Nike udgiver 100 par blackouts inden den officielle lancering af Tiempo Legend 7

22.06.2017

Skrevet af Frederik

Dette er nok den første fodboldstøvle i verden af sin slags. Nike har skabt en ultra-limited Nike Tiempo Legend 7 Platinum Black og har bevidst afsløret den forud for lanceringen af støvlen. Der er kun 100 par verden over, som teaser for den kommende støvle.

Den ikke-lancerede teststøvle er lavet i sort for at skjule teknologierne. Men med deres nye innovation vender Nike op og ned på det hele. Den klassiske Nike Tiempo er i færd med at modtage et strejf af moderne genialitet. Og for at lade verden vide det, så har Nike produceret 100 par, der vil blive uddelt til folk, som os hos Unisport, for at vise de teknologiske ændringer, som, vi allerede nu kan afsløre, er mere end blot et par stykker.

Båret af verdens mest dominerende playmakere, inklusiv Andrea Pirlo, Jerome Boateng, Sergio Ramos og Thiago Silva, er Tiempo Legend Nikes støvle til 'det første angreb'. Alting omkring den klassiske læderstøvle er produceret for at understrege det dominerende touch - kombineret med moderne vævning, en revolutionerende lockdown pasform samt letvægtsgreb.

Okay, så hvad er der med den nye Nike Tiempo Legend 7? Den er ikke ligesom de andre Tiempo, du kender. Nikes fokus været på innovative teknologier, der forbedrer og samtidig tager hensyn til spillerens eksisterende kærlighed til støvlen - og ovenikøbet signifikant reducerer støvlens vægt. Det betyder især, at vi i dag kan bekræfte den mangeårige teori om, at Nike tilføjer Flyknit på Tiempo-konstruktionen. Derfor bruger alle fire siloer fra Nike nu Flyknit som en del af deres konstruktion. Dog på helt forskellige måder.

Fortsættes nedenfor.

Med Tiempo-siloen som helhed, men især denne nye Legend 7, samles moderne teknologi og klassisk design. Premiumlæderet er stadigvæk det dominerende aspekt ved støvlen, men med Nike Flyknit vil du nu få bedre dynamisk pasform og forbedret lockdown. Flyknitten gennem midtfoden omsluttes af Flywirekabler, der kan justeres efter præference. Det fleksible øverste lag af Flyknit, henover snuden, hjælper med at give en polstret dækning ovenpå foden. Det vævede materiale hjælper også med, at formen på støvlen bliver holdt fast, som yderligere forbedrer pasformen samt komforten i en støvle, som er 22% lettere end dens forgænger. Masser af gode sager!

“Det hele startede med premiumlæderet, men med Tiempo Legend 7 har vi integreret Nike Flyknit for en mere dynamisk pasform og forbedret lockdown.” - Nike Football Designer Vianney de Montgolfier,

For at forhindre overbelastning af læderet på forfoden har Nike udviklet Fit-Mesh, som gør sin debut på indersiden af Tiempo Legend 7. Fit-Mesh er vævet til at fungere som en kinesisk fingerfælde. Jo mere pres du udøver, jo stærkere vil det holde, og det hjælper med at holde din fod på plads, så læderet ikke behøver det. Med den yderligere stabilitet fra Fit-Mesh er det muligt for Nike at bruge et meget blødere og et syningsløst læder på hele forfoden. Læderet er sammensat med et tyndt lag skum til fordel for touch og kontrol, og der er simpelthen ikke en eneste syning på selve sparkeoverfladen af støvlen. Den overdådige følelse af Nike Tiempo Legend 7 forsætter helt om til hælen, der er polstret på indersiden og samtidig holder foden på plads.

"Der er ikke en eneste syning på støvlens strike zone. Tiempo Legend 7 giver rent læder-til-bold-kontakt."

Fit-Mesh er ikke den eneste teknologi, der debuterer på Tiempo Legend 7. Nike Hyperstability-pladen er nemlig for første gang at se på en støvle. Den er designet til hurtige retningsskifte og hjælper samtidig med at skære 60 gram af støvlens vægt.

Enhver opdatering, så stor som denne, på en fodboldstøvle, der har haft så stor indflydelse på spillet, bliver nødt til at blive set som en kæmpe game-changer! Nu glæder vi os til at se den første colourway, som der ikke kan være lange udsigter til.

Hold øje med den nye colourway – men hvis du bare er helt vild med Tiempo Legend 6, kan du få dit par lige her.