Top 5 Målmandstrøje | Se de vildeste VM-trøjer

12.06.2018

Skrevet af Zlatko

Målmændene spiller en vigtig rolle for ethvert hold. Derfor, får de deres egen unikke målmandstrøje, så man kan skelne mellem dem og markspillerne. Dog var trøjerne i 90’ern taget til et helt nyt niveau, hvilket gjorde at vi bare måtte lave denne Top 5.

5 – Dražen Ladić

Ladić er måske Kroatiens bedste målmand nogensinde. Han spillede 59 gange for det kroatiske landshold, og fik sin VM-debut i 1998. Dette var dog bare ikke en almindelig debut! Han havde en fantastisk slutrunde, hvilket bidrog til at Kroatien tog tredjepladsen ved slutrunden. Dog spillede Ladić i en klassisk 90’er trøje, som havde samme design som markspillerne, dog med hvide og sorte firkanter i stedet for røde og hvide. Derudover, så havde trøjen det ikoniske Lotto-logo på kraven. Sikke en målmand og trøje.

4 – Thomas Ravelli

Den svenske målmand har andenpladsen for flest landsholdskampe på det svenske landshold. Han har i alt spillet 143 kampe, og var en af årsagerne til at Sverige fik bronze ved 1994-slutrnden. I hans farverige adidas-målmandstrøje, redede han det sidste spark i straffesparkskonkurrencen. Dette sikrede Sverige tredjepladsen ved VM i 1994, og fjerdepladsen på vores Top 5.

3 - Claudio Taffarel

Når man tænker på Brasilien, så er det ikke målmændene man kommer i tanke om. Dog er Claudio Taffarel muligvis den bedste målmand, som Brasilien nogensinde har haft. Med hans brasiliansk inspireret målmandstrøje sikrer han tredjepladsen på vores Top 5. Nu når vi snakker om tredjepladsen, så blev Taffarel kåret som den tredje bedste målmand i 1991 og 1994. Han sikrede også Brasilien VM-finalen ved, at redde straffesparket mod Holland i semifinalen.

2 - Yoshikatsu Kawaguchi

Der er bogstavelig talt gået ild i Yoshikatsu Kawaguchis målmandssæt. Han deltog i 1998 VM-slutrunden i Frankrig sammen med det japanske landshold. De var dog ikke kendt for at nå langt i slutrunden, men mere for Kawaguchi’s Asics målmandssæt. Oversized og i fuld ild tager Kawaguchi andenpladsen over de bedste målmandstrøje i VM-historien.

1 - Jorge Campos

Jeg kan ikke sige, om Jorge Campos var mest kendt for hans vildskab som målmand eller sit målmandstøj. En ting er sikkert, du vil aldrig glemme denne målmandstrøje, når du har set en gang. Måske har Umbro bare taget en masse farver og smidt det på trøjen og tænkt, dette ser meget godt ud, eller om de har en historie bag trøjen. Den vilde kombination af farver, mønstre og manden som har trøjen på, giver Jose Campos førstepladsen på vores liste.

Det er ærgerligt at se, at målmandstrøjer bliver mere og mere neutrale med tiden. Jeg håber at producenterne går tilbage i tiden en dag, og laver disse vilde målmandstrøjer til fremtidige VM-slutrunder.