GearCare | Guide til pleje af fodboldstøvler, fodboldtrøjer og målmandshandsker

05.03.2021

Skrevet af Jonathan

Det er ekstremt vigtigt at tage god hånd om dit fodboldudstyr, da det kan give dig glæde og værdi for pengene på lang sigt. Unisport giver dig her nogle gode tip til pleje og vedligeholdelse af dine fodboldstøvler, fodboldtrøjer og målmandshandsker.

Vedligeholdelse af fodboldstøvler

Vi bruger mange penge på vores fodboldstøvler, så hvorfor ikke tage ekstra god hånd om dem? Alt afhængig af fodboldstøvlens materiale er der en række gode værktøjer, du kan anvende for at sikre en god og effektiv pleje. Det er blandt andet en blød børste; en hård børste; læder balsam og sko rens.

Se vores støvlepleje produkter her.

Fodboldstøvler i læder

Læder er et naturligt materiale, og derfor bør du som ejeren af et par fodboldstøvler i læder tage ekstra god hånd om dem. Helt generelt, bør man bruge en blød børste mod de mere delikate materialer, som læder og strik.

-Tag en balje med lunkent vand og brug en blød børste til overdelen i læder og en hård børste, som nylon, til ydersålen.

-Brug eventuelt en finere børste, som en gammel tandbørste, til at mere detaljerede områder, syninger etc.

-Tag en blød børste og påfør læder balsam ligeligt på hele læderoverdelen. Lad det sidde og gøre sit arbejde i 12-24 timer. Tør herefter det resterende læderbalsam af med en klud. Denne proces kan gentages én gang i måneden.

-Lad støvlerne tørre naturligt. Brug ikke varmeelementer som radiator, tørretumbler o.l. Du kan evt. bruge avispapir til at fjerne fugten, når de tørrer.

Syntetiske fodboldstøvler

Syntetiske fodboldstøvler kan som regel tåle at blive renset med en hård børste. Men vær forsigtig da en for hård behandling kan skade og svække materialet, der holder fodboldstøvlen sammen.

-Tag en hård børste, for eksempel i nylon, og dyp den i din balje med lunkent vand og begynd derefter at vaske overdelen og ydersålen. Sko rens kan anvendes for bedste resultat.

-Hvis støvlen har noget strikket materiale, som en fodboldstøvle med sok, kan du bruge lunkent vand og sko rens.

-Lad støvlen tørre naturligt.

Fodboldstøvler i strik

Fodboldstøvler i strik har nogle delikate områder, som ligesom læder bør behandles mere forsigtigt.

-Hvis du har en strik fodboldstøvle kan du forsigtigt anvende en hård børste til de områder, der har coating. En hård børste kan bruges til ydersålen. Til de mere delikate områder, kan du bruge en blødere børste, eventuelt med sko rens.

-Lad støvlen tørre naturligt.

Brug ikke FG og SG på kunstgræs. Husk at brug de rigtige støvler til det underlag du spiller på! Læs mere her.

Sådan vasker du din fodboldtrøje

Som fodboldfans kender vi alle den særlige følelse af at tilføje en ny fodboldtrøje til samlingen. Fodboldtrøjer er delikate, og det er derfor vigtigt, at man følger de rigtige instruktioner, sådan at dine favorit trøjer kan stå knivskarpt i længere tid.

Se videoen ovenover eller følg vores anbefalinger forneden til vask af fodboldtrøjer.

- Vask af fodboldtrøjer ved 30 grader anbefales. Hvis den er meget beskidt, kan fodboldtrøjen vaskes ved 40 grader.

- Vask fodboldtrøjen, eller andet fodboldtøj, på vrangen. Det skåner sponsor/spiller print og forlænger fodboldtrøjens levetid.

- Vask fodboldtrøjer og fodboldtøj med lignende farver.

- Lad fodboldtrøjen tørre naturligt.

-Undgå skyllemiddel.

-Pas på med at stryge fodboldtrøjen. Se vaskeinstruktionerne - et strygejern med én prik, indikerer strygning med lav varme. Hvis et symbolet har et kryds over, må den ikke stryges.

Vedligeholdelse af målmandshandsker
- Tag handskerne korrekt af (Hiv ikke i fingerspidserne)
- Rens dem under lunkent vand ved at gnide skidtet af med tommlefingeren.
- Brug et håndklæde til at tørre dem af. Brug ikke varmelementer som radiator e.l.
- Brug evt. handskevask til at rense handskerne.

Du kan finder produkter og tilbehør til målmanden lige her.

Rigtig vedligeholdelse, pleje, vask og brug af dit fodbold- og træningsudstyr er essentielt for du kan få det maksimale ud af levetiden. Specielt målmandshandsker og fodboldtrøjer med tryk på er udsatte for slitage og at trykket falder af, fordi de ikke bliver vasket og renset på den rigtige måde. Se videoerne ovenover og lær mere om hvordan du kan få dit udstyr til at vare længst muligt.