PUMA præsenterer King Maradona Super | En hyldest til to uforglemmelige mål

29.06.2016

Skrevet af Jonathan

Diego Maradona var cirka lige så kontroversiel, som han var et boldgeni. Derfor var han et perfekt match til PUMA. Nu genudgiver de støvlerne fra dengang han var på toppen.

Den 22. juni 1986 trådte Diego Maradona ind på græstæppet på Estadio Azteca i Mexico City med et par personaliserede PUMA King fodboldstøvler. Her scorede han to af fodboldhistoriens mest omtalte og uforglemmelige mål. Du skal være virkelig ligeglad med fodbold eller bo ret langt under jorden, hvis du ikke ved hvilke mål jeg taler om. Jeg snakker selvfølgelig om målet, der siden er blevet kåret som Århundredets Mål og det knap så flatterende mål med "Guds hånd".

Målene har siden defineret Maradona, som gal og genial, og det er præcis det der gjorde PUMA og Maradona til et perfekt match. Nu hylder PUMA så deres forhold med den argentinske troldmand ved at relancere en genudgivelse af de originale PUMA King Maradona Super fodboldstøvler, som i øvrigt var håndlavet i Italien. Teknisk vil denne genudgivelse være en præcis kopi af originalen med alle detaljerne, som pløsen, mønsteret og selv syningerne. Dog har PUMA valgt at ændre en smule i den visuelle fremtræden og tilføjet et par grafiske detaljer til støvlen. Personligt synes jeg en ret fed detalje er indlægssålen, hvor Maradonas fantastiske mål er blevet tegnet ind i guld.

Klasse, elegance og lavet til ære for en af de bedste fodboldstøvler der nogensinde har eksisteret. Denne PUMA King Maradona Super er et smukt syn og en god undskyldning til at gense de mål der har fået hele verden til stadig, 30 år senere, at tale om dem. I den kontekst er det egentlig ret kontroversielt at PUMA vælger at bruge "Guds hånd" episoden som inspiration til genudgivelsen. Men det er vel nu engang PUMA i deres bedste forfatning. Lidt kontroversielle skal de jo altid være.

Hvis du vil sikre dig et par af disse PUMA King Maradona Super fodboldstøvler, så kan du købe dem lige her.