Nike Flyknit Ultra udgivet | Vanvittigt limiterede støvler fremstillet i Montebelluna, Italien

04.09.2017

Skrevet af Claus

Den bedst bevarede hemmelighed fra et hvilket som helst fodbold brand, kan meget vel give os et indblik i fremtiden. Mød de helt nye Nike Flyknit Ultra fodboldstøvler som tager vævede fodboldstøvler til et helt nyt niveau.

Tidligere har Nike lanceret unikke støvler, som giver os et smugkig på hvad der kommer i fremtiden. Med denne lancering afslører de nok til at folk bliver meget spændte, men aldrig så meget at du kan håbe på at gætte, hvad de har af planer. Med VM under et år væk og det at det er meget længe siden at Nike fuldstændig har ændret på deres fodboldstøvler, så tror jeg at denne meget Limited Edition Flyknit Ultra udgivelse kunne være et tidligt indblik i hvad vi kan forvente os til næste forår. Perfomance er altid Nike tænker på først og fremmest i deres designs, så denne støvle kan meget vel være en fremvisning af deres innovative styrke.

 

Den nye Nike Flyknit Ultra er lavet som en del af Mercurial kollektionen og hvis du ser på vores billeder i galleriet nedenfor og tænker at denne nye støvle egentlig bare er en low-cut Superfly eller en Flyknit Vapor, så forstår jeg dig ærlig talt godt. Du ville tage fejl, men jeg forstår dig. Der er sket en hel del og teknologisk set er konstruktion meget ulig Mercurial støvlerne vi kender i dag. Tænk ikke på den som en Mercurial og tænk ikke på den som en ny kollektion, men se den i stedet som et interessant kig ind i hvad der kommer fra Mercurial støvlerne i fremtiden. Kom med her, mens vi guider dig igennem de nye støvler, som Nike har skabt i et begrænset antal på deres Montebelluna fabrik i Italien.

Du kan forsøge at sikre dig dit par af Nike Flyknit Ultra fodboldstøvlerne den 7. september. Skriv dig op her og maksimer dine chancer. Vær klar kl. 9 på torsdag.

Fortsættes nedenfor.

Med et navn som "Flyknit Ultra" tror jeg ikke der er grund til at fortælle dig hvilket materiale støvlens overdel er lavet af, fordi de er, selvfølgelig, fremstillet af et enkelt stykke af vævet Nike Flyknit. Støvlen er baseret på den seneste Mercurial og indeholder Flywire for øget lockdown. Igen, så forstår jeg dig godt, hvis det gør at du synes Flyknit Ultra lyder meget som en Superfly, der har fået sin Dynamic Fit Collar af, men bær over med mig, fordi du behøver nemlig kun mærke overdelen en gang for at forstå, at det er noget helt anderledes.

Det Flyknit der er brugt på Flyknit Ultra er vævet meget, meget tættere end tidligere og det har gjort en stor forskel i måden det føles. Den nye støvle føles meget blødere, men fitter stadig meget tættere og det har givet Nike mulighed for at lave overdelen meget tyndere. Det forbedrede stof er naturligvis en god opdatering; men det er stadig ikke højdepunktet på overdelen.

Aspekt er, at Nike virkelig har lavet nogle seriøse ændringer på silikone belægningen som Nike giver alle deres vævede fodboldstøvler. På Mercurial Superfly dækker denne silikone belægning hele overdelen undtagens pløsen, men på Flyknit Ultra har Nike tilføjet denne belægning i et mere gradvist skift. Det betyder at stoffet er mere stift og mere støttende, tættere på sålen, men som du bevæger dig højere op på overdelen er materialet belagt med et gradvist tyndere og tyndere lag for mere fleksibilitet.

Til sidst er en anden funktion som involverer silikone belægningen og som også adskiller Flyknit overdelen fra Superfly'en vi kender er de såkaldte SpeedRibs. Det er faktisk ikke bekræftet endnu, men vi har hørt rygter om at på nogle dele af Flyknit Ultra er garnet behandlet inden de bliver strikket sammen, hvilket tillader Nike at efterlade SpeedRibs'ene frie i stedet for beskyttede af belægningen. Denne process gør de frigjorte SpeedRibs mere hårdføre, hvilket betyder de giver mere grip på bolden. Som jeg sagde, dette er ikke bekræftet endnu, men noget er der uden tvivl blevet gjort anderledes, fordi som Jollter uden tvivl vil nævne i has Play Test (kommer snart på Youtube), så føles den meget mere tekstureret.

For at afrunde den tekniske gennemgang af Nike Flyknit Ultra fodboldstøvlerne har vi også taget et kig på sålen, som er fuldstændig, helt og aldeles identisk med den vi ser på todmodellerne fra Mercurial støvlerne. Ingen forskel overhovedet, men den kommer i en krom farvevariant, som jeg er sikker på vil give masser af opmærksomhed. Bellissimo!!

Støvlerne kommer i to forskellige farvevariant med den du ser i dette blog post, som den mest limiterede af de to. Vores fotografer har allerede haft den anden farvevariant under deres linser og vi vil tage et nærmere kig på triple black designet senere i dag også. De vil blive båret at Eden Hazard og Luca Modric i den kommende periode og det bliver endnu mere interessant at se dem i aktion på banen. Vi kan ikke vente!

Du kan forsøge at sikre dig dit par af Nike Flyknit Ultra fodboldstøvlerne den 7. september. Skriv dig op her og maksimer dine chancer. Vær klar kl. 9 på torsdag.