Nike Mercurial Vapor 13 Future DNA | De næste Future DNA-støvler i rækken er her

12.03.2020

Skrevet af Milan

Nike relancerer den ikoniske silhuet af Mercurial Superfly 1 med et strejf af det aktuelle sortiment af støvler - mere specifikt Vapor 13-siloen. En sand perle for ægte fans af Mercurial-støvler og CR7.

Bring Mercurial 1’erne tilbage. Og det er nøjagtigt hvad Nike har gjort ved at fortsætte deres OG remake-stime med lanceringen af de nye, limited edition Mercurial Vapor 13 Future DNA, som er inspirerede af de ikoniske røde og sølv Mercurial Superfly 1, som ingen anden end vores alle sammens Cristiano Ronaldo havde på i 2009 for De Røde Djævle. Sikke en tid at være i live! Bliv nostalgisk med støvlerne og tjek de lækre billeder, vi har skudt til dig forneden.

Fortsættes nedenfor

Sidste uge blev vi introduceret for Nike PhantomVSN 2 Future DNA, som var inspireret af Hypervenom 1-farvevarianten da den blev lanceret tilbage i 2013. Nu tager Nike os endnu længere tilbage, da lanceringen af Vapor 13 Future DNA er inspireret af de berygtede Mercurial Superfly 1-støvler, som første gang satte sit præg i 2009 da vi bevidnede CR7 smadre boldene i nettet og score frisparksmål som var det for sjov for Manchester United, alt imens han stadig var i gang med at blive formet som den spiller han er i dag.

De nye støvler fra 2020 har et næsten identisk design som OG'en fra 2009, med Nike Swoosh'et tilpasset og placeret med henblik på at matche stilen og designet fra Mercurial 1-støvlerne fra 2009. Man kan dog hævde, at det overordnede udseende er blevet genfortolket for at passe til de teknologier, der anvendes i dag. Ved fx at kigge nærmere på støvlerne kan man se noget strikket materiale kaldet Flyknit og Tenacity yarn, som hele støvlen praktisk talt består af, hvilket adskiller sig fra Teijin-materialet, der blev brugt på 2009-modellen, og overdelen er ligeledes belagt med NikeSKIN og har teknologien All Conditions Control (ACC) - noget, som endnu ikke var opfundet i '09.

Men budskabet står dog klart; OG-spillerne videregiver DNA'et til de fremtidige spillere - med andre ord har legender som Cristiano Ronaldo cementeret sig selv i fodboldhistorien og tager tænkeligt den næste generation af storheder ind i fremtiden. Det er måske derfor, Nike har besluttet at navngive denne kollektion Future DNA. Enkel. Fantasifuld. Lovende.

Kommer det til teknologierne, indbefatter støvlerne alle de samme funktioner som på tidligere udgivelser, herunder NikeGRIP-teknologien, 360 graders lockdown og strategisk placerede knopper til hurtige bevægelser og retningsskift. Du kan læse meget mere om teknologierne mere detaljeret lige her.

Hvis du har savnet Nike Mercurial Superfly 1'er, har du nu chancen for at blive sentimental og bringe fortiden tilbage til nutiden for at forme fremtiden med denne mindeværdige tilbagevenden. Vi hilser dig, Cristiano, og tak, fordi du har sat dit spor på støvler, som vil blive husket i lang, lang tid.


Find limited edition remake-støvlerne hos din Unisport