Ny Bundesliga kampbold| Derbystar gør comeback

25.07.2018

Skrevet af Zlatko

Igennem mange år har adidas været den officielle kampbold-sponsor i den tyske Bundesliga. For første gang siden 2009/10-sæsonen vil Bundesliga kampbolden få en ny producent og dermed også en ny bold. Den nye kampbold bliver den velkendt Derbystar, som også gør sit comeback til den bedste tyske liga.

Derbystars historie

Før der for alvor var en officiel Bundesliga kampbold, så brugte de forskellige Bundesliga-klubber de bolde de ønskede. Man så derfor producenter så som adidas, Jako og Derbystar lave bolde til de forskellige Bundesliga-klubber. Nu får Bundesliga deres stjerne tilbage, og Derbystar Brillant-fodbolden kommer til at blive brugt i både Bundesligaen og 2. Bundesligaen.

Derbystar-producenterne har været i boldmarkedet siden 1963. Dog startede de med at lave hestesports produkter af læder, og senere begyndte de også at lave bolde. Grundet den høje efterspørgsel på bolde startede producenterne Derbystar-afdelingen i 1968. Derbystar-fodboldene har altid været af høj kvalitet, og bolden kom til at spille en vigtig rolle i tysk-fodbold. Siden de startede produktionen af Derbystar-fodbolden, blev den en af favoritterne hos flere Bundesliga-klubber, og den blev derfor en officiel kampbold i 1979/80. Siden da kom der flere og flere producenter ind på scenen, og flere hold valgte at bruge forskellige bolde.

Derbystars teknologi

Derbystar Fodbold Brillant bliver produceret af Select, grundet Derbystar er en del af Select Group, der allerede er kendt for at lave højkvalitets fodbolde. Derbystar-fodbolden er et tech-monster, når det kommer til konstruktionen. Fodbolden er lavet af et specialudviklet syntetisk læder kaldet Teijin Microfiber, samt med en konstruktion af 32 paneler. Dette giver bolden en let konstruktion, imens den termiske limning eliminerer brugen af søm, hvilket giver bolden en glat overdel. Den termiske limning hjælper også på vandindtaget, som bliver reduceret drastisk, og det giver dig en bold der præsterer på alle højeste niveau og i alt slags vejr.

Derbystar Brillant er lavet med et gråt og rødt design, hvilket former et stjernemønster, som får os til at tænke på Derbystar-navnet. Derudover, tager den nye Derbystar-fodbold inspiration fra 1979/80-fodbolden, hvor Derbystar-teksten også var synlig. Bundesliga-logoet og teksten er også tilføjet til den nye bold, imens Selects- og FIFA-logoet også er synlige på bolden, hvilket garanterer Bundesliga-stjernerne en bold fra allerøverst hylde.

Bestil din Derbystar Brillant hos Unisport, og bliv klar til en ny Bundesliga-sæson.