En skelsættende dag indenfor fodboldstøvler - adidas Ace16+ PureControl

18.01.2016

Skrevet af Mathias

For et par måneder siden vendte adidas fodboldverdenen på hovedet, da de offentliggjorde at de havde udviklet en fodboldstøvle, som var lavet fuldstændig uden snørebånd. Nu kan det tyske brand endelig løfte sløret helt for Ace 16+ PureControl, som er det allernyeste inden for fodboldstøvle teknologi. Hør hvordan de formåede at producere den her.

Fordelene ved at lave en fodboldstøvle uden snørebånd er uden tvivl store og ligesom rigtig mange af adidas’ andre produkter, så kom inspirationen fra de spillere, som de ofte interviewer i deres jagt på de bedste innovationer. Dette er også tilfældet med den nye adidas Ace 16+ PureControl, hvor Ivan Rakitic og især Mesut Özil spillede en rigtig stor rolle.

Mesut Özil, manden som inden du har læst dette blogindlæg færdigt har lavet 2 assists, glæder sig meget til at få chancen for at spille i den nye støvle uden snørebånd, og sagde: ”Hele min karriere har jeg forsøgt at minimere den indflydelse snørebånd har på mit spark og boldkontrol. Jeg afslørede for adidas i 2014, at i omklædningsrummet snører jeg mine støvler indtil flere gange og stopper enderne ned i støvlerne, så de ikke ødelægger mit touch. Da de kom med Laceless støvlen til mig sidste år, var det som om de havde skabt mit drømmeprodukt. Jeg kan ikke vente med at prøve dem på banen.”

Da adidas skulle prøve at finde en måde at lave en fodboldstøvle uden snørebånd og maximere den tætte boldkontakt, så var der kun et oplagt materiale at bruge til støvlens overdel og det var Primeknit. I det sidste år er Primeknit blevet en kæmpestor del af adidas fodboldstøvler og det er der intet at sige til, fordi måden det smyger sig om foden og tilbyder den perfekte blanding mellem touch og komfort er uden sidestykke.

Primeknitten er blevet belagt med et yderst tyndt 3D lag, som adidas har formet og lavet om til specielle knit-zones. Meget ligesom andre adidas Primeknit fodboldstøvler, giver dette forøget friktion mellem støvlen og bolden, hvilket leder til forbedret boldkontrol – Specielt i våde vejrforhold.

Selvom alt dette naturligvis er rigtig godt, så ville en Primeknit overdel ikke fungere uden snørebånd, hvis ikke der var en måde at yde støtte til foden samtidig. For at sørge for den kontrollerende spiller kan bosse spillet helt, har adidas givet Ace 16+ PureControl et indbygget vævet støttesystem, som ankrer foden på plads. Dette er ikke en teknik eller teknologi du ser ved første øjekast, men den er helt essentiel til støvlens succes.

adidas Ace 16+ PureControl er lige nu eksklusivt tilgængelig hos Unisport. Du finder den lige her.

adidas Ace 16+ PureControl er også blevet lavet med en helt ny sål, som faktisk er en 2.0 version af den utrolig populære Sprintframe, som i måske husker fra F50 adizero. Selvom distributionen af knopper er den samme, så er de nu lavet koniske, så du får mere manøvredygtighed, fordi de bevæger sig lettere igennem græsset når du drejer – hvilket er noget den kontrollerende spiller gør ofte.

I dag er en yderst vigtig dag i fodboldstøvle-verdenen. Dette er uden tvivl en af de mest innovative fodboldstøvle lanceringer nogensinde og ikke en vi glemmer. Hvad er dit indtryk af dem?