Germain to continue fueling the energy for sport and style globally,” - Jordan.

Jordan x Paris Saint-Germain Air Jordan 5

Jordan x Paris Saint-Germain kollektionen byder også på en ny Air Jordan 5-sneaker. Den ultra populære sneaker ramte hylderne for første gang tilbage i 1990. Den nye Air Jordan 5 holder stadig fast i de traditionelle mesh-paneler på siden, som man også så på forgængerne, hvilket dengang gav sneakeren et modigt look. Derudover er det første gang, at en signatur Jordan-sneaker får en gennemsigtig hæl. Tinker Hatfield brugte krigsfly fra 2. verdenskrig som inspiration, og implementeret de velkendte “hajtænder” fra flyene på sneakerens design.

“In the United States, if you hear Jordan you probably think it’s a basketball or hip-hop event. No, in Paris right away ‘it’s Jordan’ — it’s not just for basketball players or the hip-hop community,” sagde Laurent Nicolas Bourgeois, som er en del af dansegruppen Les Twins, sammen med sin tvilling Larry Nicolas. “We are one of the biggest fans of Jordan in the world. We are super fans.”

Siden 1990 er Michael Jordans femte signatur-sneaker blevet re-released i mange udgaver, og de har eventuelt valgt netop denne sneaker til kollektionen fordi Neymar Jr. er helt forelsket i dem. Men bare rolig Neymar, det er vi også! Jordans er et generelt fænomen, der startede med at være basketballsko, og som nu er gået hen og blevet en modeting, der også repræsenter et helt community. Med denne kollektion bliver du helt klart en del af hip-hop-familien.

Jordan = fodbold?

Men vent lige et øjeblik! Er Jordan ikke et basketball-brand? Hvad har de at gøre med Champions League og fodboldstøvler? Det virker måske sjovt og lidt underligt, men det hele giver faktisk mening. Historien bag Jumpman og fodbold startede tilbage med Neymar x Jordan samarbejdet i 2015. Men nu har Nike valgt at kombinere fodbold og basketball, som må være de to største lifestyle og performance-brands, til en stor og vild kollektion, der bringer Jordan endnu tættere på fodbold. Derudover er PSG et af de hotteste navne i fodboldverdenen lige nu, og specielt når de har Neymar Jr. og Mbappé på holdet og ved at kombinere dem med en af Nikes største og mest hyped brands er det en no-brainer.

“I can’t wait to see PSG and my guy Neymar rocking the Jumpman. Every time I visit Paris, I feel like there’s more energy for Jordan in the city. Putting the Jumpman on PSG is going to take it to another level,” sagde NBA All-Star og Jordan Brand Family medlemmet Jimmy Butler omkring Jordan x PSG samarbejdet.

Vi er helt enige med Butler i den her. Samarbejdet mellem Paris Saint-Germain og Jordan-brandet reflekterer den ambitiøse side, som begge brands har, og kombinerer dette til at skabe stil, performance og innovation. Det bliver helt vildt at se Neymar Jr., Mbappé og Co. spille kampe i Champions League i disse trøjer og støvler.

Jordan x Paris Saint-Germain Nike Mercurial Vapor & PhantomVSN

Som du kan se på billederne for oven, er både Mercurial Vapor og PhantomVSN-støvlerne lavet i et sort og hvidt design med samme look som trøjerne. Dog bliver den røde farve også brugt, hvilket er den velkendte Jordan-farve, og farven rød giver sig også til kende på kamptrøjerne. Derudover bliver der lavet en lille twist på logoerne, og man vil kunne se det ikoniske Jumpman-logo i selve Paris Saint-Germain-logoet.

Man kan ikke sige noget til at støvlerne ser fede ud. Udover den nye colourway og Jordan-logoet på hælen, er støvlerne mere eller mindre det samme, når det kommer til teknologi – bortset fra at Vapor 12 Elite er lavet ud fra en Flyknit-overdel, som pakker din fod ind, og også med Speedribs indarbejdet i sig, som giver dig et bedre greb i bolden. Derudover får du også den anatomiske sål, der giver dig følelse i at være ét med støvlen. Støvlen kommer også med en solid silikone NikeSKIN coating, som gør at støvlens coating ikke ryger af, som man ser på de nuværende Vapor-støvler. Selvom støvlen muligvis føles en tand stivere, så er det ikke noget, mange vil lægge mærke til. Jeg må også bare sige, hvor vild jeg er med Vapor 12 Elite nærmest er perfekt kopi af Flyknit Ultra Fire edition – hvis du missede den, så skal du være på tæerne, hvis du skal have et par af de nye Vapor 12 Jordan x PSG.

PhantomVSN er lavet med et intern Quadfit mesh sok, der giver en bedre pasform og støtte, mens et supertyndt og fleksibelt Flyknit-overdel giver komfort og den mikro teksturerede silicone coating giver dig det bedst mulige touch på bolden.

PSG debuterer den nye Jordan-kamptrøje d. 18. september i deres Champions League kamp mod Liverpool. Du kan allerede sikre dig kollektionen fra d. 14. september lige her hos Unisport.