Når brandsene går Super Light

11.04.2016

Skrevet af Jonathan

Det kan godt være at adidas har leveret verdens letteste fodboldstøvle til dato. Men når det kommer til den generelle kamp om letvægtsstøvlen, så har PUMA føretrøjen på lige nu. Spørgsmålet er om kampen er noget værd?

I en lang årrække har mærkerne kæmpet om at levere den letteste fodboldstøvle. Og flere mærker har prøvet at stå øverst på tronen – lige fra Nike til adidas over til PUMA og ja, selv Lotto. I skrivende stund kan adidas bryste sig af at have den letteste fodboldstøvle i verden med deres 99 gram, men når man kigger på det store hele billede så er det PUMA der har været bedst i stand til at levere en kampdygtigt letvægtsstøvle på mindst mulige gram.

Super Light konceptet er en konstruktion som både PUMA og adidas benytter sig hyppigt af. Senest har adidas meldt sig ind i kampen med deres X 15+ SL. Stadigvæk er der dog 100 gram til forskel fra PUMA’s evoSPEED SL, som har en kampvægt på 103 gram.

Nå mærkerne lave en Super Light version af en fodboldstøvle, er det med henblik på at skabe denne illlusion af, at man nærmest ikke har noget på fødderne. Tanken er at jo lettere man føler sig, jo hurtigere føler man sig, og hvis du føler dig hurtigere, så er du sandsynligvis også hurtigere – om det så blot handler om millisekunder.

Du kan finde vores fulde udvalg af fodboldstøvler lige her

Ulempen ved disse SL fodboldstøvler er, at man som regel bliver nødsaget til at gå på kompromis med de holdbare materialer. Det betyder nødvendigvis at disse fodboldstøvler heller ikke holder lige så længe som andre fodboldstøvler. Tanken med disse fodboldstøvler er dog heller ikke at de skal bruges i hver eneste kamp, men til de kampe, hvor du lige skal bruge det ekstra skub til at være den afgørende faktor.

På grund af dette, er mærkerne også langsomt begyndt at gå væk fra at masseproducere letvægtsstøvler. I dag er det faktisk blevet mere passende at kalde dem speedstøvler frem for letvægtsstøvler. Speed handler ikke længere kun om den psykologiske fordel, men i høj grad også om de helt konkrete fordele, som dagens materialer kan tilføre. Ikke desto mindre, holder PUMA stædigt fast i deres SL model og holder derfor stadig liv i letvægtstemaet. Spørgsmålet er så, hvad du er størst fan af? Deciderede letvægtsstøvler eller speedstøvler?