Hvorfor købe kunstgræsstøvler | Læs mere om støvlerne

23.08.2018

Skrevet af Zlatko

Enten elsker du kunstgræs, eller også hader du det. En ting er sikker, og det er, at det er ved at blive en standard i fodbold. Den forhøjet mængde af kunstgræsbaner betyder, at der er brug for flere kunstgræsstøvler. Bare rolig! Vi, os hos Unisport, har det du skal bruge.

Kunstgræsbaner

Vi oplever at der kommer flere og flere kunstgræsbaner i Skandinavien, og især i lande som Sverige og Norge. Man finder efterhånden ikke mange klubber, der stadig bruger almindelige græsbaner i disse lande, grundet den koldere temperatur. Derfor er det vigtigt at bruge kunstgræsstøvler, så du kan gøre arbejdet færdigt på bedst mulige måde.

Kunstgræsstøvler

Vi anbefaler at man altid vælger kunstgræsstøvler, når man skal ud og spille på kunstgræsbaner, da støvlerne er designet til dette formål. Det lyder meget lige til, men der ligger mere til grunde end dette. Kunstgræsstøvler er lavet med kortere og hule knopper, der giver et mere jævnt greb i banen. Derudover, så udsættes dine led og knæ for mindre pres grundet knoppernes placering og mængden af knopper.

Kunstgræsbaner er lavet af plastik og med små gummi granulater. Derudover, er banerne hårdere end f.eks. en almindelig græsbane. Hvis man spiller med fodboldstøvler lavet til almindeligt græs, så vil du udsætte dine led og knæ for et større pres og hårdere stød, hvilket kan ende ud i grimme skader. Det er derfor, at kunstgræsstøvler er udstyret med de seneste og mest innovative teknologier, som gør turen til kunstgræsbanen mere behagelig.

Nike-kunstgræsstøvler

Nike er kendt for at lave nogle af de bedste kunstgræsstøvler, da du får det bedst mulige værktøj til arbejdet. Det er en masse andre producenter, som også laver kunstgræsstøvler, men mange kommer med en såkaldt hybrid sål, hvilket gør støvlerne til en FG/AG-støvle. Dette betyder at støvlerne kan bruges til både almindelig græsbane og kunstgræs, hvilket er en fed egenskab. Dog vil vi altid anbefale, at man går efter kunstgræsstøvler til kunstgræsbaner, hvis man spiller på dette underlag for det meste, og en gang imellem bevæger sig på en almindelig græsbane.

Skal du bruge nogle nye kunstgræsstøvler, så skal du helt klart tage et kig på Nike Raised on Concrete Pack. Her kan du finde mere end 20 forskellige kunstgræsstøvler fordelt imellem Elite og Academy prisklasserne.

FG/AG-støvler fra adidas og PUMA

Som vi nævnte tidligere, så laver nogle brands og FG/AG-støvler, som kan bruges på både kunstgræsbaner og almindelige græsbaner. Hvis du er på jagt efter FG/AG-støvler, så skal du helt klart tage et kig på enten adidas fodboldstøvler eller PUMA fodboldstøvler. De er de to brands, der laver de mest innovative støvler til begge underlag.

Men hvorfor vælge FG/AG-støvler? Mange oplever, at de spiller lige så meget på kunstgræs, som de gør på almindelige græsbaner, hvilket betyder at de kan nøjes med et par FG/AG-støvler. FG/AG støvler kommer med lidt blandet knopper, så du får den bedst mulige greb på både kunstgræs- og almindelige fodboldbaner.

Kunstgræsstøvler til børn

Det er vigtigt, at børnene også få de bedste mulige redskaber til, når de skal spille på det hårde underlag. Vi har også et stort udvalg af Kunstgræsstøvler til børn. Vi har støvler til børn i forskellige prisklasser og størrelser. Du kan finde kunstgræsstøvler med de samme teknologier, som de professionelle har på deres støvler, eller også en prisvenlige udgave med en lignende design.

Bliv klar til en ny kunstgræssæson sammen med Unisport. Vi har et stort udvalg af kunstgræsstøvler, og du kan finde dit nye par lige her.