3 tricks til forsvarsspilleren fra Prodefending.com

02.03.2018

Skrevet af Zlatko

Her hos Unisport har vi fået ny samarbejdspartner, og dette er i form af Prodefending.com. Kunne du tænke dig at styrke dit forsvarsspil, og lære fra nogle af de mere erfarne og tidligere professionelle forsvarsspillere fra Danmark? Så har Kris Stadsgaard og Prodefending.com noget til dig!

Unisport, PUMA og Pro Defending har indgået et længerevarende samarbejde, og du kan nu bestille alt dit tøj, som du skal bruge, når du skal træne hos Prodefending.com. Har du endnu ikke hørt om Pro Defending, og ved du ikke hvad de foretager sig? Så er det på tide, at du får læst lidt op på det!

Pro Defending er specialister inden for forsvarsspil og har et kompetent og erfarent hold, hvor du eller dit hold kan få træning og råd af bl.a. Kris Stadsgaard, Anders Nielsen, Morten Koch og Thomas Gaardsøe. Spillere som har erfaring med forsvarsspillet i både Danmark og Superligaen, men også fra udlandsophold fra bl.a. La Liga, Eerste Divisie, Serie A og Premier League.

Forsvarsspillet går oftest i glemmebogen, når det kommer til træning og taktik. Men det er oftest de spillere, som sørger for stabilitet og holder skansen i de afgørende sekunder af en kamp. Dette er noget, som Pro Defending ønsker at gøre op med, og derfor tilbyder de alt fra individuel træning til kampanalyser, fodboldskole, holdtræning og meget mere, så du kan styrke dit forsvarsspil og udvikle dine defensive kompetencer.

Vi har fået 3 øvelser fra Pro Defending, som de bruger til deres træninger, og som kan hjælpe dig med at blive en bedre forsvarsspiller.

1. Elastikken:

Øvelsen fokuserer på bevægelse og koordinering mellem de 4 bagerste i forsvarskæden. Formålet er at kunne have en kæde på fire mænd, som arbejder sammen, med henblik på at kunne lukke ned for gennembrudspasninger og presse mostanderen til at lave ”udenomspasninger”, der er mindre farlige. Fokusset i øvelsen er at få forsvarskæden til at hænge sammen og arbejde som om, de hang sammen i en elastik. Så hvis den ene spiller presser en modstander, så agerer resten af kæden og bliver enten brede eller smalle.

Et tip med på vejen er, at de to midterste forsvarsspiller skal forsøge at tvinge modstanderen til at bruge sit svage ben. Hvor de to yderste skal presse modstanderen til at bevæge sig ud af i banen.

2. Ramos-øvelsen:

Denne øvelse træner flere forsvarsaspekter på én gang og er delt op i sektioner. Man starter ud i en stige, hvor man med hurtige fødder træner sin accelerationsevne og vanen i at bruge armene, når man forsvarer. Når stigen er gjort færdig, så går man direkte over i en kegleøvelse, hvor fokusset igen er på hurtige fødder samt evnen til at bruge sin yderste arm, når man vender keglen. Dette skal virke som om, man dækker en direkte modstander op. Dette gentages, indtil keglebanen er overstået.

Derudover kan man bygge videre på denne øvele, så man løber i andre baner og sidelæns, så man lærer at holde øje med spillet, og så man naturligt kan finde ud af, hvornår man skal gribe ind og bryde en kontra eller et angreb.

3. Alt-i-én øvelsen:

Som navnet indikerer, så går øvelsen ud på at øve det hele på én gang. Den træner kampsituationer, hvor man som 2 midtstoppere skal dække op for 2 angribere. De 2 angribere samarbejder med 2 centrale midtbanespillere, 2 backs og 2 kanter om at få bolden i feltet og score. Mens bolden er i omløb, skal midtstopperne fokusere på deres positionering i forhold til, hvor deres direkte angribere er. Man skal tænke på den rette kroppositionering ift. den optimale clearing, at dække spillere ud fra stolperne, at have fysisk kontakt med angriberne både før og inden indlægget, samt at de skubber op i banen efter bolden er clearet, så angriberne tvinges til at komme ud af offsiden.

Man kan som i forrige øvelse bygge videre på dette, så man tilføjer flere angriber og arbejder i undertal, så der er fokus på zoner og meget andet.

Lyder dette som noget for dig, og er din lyst til at lære mere vækket, så tjek Pro Defendings side ud her "www.prodefending.com" og læs mere omkring deres tilbud. Unisport er Pro Defendings officielle leverandør af tøj, og skal du til en træningspas med dem, så find tøjet du skal bruge lige her: https://www.unisport.dk/prodefending

Vil du også gerne være samarbejdspartner med Unisport? Så læs mere lige her.

Ellers kan du kontakte vores Team Sport afdeling på: teamsport@unisport.dk eller på telefon nr.: 3325 0803