Nike ændrer målmands-gamet | Tag et nærmere kig på de nye Mercurial Touch Elite

11.04.2018

Skrevet af Zlatko

Målmænd og målmandshandsker bliver ofte overset, og dette er noget som Nike gerne vil lave om på! Dette er noget de bestemt gør ved deres introduktion af den nye Nike Mercurial Touch Elite. Man kan endda sige, at de ændrer hele målmands-gamet. Er du stadig lige så hyped, som første gang du så handskerne? Så lad os gå i dybden, og tage et nærmere kig på den stropløse målmandshandske.

Mange af os fra Unisport HQ’et troede ikke vores egne øjne, da Nike introducerede denne nye målmandshandske. Mange af os kan stadig ikke helt forstå, at den også snart bliver sat til salg! Det er en hel ny målmandshandske, som er lavet med nogle teknologier som aldrig er set før. Dette gør os mere end sikre på, at denne stropløse handske vil omdefinere hvad målmænd er og vil blive til i fremtiden!

Fodboldstøvler og beklædning er igennem de sidste 20 år blevet opdateret og fået nyt design. Dog er målmændene og deres handsker blevet glemt. Dette er noget Nike gerne vil lave om på, og derfor har de lavet en handske som aldrig er set før, og samtidig sætter målmændene i rampelyset. Nike har taget alle de ting som en ”handske burde have” og kombineret det med den viden som de har fra andre handsker, som de har lavet til surfing, baseball, American football og golf. Dette giver en målmandshandske, som har fået fjernet alt det den ikke har brug for i moderne fodbold.

Glem alt om stroppe, klodset polstring, mange komponenter og lignende. Nike Mercurial Touch Elite har ingen af ovenstående ting, og dette giver et mere minimalistisk design. Det er dog stadig en målmandshandske som er pakket med innovationer. Handsken er lavet med en såkaldt high-grip håndflade, som også har Nikes ACC (All Conditions Control). Håndfladen støtter når du skal redde bolden, og når du skal distribuere bolden ud til dine medspillere. Dette gør det nemmere for dig at kontrollere bolden og i forskellige vejrforhold takket være ACC. Den mest iøjnefaldende ændring er helt klart, at stroppen er blevet fjernt ved håndleddet, og Nike har tilføjet en såkaldt flexible wrist cuff. Denne wrist cuff er forlænget, i forhold til den traditionelle målmandshandske, og går helt ned til underarmen, hvilket giver en øget bevægelighed og komfort.

Fortsættes nedenfor.

Kigger man på handsken, så kan den godt virke lidt skrøbelig, og du begynder måske at tænke ”Hvor er beskyttelsen”. Nike har implementeret nogle Punch prints på tredje og fjerde kno, som sidder tæt på hånden, hvilket laver en barriere der giver en beskyttelse. Dog så tilføjer disse Punc prints også kraft når du bokser bolden du af feltet.

Nike har lavet et minimalistisk design og fjernet en del traditionel tankegang for at kunne lave dette unikke udseende og pasform. Handsken har fået fjernet op til 66% af komponenter, som man har set på tidligere handsker. Dette betyder at man ikke længer bruger polstring på baghånden, og dette gør handsken 33% lettere og 47% tyndere.

Få fingerne i dit helt eget par Nike Mercurial Touch Elite eller en af vores mange Nike målmandshandsker