Bliv klar til EM

15 års prisvindende YouTube-indhold

Reading time: 7 min

Rejsen tog sin begyndelse i 2009 med en vision, der strakte sig ud over konventionel detailhandel. Vores YouTube-kanal blev startet med det enkle mål at skabe et globalt fællesskab baseret på ægte passion og autentiske oplevelser. Kerneværdierne i vores arbejde er fælles læring, værdsættelse af spillets skønhed og forening af fodboldentusiaster på tværs af kloden, uanset niveau. Vi fortsætter vores rejse, ikke bare som en kanal, men som et globalt knudepunkt, der støtter den universelle passion for fodbold. Efter 15 år på YouTube er dette blot begyndelsen for os.

YouTube-kanalens historie

I 2009 forestillede vi os hos Unisport en vej uden for rammerne af en typisk onlineforhandler. Målet var ikke blot at sælge fodboldudstyr, men at være en kilde til støtte og inspiration for fodboldspillere over hele verden. Inspireret af den dynamiske og autentiske tone fra den populære biludsendelse "Top Gear" besluttede vi os for at skabe en lignende tilgang til at oprette en YouTube-kanal - noget uset på det tidspunkt.

Starten på noget stort; vi stræbte efter at genskabe den vellykkede opskrift fra Top Gear: ægte passion, autentiske oplevelser og et strejf af personlighed. Ideen var ikke bare at være endnu en onlinebutik, men at skabe et fællesskab, hvor fodboldfans kunne finde autentisk indhold, der gik ud over at vise produkter - og lige så vigtigt, skabe en bro mellem verdenen af professionel fodbold og fans over hele kloden.

Den allerførste video havde Filip Domagala som vært, hvor han talte på Unisports modersmål, dansk. Den daværende administrerende direktør og nuværende formand for bestyrelsen hos Unisport optog videoen i vores tidligere Unisport-butik på Vesterbrogade i København. Videoen handlede om Nike Mercurial Superfly-støvlerne, og selvom indholdet har udviklet sig enormt gennem årene, fik vi fra denne dag tegn på, hvad der ville udgøre Unisport YouTube-kanalens DNA, som stadig er til stede i dag.

Dette var kun begyndelsen på rejsen i 2009. Indholdet handlede ikke kun om produkterne, men også om oplevelser, historier og passionen for fodbold. To mediestuderende blev rekrutteret til at hjælpe med videoproduktionen med det formål at fange fodboldens essens og gøre os til mere end bare en forhandler.

Weekender blev dedikeret til optagelser i butikken, og det var her, et panel af anmeldere blev etableret, meget lig det nuværende Unisport Tastemaker-program. JayMike ansøgte og blev udvalgt som en af de første seks interne anmeldere. Hans rejse begyndte med anmeldelser, men hans engagement og passion førte ham til at blive en regelmæssig vært for kanalen på deltid.

Et stort skridt båret af passion

I 2011 så vi en stor ændring for vores YouTube-kanal: JayMike trådte ind på fuld tid for at dedikere sig til kanalen. Med hans fuldtidsengagement blomstrede det danske indhold, da kanalen stadig var på dansk. JayMike og resten af teamet fik også et dedikeret studie, hvilket markerede en betydelig milepæl og skabte et rum, hvor kreativiteten kunne blomstre. Kanalen begyndte at tage form, lidt efter lidt.

Forene fodboldfans verden over

I 2013 oplevede vi et afgørende øjeblik, der så kanalen gennemgå en betydelig transformation. Idet vi anerkendte, at fodbold er en passion, vi alle deler, uanset sprog, besluttede Unisport at skifte kanalens indhold fra dansk til engelsk.

Den allerførste video på engelsk præsenterede den nytilkomne vært Joltter, der anmeldte Diadora DD-NA, mens JayMike ville lave en lignende anmeldelse på dansk. Den første engelsksprogede anmeldelse var Hypervenom Phantom 1, en revolutionerende fodboldstøvle, der fortjente en verdensomspændende målgruppe. Dette markerede starten på kanalens overgang til engelsk og symboliserede Unisports ambition om at etablere sig som en global aktør inden for skabelsen af fodboldindhold

Dette skift var mere end en sproglig tilpasning; det indkapslede vores store forpligtelse til at forbinde med et bredere, mere mangfoldigt fællesskab af fodboldentusiaster fra hele verden. JayMike og holdet havde til hensigt at dele deres passion for det smukke spil med fans over hele verden og fremme en mere inklusiv og international perspektiv. Et sted for alle at samle værktøjer til at realisere deres fodbold drømme.

PWG og Luca bliver en del af holdet

Året 2015 markerede en anden betydningsfuld milepæl i vores historie med tilføjelsen af to nye værter til kanalen - PWG og Luca til holdet. Kendt som en af de bedste fodboldfreestylers globalt, bragte PWG en unik og uovertruffen færdighedssæt til Unisport-familien.

PWG tilføjede en ny dimension af spænding og ekspertise til kanalen. Hans mesterskab inden for fodboldfreestyle, en forbløffende kombination af teknisk præcision og kunstnerisk flair, hævede Unisports indhold til nye højder. Fans blev behandlet med en fortryllende opvisning i boldkontrol, innovative tricks og en ægte passion for sporten.

