Lær alt hvad der er værd at vide om den nye Magista Obra 2

12.07.2016

Skrevet af Jonathan

Den teknologiske udvikling af fodboldstøvler når konstant nye højder. Nike er i særdeleshed et brand der lever efter mantraet om at deres næste støvle er deres mest avancerede. Nu har vi så fået indsigt i den støvle. Nike har nemlig lanceret Magista Obra 2. Spænd selen, for der er sket en hel del!

Nike Magista Obra var fodboldstøvlen der startede hele fodboldrevolution. Det var tilbage i 2014 at Nike for første gang introducerede Flyknit til fodboldverdenen og de har ikke set sig tilbage siden. Nu har designerne bag ”Swoosh” brandet så taget Magista Obra og dets teknologier til næste niveau med 2. generation af støvlen. Og særligt Flyknit overdelen bryder med status quo. Nike har nemlig kigget ind i hele udviklingsprocessen og nytænkt, hvordan fodboldstøvlen skal laves.

Netop derfor var ambitionen for Phil Woodman, Lead Designer, heller ikke at tænke på, hvordan Magista kunne opgraderes som fodboldstøvle, men nærmere at forestille sig hvordan foden ville se ud, hvis den var blevet skabt med formålet at spille fodbold. Første skridt på vejen mod at give fodboldspillere den stærkeste sensation af at være ét med støvlen, var at udvikle Flyknit overdelen. At designe en bold-til-hjerne interaktion frem for en bold-til-fod-til-hjerne var helt afgørende for udviklingen.

Phil Woodman fandt hurtigt ud af at ”Sanselig amplifikation” blev et nøgleord i denne sammenhæng. For via forskning på deres kendte Sport Research Lab, kunne Nike finde frem til de områder på foden som er mest følsomme og hvor kontakten med bolden er mest optimal. Kombineret med detaljeret viden om, hvor fodboldspillere rører bolden oftest, gav det designerne muligheden for at arbejde på og designe et helt unikt 3D print på overdelen, som kunne matche det netop opdagede ”heat map”.

Hvis du vil sikre dig et par Nike Magista Obra 2 som en af de første, så finder du dem lige her. Tilgængelige nu!

Nikes udvikling af Flyknit er blevet så avanceret at de nu er i stand til at udvikle en tekstureret overdel, som arbejder direkte sammen med de sanselige data, som Nike har samlet sammen gennem deres forskning. Det kommer i særdeleshed til sin ret når man ser på, hvordan Nike visuelt har designet Magista Obra 2, med et decideret ”heat map” på både inder- og yderside.

Og når vi snakker om, hvor avanceret Nikes Flyknit er blevet, så skal du bare se på den nye Magista Obra. Nike har nemlig formået at lave overdelen uden nogen tilføjede elementer. Den teksturerede overdel er således intet andet end Flyknit og det hjælper kun til at styrke den barfodet sensation. På indersiden af støvlen har man valgt at tilføje nogle få beskyttende elementer, for at sikre større komfort når du løber rundt i dem.

“This is the next step in the application of Nike Flyknit. The pixel precision of Flyknit makes it possible for us to create dimension without adding weight or overlays. We used to build texture atop the upper, now the upper itself is textured.” - Phil Woodman,

Vender vi støvlerne på hovedet vil du bemærke at knopsystemet også har ændret sig. Og mens intet skal tages væk fra 1. generation af Magista, for det var og stadig er en virkelig god fodboldstøvle, så ligger der en del mere forskning bag den nye generation af knopsystemet. Nike har nemlig benyttet sig af samme ”Finite Element Analysis” som de benyttede ved Superfly V. Denne teknologi tillader Nike at spore, hvilket afsætningsmønster forskellige typer af spillere har. På den måde har man været i stand til at finde ud af, hvordan og hvor knopperne skal placeres for at optimere Magista spillernes bevægelse.

Nike har altså testet sig frem til at disse semi-koniske og kantede knopper er den mest optimale konfiguration for spillertyper som Götze, Matuidi, Iniesta m.fl.

“This boot makes a traditional conical pattern seem like black and white television. Players noticed the difference right away and responded very well to it.”

Men der er mere endnu. For omkring ankel- og hælområdet er der også sket en del. Om end ikke lige så tydeligt, så har Nike nemlig skiftet den eksterne hælkappe fra 1. generation ud med en intern af slagsen. Det er ikke nogen hemmelighed at Nike kæmpede med nogle udfordringer om lockdown i 1. generation, som blandt andet resulterede i vabler omkring akillessenen. Det skulle dog være fikset nu, med en intern hælkappe, som utvivlsomt virker noget mere behagelig.

Og for at støtte op om lockdown delen, som unægtelig er en af de vigtigste ting ved fodboldstøvler i dag, så har Nike redesignet deres Dynamic Fit Collar. Den sidder nu langt mere tæt om anklen og så har man designet den, så den passer anatomisk korrekt til anklens konturer.

En innovation som denne nye Magista Obra 2 fortjener selvfølgelig al den spalteplads den skal bruge, og det blev til en hel del i denne om gang. Jeg håber at du føler at du er blevet fyldt helt op til randen med information. Så har jeg i hvert fald gjort mit arbejde godt nok. Og hvis ikke, så skal du ikke fortvivle, for vi har selvfølgelig også en review af støvlerne lige på trapperne. Hvis du vil sikre dig at du ikke går glip af den, så kan du abonnere på vores Youtube kanal lige her.

Hvis du vil sikre dig et par Nike Magista Obra 2 som en af de første, så finder du dem lige her. Tilgængelige nu!