adidas X 15+ SL vs. X 15.1 - Hvad er forskellen?

07.04.2016

Skrevet af Mathias

Siden den blev lanceret sidste torsdag, har ret mange af jer spurgt ind til hvad forskellen på den adidas X 15.1 vi kender er og den nye X 15+ SL. version. Vi hjælper med at svare på jeres spørgsmål her.

Med den nye adidas X 15+ SL er det vigtigt at huske, at støvlen ikke er en ny generation og af den grund ikke nødvendigvis er en teknologisk opgradering. Det er i stedet en anderledes fortolkning af den nuværende X 15 silhouette, hvor adidas gik efter at lave en lidt mere premium version med en mere strømlinet feel til den.

Som med alle støvler, så er det i høj grad et spørgsmål om personlig præference, fordi der er nogle ret nævneværdige ændringer i vigtige områder på den nye adidas X 15+ SL. En af absolut største modifikationer er støvlens støttende X-Cage, som er lavet med et tyndere TPU materiale, hvilket også giver X 15+ SL det unikke gennemsigtige design. Den tyndere X-Cage konstruktion betyder også at adidas X 15+ SL har tabt 9 gram vægt, hvilket ikke er så meget, men stadig betyder adidas kan tillade sig at kalde den en Superlight model.

Endnu en stor forskel på de to støvler er overdelen, som faktisk er min personlige yndlings ændring. X 15+ SL er blevet givet en blødere og mere smidig overdel, hvilket adidas insisterer ikke nødvendigvis forbedrer ens touch, men jeg synes stadig det føles så meget bedre! Det er en stor ændring, men også en positiv modifikation, hvis du spørger mig.

For at give støvlerne en bedre følelse af fastlåst bevægelighed har adidas også remixed støvlens Techfit Collar lidt. Funktionen af den nye Techfit Collar er i essensen den samme som den originale X 15.1, så det er bare et spørgsmål om hvad man selv synes bedst om.

Efter at have haft begge støvler i hånden, så har jeg faktisk selv en ret klar favorit i den nye adidas X 15+ SL, men det betyder langt fra det er den bedste af de to. Karim Benzema skiftede i hvert fald tilbage til X 15.1 i halvlegen under El Clasico, så det kunne godt tyde på han synes bedre om den originale støvle og ikke den nye X 15+ SL.

Hvis du står og ikke kan vælge, så er mit bedste råd at tage udgangspunkt i overdelen, hvor du skal beslutte dig for om du vil have den helt tynde overdel med det skarpeste touch fra adidas X 15.1, eller om du vil have den blødere X 15+ SL forfod.

Hvis du vil have et nyt par X 15 støvler, så har du et svært foran dig. Du finder dem begge lige her.