Ansættelsen af PWG berigede ikke kun vores Unisport-indhold, men solidificerede også kanalens engagement i at vise forskellige facetter af fodboldkultur. Hans bidrag spillede en afgørende rolle i at gøre Unisport til det foretrukne sted for entusiaster, der søger ikke kun produktindsigter, men også en fejring af den rene glæde og kreativitet, der er indlejret i det smukke spil.

7MLC bliver Unisport-vært

I 2019 bød vi velkommen til en ny mester, da 7MLC, Michael Lewis Cunningham, sluttede sig til holdet som vært og bragte en rigdom af viden og ekspertise til kanalen. Kendt for sit fokus på teknisk kunnen og dedikation til at hjælpe spillere med at forbedre sig markerede 7MLCs tilføjelse et afgørende øjeblik i vores engagement i at tilbyde omfattende fodboldindsigt..

Kendt for sine indsigtsfulde tutorials og erfaring på professionelt niveau blev 7MLC en nøglefigur i Unisport's indholdsproduktion og tilbød seerne et unikt perspektiv på at forfine deres færdigheder på banen. Hans videoer gik ud over at vise fodboldudstyr; de blev uvurderlige vejledninger for håbefulde spillere, der ønskede at forbedre deres tekniske færdigheder og samlede spillet generelt.

William John skriver under med Unisport FC

2021 oplevede vi en anden vigtig udvikling, da vi stolt bød Will John, en erfaren professionel fodboldspiller, velkommen til holdet som vært. Med en rigdom af global professionel erfaring på banen bragte Will John et unikt perspektiv til kanalen med det formål at dele indsigt, hjælpe håbefulde spillere og fortælle fængende historier fra sit liv som professionel fodboldspiller med en snert af hans karakteristiske humor.

Will's fokus på at give vejledning og støtte harmonerede sømløst med Unisports engagement i at tilbyde mangfoldigt indhold, der går ud over produktpræsentationer. Som vært stræber han efter at være en mentor og tilbyde værdifuld rådgivning om forskellige aspekter af spillet, lige fra færdighedsudvikling til de mentale aspekter ved at være professionel atlet.

Pato og Lærke gør det til fem

Året 2023 viste sig at være et stort skridt i vores rejse mod mangfoldighed - da vi bød velkommen til vores første kvindelige vært, eller nærmere bestemt, to kvindelige værter. Da de begge er professionelle fodboldspillere, der spiller i Sverige og Danmark, tilbyder de et unikt perspektiv til Unisport-teamet. Pato med sin dybe forståelse af fodboldkultur, forankret i hendes egen professionelle karriere. Mens Lærke bringer ungdom og indsigt fra at være ungdomslandsholdsspiller og mesterskabsvindende professionel.

Disse tilføjelser styrker vores forpligtelse til at repræsentere mangfoldighed og bygge bro mellem forskellige dele af fodboldsamfundet. Vi fortsætter med at stræbe efter at være et sted, hvor alle kan føle sig velkomne og finde inspiration til at forfølge deres fodboldpassion.

Et mødested for de største spillere

I jagten på at give seerne en enestående indsigt i fodboldverdenen har vi krydset veje med disse ikoniske spillere, fange øjeblikke der transcenderer grænserne for almindelig indholdsoprettelse. Gennem årene har kanalen haft den ære at engagere sig med fodboldens kongelige, herunder stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Kylian Mbappé.

''Da jeg sad der og grinede med Cristiano Ronaldo, et af mine barndomsidoler, en spiller jeg altid har kunnet lide som Manchester United-fan - tænkte jeg: Husk at nyde dette'' - JayMike

I 2019, mens han var en spiller hos Juventus, havde JayMike den ære at møde Cristiano Ronaldo. Interviewet, fokuseret på Nike Mercurial Superfly og Ronaldos karriere, afslørede et naturligt bånd mellem de to. Gennemtænkte spørgsmål og indsigtfulde svar viste en professionel men engagerende samtale. Det hele endte med lidt sjov, da JayMike spøgefuldt 'slap' til CR7's lår. Rygtet siger, at JayMikes hånd stadig gør ondt.

Møderne med den Argentinske Troldmand

Hos Unisport er vi stolte af at være i frontlinjen af fodboldindhold - hvilket også har inkluderet mødet med ingen ringere end Lionel Messi. Ofte anerkendt som en af de største fodboldspillere gennem tiden, har Messi besøgt os adskillige gange. Disse møder har ikke kun fyldt vores passion for det smukke spil, men har også sat et uforglemmeligt præg på Unisport-familien.

Uanset om det var at være sammen med Troldmanden på banen eller sidde ned til en intim samtale, har Messi sat dybe spor i både JayMikes og Jolters karrierer.

‘’Der er for mange fantastiske minder til at udvælge en enkelt, men øjeblikkene, der er tættest på mit hjerte, er dem, vi har delt sammen med Unisportlife-fællesskabet. At se folk lære fra vores tutorials og forbedre deres spil rammer mig personligt dybt.’’ - PWG

Et af de store minder, vi værdsætter, var, da PWG havde æren af at lære Bernardo Silva freestyletricket "Clipper". I denne unikke udveksling mødtes Silva's entusiasme for at udvide sit færdighedssæt og PWG's ekspertise, hvilket fremhæver vores engagement i at fremme et fællesskab, hvor fodboldstjerner og entusiaster kommer sammen for fælles læring og fejring. Dette særlige øjeblik indkapsler essensen af vores mission hos Unisport, hvor skønheden i spillet ikke kun fejres, men deles. Hvor fodboldens passion er det, der forener os, uanset niveau, viden eller evne.