Tidligere på dagen løftede vi sløret for FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje og siden da har den været forbi vores meget kyndige fotograf, der har skudt nogle knivskarpe billeder af den. Dem kan du se her, hvor vi går helt i dybden med de spanske mestres nye klæder til den nye sæson.

FC Barcelona er knapt blevet spanske mestre, før de har udstyret på plads til den kommende sæson, hvor de skal forsvare deres 1. plads i La Liga. Designet er gået tilbage til mere klassiske dyder, hvor de ikoniske striber gør comeback efter ét års fravær.

Du kan allerede nu forudbestille FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje her med en forventet levering i starten af juli.

Designet på hjemmebanetrøjen drager udgangspunkt i klubbens velkendte traditioner og dens moderne, progressive tilgang til fodboldspillet. Det kommer til udtryk i de traditionelle på striber i de klassiske blå og røde farver, der atter er tilbage på trøjen og detaljerne på ærmet, hvor farverne fader sammen.

Selv samme design-detaljer fungerer også som symboler for den spillestil, som Barcelona er blevet så kendt for. Det fremstår som en simpel spillestil, hvor afleveringer og boldbesiddelse er alfa og omega, men det er straks mere komplekst og vanskeligt at føre ud i virkeligheden. Striber symboliserer det simple, og ærmerne symboliserer det komplekse.

Som en hyldest til Catalonien, den region i Spanien, som Barcelona er hovedstad i, er bagsiden af v-halsen stribet i de samme farver som det catalanske flag, gul og rød. De samme striber findes i sømmen af trøjen og på indersiden af trøjens nakke er der blevet plads til klubbens motto Més Que Un Club, der betyder 'mere end en klub'.

FC Barcelona hører til blandt de mest succesfulde klubber i verden igennem de seneste år og catalanerne sikrede sig således også det spanske mesterskab i denne sæson. Messi, Iniesta og resten af holdet er dog kendt for deres umættelige sult efter trofæer og iklædt klubbens nye hjemmebanetrøje er det helt sikkert, at jagten sættes ind efter mere sølvtøj til trofæskabet i den kommende sæson.

Det er vanen tro Nike, der står bag FC Barcelonas trøje, hvilket de har gjort uafbrudt siden 1998, hvor de tog over for Kappa. Det betyder, at den er designet, så den stemmer overens med Nikes miljørigtige tiltag. Trøjen er produceret udelukkende i genbrugt polyester, der udvindes fra plastikflasker. Et fuldt sæt består i gennemsnit af mellem hele 10 og 13 plastikflasker og siden 2010 har Nike brugt 1,1 milliarder flasker på at producere trøjer.

Det betyder imidlertid ikke, at der er indgået kompromis om trøjens kvalitet, da den fortsat er i høj, høj klasse. Trøjen vejer blot 150 gram og er dermed 23% lettere end sin forgænger, men kan samtidig prale af en struktur, der gør materialet 20% stærkere. Derudover er trøjen udstyret med den kendte DriFit-teknologi, der transporterer sved og fugt væk fra kroppen for at holde spilleren tør og nedkølet.

Du kan allerede nu forudbestille FC Barcelonas nye hjemmebanetrøje her med en forventet levering i starten af juli.

Hvad siger du til den nye hjemmebanetrøje? Er du glad for, at Barcelona er gået tilbage til det klassiske design med striber? Lad os høre din mening i boksen herunder og tag del i diskussionen på Twitter og Facebook.