Kaizer Chiefs

Kaizer Chiefs er et Sydafrikansk hold som til dagligt spiller i Soweto, Johannesburg. Kaizer Chiefs bliver kaldt for Amakhosi, hvilket betyder lords eller chiefs på Zulu, de går også under et navnet “Phefeni Glamour Boys”. Deres hjemmebane er den kendte FNB Stadium, som også lagde tæppe til VM finalen i 2010. Kaizer Chiefs er anset som værende det mest succesfulde hold Sydafrika, dette bliver understreget af deres fanskare hvor de har ca. 20 mio fans tilsammen i Sydafrika og nabolandene.

Når man siger Kaizer Chiefs, så kan man ikke undgå at sige Orlando Pirates. Pirates er deres største rivaler som også har hjemmebane i Soweto. Pirates var netop et hold som Kaizer Chiefs grundlæggeren Kaizer Motaung spillede for i sin karriere. Soweto derbyen er en af de største kampe i sydafrikansk fodbold og netop denne kamp tiltrækker flere tusinde tilskuere til kampene, hvilket man ikke ser i nogle af de andre kampe i .

Mange store Sydafrikanske spillere har båret den gule Kaizer Cheifs trøje. Spillere som Doctor Khumalo, Marks Maponyane og Tshabalala har alle spillet eller spiller stadig i klubben. Så er du en fan af Phefeni Glamour Boys, hvorfor så ikke købe din nye trøje lige her hos Unisport. Vi tilbyder tryk på trøjer, så du kan få din yndlings Chief spiller på ryggen, eller endda dit eget navn og nummer.