Top 5 VM-redninger | Fodboldens rigtige helte

14.06.2018

Skrevet af Zlatko

Ofte er det målmanden der redder dagen, og dette kræver overblik, kølighed og at være modig. Vi har samlet vores Top 5 VM-redninger for at se nogle af de bedste redninger nogensinde, lavet af de bedste målmænd i verden.

5 - Oliver Kahn mod Irland i 2002

En ting er at lave en vild redning, noget andet er at vinde prisen som bedste spiller ved et VM, og endda hvis man er den eneste målmand, der har gjort dette. Udover at være den bedste spiller ved VM-slutrunden i 2002, så lavede han også mange vilde redninger så som i kampen mod Irland. Efter et hovedstød stod Damian Duff helt fri med Kahn. Men vi kender alle Kahn, han er definitionen på frygtløs, og i et hoppede han ud mod Duff og reddede bolden.

4 - Iker Casillas mod Holland i 2010

Kan du komme i tanke om en bedre følelse for en målmand, end at redde ens hold i en VM-finale? Jeg kan næppe komme i tanke på noget bedre, og dette var noget legenden Iker Casillas gjorde for Spanien i VM-slutrunden i 2010, hvor de mødte Holland. Efter en times spil fik Arjen Robben en friløber, og dette er et perfekt eksempel på, hvor vigtigt kølighed og overblik er for en målmand. Casillas lokker Robben til at lave det første træk ved, at læne sig en smule til venstre, i håb om at få Robben til at skyde til højre. Dette gør Robben og i det samme øjeblik stikker Casillas foden ud og redder bolden og VM-finalen.

3 - Toni Turek mod Ungarn i 1954

Tyskland er kendt for at producere nogle af de bedste målmænd i verden, som oftest også laver de bedst redninger nogensinde. Dette gør sig også gældende for Toni Turek, der med sin redning mod Ungarn i 1954 får tredje pladsen på listen. Jeg tror ingen var i tvivl om at bolden var på vej ind i målet, også når man ser videoen i dag. Men Turek havde andre tanker, og på en eller anden måde formår han at redde skuddet. Prøv at tjek videoen ud og gå ikke glip af redningen.

2 - Kossi Agassa mod Frankrig i 2006

Hvis man laver en vild redning, er det specielt. Men laver man tre redninger i streg er det exceptionelt keeper arbejde. Kossi Agassa viste dette mod Frankrig i 2006, hvor han først stoppede et langskud, og dernæst et skud på tæt hold fra David Trezeguet, for så at stoppe bolden på linjen. Dette er et perfekt eksempel på fantastisk målmands arbejde. For at se redningen skal du springe frem til det 36. sekund i videoen.

1 - Gordon Banks mod Brasilien i 1970

Denne redning må helt klart være den mest ikoniske redning i VM-historien. Pelé hopper højest på et indlæg og header bolden mod mål. Gordon Banks var fanget lidt forket i feltet grundet indlægget, og skulle lave noget arbejde for at nå tilbage til målet, og dette er årsagen til at redningen er på førstepladsen. Ingen havde forestillet sig, at Banks ville nå tilbage i tide og tippe bolden væk fra målet. Mange anser denne redning som den bedste nogensinde. Men er du enig i dette?