Ingen over - ingen under: adidas ACE 16+ PureControl

31.12.2016

Skrevet af Jonathan

Efter at have været hele vejen igennem vores Top 10, fra nummer 10 til 2, er vi nået frem til den støvle det hele handler om. Unisport kårer fodboldstøvlen uden snørebånd som Årets Fodboldstøvle 2016.

1. adidas ACE16+ PureControl

Det var med en blanding af undren, forbløffelse og vaskeægte hype at vi modtog adidas nyeste innovation tilbage i starten af året. En fodboldstøvle uden snørebånd – hvordan skulle det nogensinde kunne fungere?

Det blev dog hurtigt klart for os at det her hverken var en joke eller desperat forsøg på at gøre noget uventet. adidas ACE 16+ PureControl har gennem hele året, gang på gang bevist at fremtiden allerede er kommet i 2016.

Det ville være nemt at argumentere for at adidas egentlig bare har formået at lave et rigtig godt mediestunt med PureControl. Se bare på det line-up af spillere, som de har fået ind under PureControl siloen: Paul Pogba, Mesut Özil, Ivan Rakitic, Juan Mata og Dele Alli. Alle spillere fra det absolut øverste niveau af hierarkiet. Og nej, det gør bestemt ikke nogen skade at PureControl har sådan en liste at trække på. Men sandheden er også at en fodboldstøvle ikke kan gemme sig bag markedsføring. På et eller andet tidspunkt, vil os som spiller i støvlerne opdage, hvis fodboldstøvlerne ikke leverer som forventet.

Se listen fra 10-2 lige her.

Med PureControl har adidas simpelthen formået at levere på alle parametre. Støvlen har ikke skuffet, hvilket den meget nemt kunne have gjort. I stedet har adidas formået at gøre deres hjemmearbejde godt og grundigt, før de tog skridtet og lancerede støvlen. Hele konstruktionen fra Primeknit overdelen, til Tech-Fit Collar’en over til den snørebåndsløse pløs har vist sig at være en kombination der holder.

ACE16+ PureControl er allerede blevet til en 17+ version, som blev præsenteret tilbage i november måned. Dermed er adidas allerede trådt ind i det nye år med en ny generation af ACE siloen. Om den kan holde PureControl på toppen til næste år bliver nok en udfordring, men nu er barren i hvert fald sat for de andre brands til at levere deres bud.

Du kan gå shop-amok i vores Januarudsalg lige her.