Grusbanestøvler | Læs alt hvad du skal vide om TF-støvler

24.10.2018

Skrevet af Zlatko

Grusbanestøvler er nok den type fodboldstøvle, som ikke bliver brugt lige så ofte som FG- eller AG-støvler. Du ved måske ikke, hvad du skal bruge dem til, eller hvorfor du skal købe et par til dig selv. Men de er perfekte til at bruge igennem vinteren.

Vi er på det seneste begyndt at fokusere mere på vinteren og træningen i løbet af vinteren. Dette giver selvfølgelig mening for os, der bor i den nordlige del af Europa, siden vinteren mere eller mindre er startet nogle steder. Dette betyder også, at mange græsbaner bliver lukket, og man rykker fodbolden over på kunstgræsbanerne. Mange lande har allerede opgraderet til nye generationer af kunstgræsbaner. Men der er stadig mange lande, hvor man stadig spiller på gamle generationer af kunstgræsbaner, hvor AG-støvler ikke altid er den bedste løsning. Og det er her, at grusbanestøvler kommer ind i billedet.

Grusbanestøvler

Grusbanestøvler er ofte lavet som en TF-version af de mest populære støvler, hvilket betyder, at du får den samme overdel med de nyeste teknologier som på FG- og AG-støvlerne. Forskellen ligger i holdbarheden og designet på sålen på grusbanestøvlerne. Sålen på grusbanestøvler er ofte lavet mere robuste og med en holdbar gummisål, da de underlag man spiller på er hårdere end f.eks. alminde græs- eller kunstgræsbaner. Dette kan gå hen og ødelægge dine støvler, hvis du ikke bruge grusbanestøvler, som også kaldes for TF-støvler.

Derudover er TF-støvler også lavet med flere og mindre knopper, end man normalt ser på FG- og AG-støvler, og årsagen til dette er de hårde underlag. Det kan være svært at få et godt greb på hårde underlag med almindelige knopper, og det kan de små gummi knopper hjælpe dig med, så du opnår den bedst mulige greb. Sålen har også en høj holdbarhed, så man ser dem ikke gå i stykker lige så hurtigt som FG- og AG-støvler, når man bruge dem på hårde baner eller lignende. Vi anbefaler jer ikke at bruge FG- eller AG-støvler på hårde underlag, da det kan forårsage nogle grimme skader i værste tilfælde!

Hvis du er usikker på, hvilke baner man kan bruge grusbanestøvler, så lad os lige løbe dem igennem. TF-støvler bruges på grusbaner, multibaner, eller gamle generationer af kunstgræsbaner. Men nogen tager dem også i brug på nyere kunstgræsbaner, hvilket er helt okay. Men man kan forvente at miste noget af sit greb og glide rundt, da de nyere generationer af kunstgræsbaner ligner mere og mere almindelige græsbaner.

Hos Unisport har vi altid et stort udvalg af grusbanestøvler fra de mest populære mærker, så du kan altid finde dine yndlings støvle lavet i en grusbane-version.

Køb dine grusbanerstøvler hos Unisport lige her!