2012 blev et skelsættende år for Nike, hvor de med introduktionen af deres letteste og mest miljøvenlige støvle til dato fik lanceret Nike Green Speed, eller bare GS. Nu er Green Speed 2 så kommet på markedet, og i den forbindelse tager vi et sammenlignende kig på de to støvler med det grønt inspirerede navn.

I sommers tog Nike fusen på meget af fodboldverdenen, da de op til OL lancerede deres innovative og banebrydende ultraletvægter, Nike GS. Støvlen var lavet som den ultimative speedstøvle der samtidig havde så lille miljømæssigt fingeraftryk som muligt - og derfor blev støvlen konstrueret ud fra konceptet om at bruge så lidt materiale som muligt, både for at sænke vægten og minimere materialespild.

Støvlen blev dog lavet stærkt limiteret, og kom kun i 2012 par verden over. Den eneste professionelle, der fik lov at spille med GS, var brasilianske Neymar, der brillerede med dem til OL-slutrunden i sommers.

Nu er turen så kommet til et GS2-hold bestående af seks af Europas største unge talenter - nemlig Raheem Sterling, Mario Götze, Eden Hazard, Theo Walcott, Christian Eriksen og Stephan El Sharaawy. Alle er spillere med fart og teknik i fødderne, og de passer således godt ind i tankegangen om en miljøbevidst støvle der er giftig på banen.

GS2 er - som navnet antyder - en fortsættelse af den første Green Speed, og den tager da også rigtig mange ting med fra sin forgænger. Således er begge støvler udstyret med en overdel der består af en midterfod af TPU samt en forfod af Kanga-Lite.

Midterfoden er lavet af TPU, der består af 70 % genbrugsmaterialer - mindst. På forfoden er begge GS-støvler udstyret med Kanga-Lite, der er Nike’s kængurulæderemulerende materiale. I modsætning til den Kanga-Lite man ser på CTR360 Maestri III består materialet på GS dog af mindst 15 % genbrugsmateriale.

En af de områder, hvor GS2 for alvor adskiller sig fra Green Speed, er er netop også snuden, hvor Kanga-Lite materialet er blevet lavet med All Conditions Control-teknologien, der bliver tilføjet materialet i produktionsprocessen. Dette sikrer, at støvlen har samme greb i bolden i vådt som i tørt vejr, og er altså blevet inkorporeret i alle Nikes støvler. Og nå ja, så er farven blevet skiftet fra lysegrøn til en helt elegant og ren hvid farve.

Som følge af tilføjelsen af All Conditions Control skal det naturligvis markeres, og her har Nike valgt en relativt markant måde at gøre det på. Det store ACC-logo er nemlig blevet placeret på ydersiden af GS2, og endda lavet med det populære Nike Safari-print. Det er ikke for sarte sjæle og en støvle der stå at sige går med hovedet højt hævet. Og skulle man være i tvivl, har Nike også lige skrevet All Conditions Control på hælen af støvlen - så er der i alle fald ingen der går glip af teknologiens indtog.

Samtidig er Nike-swooshen, der sad på hælen af Green Speed, blevet forstørret og flyttet længere ind mod midterfoden på indersiden af GS2. Dette giver et mere visuelt brand-indtryk, og er garanteret helt bevidst fra Nikes side, nu der kommer flere spillere i modellen. Samtidig synes vi, at det ser ret godt ud, og det er jo ikke en dårlig sidegevinst.

Sålen på GS2 forbliver uændret i forhold i til den første model, og den er således stadig lavet superlet og stærk. Mest imponerende er dog, at sålen og hælkappen er lavet af 50 % nedbrydeligt TPU samt 50 % Pebax Rnew, der består af hele 97 % castorbønneekstrakt. Af Castorbønnen kan man udvinde en naturlig olie, der er ganske stærk, og dette var altså perfekt til den krævende sål på GS og GS2.

En enkelt visuel ændring er det dog blevet til; således er den centrale stribe der løber langs sålens længderetning blevet lavet hvid på GS - og på den måde ser man også lidt mere af konceptet med en centraltliggende torsionsbar, der er sat i verden for at skabe stabilitet samt en hurtigere kraftoverførsels for maksimal fart og udnyttelse af dine anstrengelser.

Er du blevet vild med designet på Nike GS2? Så kan du forudbestille støvlen fra i aften kl. 00.01. Støvlen kan fås i str. 41, 42,5, 44 og 45 - og vil koste dig 2.499 kr. Med andre ord 500 kr. billigere end GS samtidig med at du får ACC-teknologi oven i.

Efter en lille rundspørge har der været delte meninger om, hvilken af Nike GS-støvlerne der er fedest - og vi hører derfor meget gerne din mening om den nye GS2. Hvilken en variant kan du bedst lide, og er konceptet med en ultralet, miljøvenlig støvle noget for dig? Giv dit besyv med i kommentarsporet herunder.