Nike Greenspeed 360 | Den populære og miljøvenlige fodboldstøvle er tilbage

23.11.2018

Skrevet af Zlatko

For 6 år siden introducerede Nike den letteste og mest miljøvenlige støvle nogensinde. Nu er de klar med deres seneste Greenspeed-støvle, Nike Greenspeed 360. Bliver du også helt nostalgisk og er ved at falde bagover lige som os? Så skal du bare fortsætte med at læse denne sprøde nyhed om Limited Edition GS 360.

Nike Greenspeed

Lad os starte med spole 6 år tilbage, da Nike lancerede den første Greenspeed-fodboldstøvle, som dengang var den letteste fodboldstøvle på markedet. Ikke nok med at den var let, så var den også miljøvenlig. Greenspeed-fodboldstøvlen fjernede alle nødvendige komponenter, som en fodboldstøvle ikke skulle bruge, og efterlod kun de mest nødvendige komponenter. Dette gav os en fodboldstøvle, som var lavet af genbrugsmaterialer, hvilket gjorde den let, da den havde en vægt på 160 gram, og samtidig var den også eksplosiv. Men af de vigtigste ting var, at den havde en lav effekt på klimaet og planeten, når den blev produceret.

Hvis dette ikke var nok, så producerede Nike allerede en GS2 et halvt år efter i en fed hvide og sort colourway, samt det populære ’Safari’-mønster på ACC-detaljerne på side GS2. Nike beholdte den lave vægte, mens de tilføjede ACC-teknologien, hvilket gjorde den innovative støvle endnu mere innovativ. Dengang var det unge spillere såsom Walcott, Götze, Sterling, El Sharaawy, Eriksen og Neymar, som var headhuntet til at spille i GS2-støvlen.

Læs mere om Greenspeed 2 her Fortsætter nedenfor.

Nike GS360

En masse ting er sket gennem de sidste 6 år, og Nike har lanceret en masse nye innovative Nike-fodboldstøvler og teknologier, som de selvfølgelig har indarbejdet i den nye Greenspeed 360. Den ikoniske GS-støvle bliver fejret ved at blive endnu mere innovativ, selvom man ikke skulle tro dette var muligt, imens den stadig forbliver miljøvenlig, så lad os se, hvad Nike har haft gang i.

Lad os starte med overdelen. Normalt er overdelen på en Superfly lavet fra Flyknit. Men GS360 er lavet med en såkaldt Circular knit, hvilket giver en 360 graders udførelse. Da Nike lavede sokken, gik der ingenting til spilde, og det er også første gang, at man ser en Circular knit udførelse lavet på denne måde.

Hvad gør denne støvle miljøvenlig? Nike har nærmest kun brugt genbrugsmaterialer, og dette er noget man ser på ’huden’ af overdelen, som netop er lavede af genbrugsmaterialer. Derudover er skummet i indlægget og snørebåndene 100% lavet af genbrugte og nedbrydelige materialer. Alt dette er med til at gøre støvlen miljøvenlig i forhold til en almindelig fodboldstøvle.

Nike har ikke kun brugt denne tankegang på støvlen, da de også har gjort indpakningen af støvlen mere Miljøvenlig. Der er blevet brugt mindre blæk på støvlekassen, imens støvleposen er lavede af genbrugeligt polyester. Alt i alt er dette fantastiske ting, når man kigger på, at vi gerne vil have mere skrald ud af verden, samt gøre planeten et bedre sted igen.

Vi har sammenlignet de to GS-støvler, iog du kan læse mere her

Nike GS360 handler stadig om fart og eksklusivitet, og Nike har taget mange ting med fra Mercurial-siloen og har indarbejdet det i den nye Greenspeed 360-fodboldstøvle. Sålen er lavet med et knopsystem, som hjælper med at give dig mere fart, dog er knopperne placeret en smule anderledes end en typisk Mercurial-fodboldstøvle. Knopsystemet tilbyder dig stadig et greb i banen, som man forventer at få fra en Mercurial-fodboldstøvle bare en moderne twist. Sålen er lavet i et anderledes design, hvilket er gøre den lidt gennemsigtig, så man kan se, hvordan det vævet materiale pakker din fod ind.

Vi må ikke glemme at GS360 er ligesom sin forgænger, Nike Greenspeed 2, og kommer med det velkendte All Conditions Control, hvilket også er kendt som ACC. Denne coating giver dig den bedst mulige touch i alt slags vejr. Intet vil hindre dig i at dominere spillet i regnvåde eller tørre dage.

GS og GS2 blev udsolgt på igen tid, og vi forventer det samme for GS360-fodboldstøvlen, da der kun vil være 2018 par på verdensplan, og alle støvler vil være nummeret. Er du interesseret i dit eget par, så skal du være hurtigt! Køb dem eksklusivt hos Unisport!

Køb din GS360-fodboldstøvle i dag hos Unisport